Citat:
Cunjozu, jesu li sakramenti sve što u i o vjeri treba znati? U 6. razredu je sakramentima inicijacije posvećena jedna tematska cjelina. No, djeca se najprije upoznaju s Isusovim životom i djelom, a usvajanje znanja ipak treba dolaziti malo kasnije.
Lijepo je što je posvećena čak jedna cjelina u dvanaestogodišnjem školovanju. U šestom razredu se to ne može razraditi do kraja jer tada djeca još to ne mogu do kraja shvatiti(iako bi trebalo naglasiti stvarnost transubstancijacije..doduše nekim jednostavnijim rječnikom no oprezno da se to ne razvodni i da ne izgubi smisao), ali smatram da se u srednjoj školi treba staviti veći naglasak na sakramente i na pravu, dubinsku istinu o njima.
Nisam rekao da trebamo znati samo o sakramentima, ali smatram da njih trebamo staviti na prvo mjesto jer su primarni izvor milosti i posvećenja. Imamo jedan sakrament koji je izvor svih ostalih sakramenata i u kojem je stvarno da stvarnije ne može biti prisutan sam Bog Isus Krist. A koliko o tome mladi znaju? Sakrament Euharistije, odnosno sv. Misa je središte katoličkog života i to se treba poučavati. Kako zainteresirati mlade za Misu ako im se o Misi ništa ne govori ili se Misa prikazuje
SAMO kao skupljanje zajednice u spomen Kristovoj Muci, Smrti i Uskrsnuću što je ultra površno. Pojma nemate koliko sam puta čuo:,,Pa molim se ja i kod kuće..šta će mi Misa?'', a siguran sam da ste i vi to čuli.
Danas mi je župnik povjerio pete razrede pa ću im biti kateheta na župnoj katehezi.