Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 23:28

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Ned ožu 07, 2010 15:54 

Katolička Crkva ide u korak sa duhom vremena globalizacije. Tako objašnjava ovih dana biskup Gianfranco Girotti, koji je u Vatikanu specijalist za pitanja ispovijedi. Crkva želi onu listu od sedam smrtnih grijeha preraditi i prilagoditi modernom društvu. Na jednoj konferenciji je biskup Girotti predstavio novu listu sedam smrtnih grijeha. Evo te liste:
1. trgovanje drogama i njihovo uživanje
2. zloupotreba djece i mladih
3. uništavanje okoliša,
4. prostitucija
5. manipuliranje genima
6. trka za dobiti (profitom)
7. luksus

Ovo sam našao na jednom portalu MSN (na njemačkom) pa vjeropdostojnost je tolika koliku možemo pokloniti takvim portralima. Mislim da se neće mijenjati lista od sedam smrtnih grijeha - ali vjerojatno bi se mogla dodati serija: Sedam modernih grijeha

Vrh

PostPostano: Ned ožu 07, 2010 17:41 

O to je stara vijest. Znala sam da ću lako pronaći na netu, pa evo nešto slično od prije dvije godine:
http://www.jutarnji.hr/nakon-sedam-smrt ... ih/245640/

I prošle godine, u korizmeno vrijeme, pisalo se nešto o proširivanju ispita savjesti uvrštavanjem nekih "modernih" grijeha, bila je tema na Radio Vatikanu, pa su i naši mediji prenijeli.

Svakako, dobro je za znati. (Inače će opet kršćani ispasti krivi. :wink: )

Vrh

PostPostano: Ned ožu 07, 2010 18:23 

Ovo nije baš isto - jer tamo se radi o ispitu savjesati - a ovo je preuređenje liste glavnih grijeha... No dobro je da se vidi kako se Crkva brine.

Vrh

PostPostano: Ned ožu 07, 2010 20:08 

sneni je napisao/la:
Katolička Crkva ide u korak sa duhom vremena globalizacije. Tako objašnjava ovih dana biskup Gianfranco Girotti, koji je u Vatikanu specijalist za pitanja ispovijedi. Crkva želi onu listu od sedam smrtnih grijeha preraditi i prilagoditi modernom društvu. Na jednoj konferenciji je biskup Girotti predstavio novu listu sedam smrtnih grijeha. Evo te liste:
1. trgovanje drogama i njihovo uživanje
2. zloupotreba djece i mladih
3. uništavanje okoliša,
4. prostitucija
5. manipuliranje genima
6. trka za dobiti (profitom)
7. luksus

Ovo sam našao na jednom portalu MSN (na njemačkom) pa vjeropdostojnost je tolika koliku možemo pokloniti takvim portralima. Mislim da se neće mijenjati lista od sedam smrtnih grijeha - ali vjerojatno bi se mogla dodati serija: Sedam modernih grijeha

Čini mi se da sve na listi proizlazi iz pohlepe.

Vrh

PostPostano: Ned ožu 07, 2010 22:38 

Ne. To nije novih sedam glavnih grijeha. Oko originalne liste se nema što brinuti. Onih pravih sedam se neće mijenjati kao ni biblijski kanon. Mediji to malo krivo prenose da bi ljudima prenjeli poruku:,,Aha. Vidite vi to? Crkva vas još dodatno opterećuje.''. To je kao što ste rekli lista modernih grijeha.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata