Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 28, 2026 09:21

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Pet pro 10, 2010 22:22 

Dogodilo se to oko 1850 godine "Priviđenje" se ukazalo tri puta jednoj djevojci (došljakinji iz Belgije, koja je prije izgubila jedno oko) "Priviđenje" je sebe nazvalo "Kraljicom neba" djevojka je kasnije ušla u samostan.. Mjesni biskup je sada odobrio štovanje, ali "ne mora se vjerovati u to" (vijest sam našao na kath.net).

Vrh

PostPostano: Sub pro 11, 2010 08:05 

Mjesni biskup službeno priznao Marijino ukazanja Champion/ Wisconsin. "Ja sam kraljica neba. Uči djecu katekizam. "

Green Bay, Wisconsin (kath.net) David Ricken, biskup Green Bay, jučer je službeno priznao ukazanja iz 1859 koje je imala Adele Brise, kasnije redovnica. „ U ovo ukazanje se može vjerovati, ali nije obavezno“.

"Svetište Gospe od dobre pomoć“ se nalazi u sjevernom SAD-u u blizini jezera Michigan, koji je već dugo bio popularno mjesto hodočašća. Dokumentirana su kako tjelesna ozdravljenja tako i obraćenja, a posebno kad je strašan požar 1871 poštedio crkvu što su vjernici shvatili kao čudo.
Majka Božja se ukazala 1859, 28-godišnjoj Adele Brise, koja je četiri godine prije doselila sa svojim obitelji iz Belgije. Djevojka je izgubila oko u Belgiji, došla je sa malo obrazovanja, ali je bila u srcu pobožna te se bila zavjetovala ući u samostan.

Mlada žena imala ukupno tri ukazanja. Po nalogu svog ispovjednika je pitala „Prikazu“ kod trećeg ukazanja:"U ime Boga, tko ste i što želite od mene?"

Prekrasna pojava je odgovorila: „Ja sam kraljica neba, koja moli za obraćenje grješnika, želim da moliš za njih. Jutros si primila svetu pričest i to je dobro. No moraš još više učiniti. Napravi generalnu ispovijed i namjenjuj pričest za obraćenje grješnika. Ako se ne pokaju i čine pokoru, onda ih moj Sin mora kazniti.“

Tada „Prikaza“ upita djevojku: „ Zašto ovdje trošiš svoje slobodno vrijeme, dok su tvoji drugovi u vinogradu moga sina." Adele Brise je plačući upitala: što bi mogla još učiniti. „Skupi djece u ovoj divljoj okolici i uči ih što trebaju znati da bi se spasili. ... Učeći ih katekizam, uči ih napraviti znak križa, nauči ih kako da primaju sakramente. To je ono što želim od tebe. Idi, ne boj se. Ja ću ti pomoći. "

Adele Brise je ostala vjerna ovom zadatku sve do svoje smrti 1896. Uspijevala je čak i po lošem vremenu preći velike udaljenosti pješice, da uči djecu katekizam i opominjati grešnicima. Uskoro su se pridružile brojne mlađe žene. Osnovala je franjevački svjetovni institut kao i dom za djevojke.

Priznanjem ovih ukazanja raste nada da će marijansko svetište uskoro biti među velikim marijanskim svetištima.

Bilo bi zanimljivo usporediti u svim detaljima ovo ukazanje i ono u Međugorju!

Vrh

PostPostano: Ned pro 12, 2010 11:55 

Ova tri ukazanja su vrlo jednostavna, poruke su u skladu s istinama vjere i govore o konkretnoj pomoći Crkvi u to doba (osnivanje katoličkih škola, potreba učenja o vjeri, te da su za spasenje potrebni sakramenti i djelotvorna ljubav...).

Nešto više o tome ima u članku: Istinita ukazanja uvijek podupiru Crkvu (na engleskom)

:D

Vrh

PostPostano: Ned pro 12, 2010 16:31 

adrijana je napisao/la:
Ova tri ukazanja su vrlo jednostavna, poruke su u skladu s istinama vjere i govore o konkretnoj pomoći Crkvi u to doba (osnivanje katoličkih škola, potreba učenja o vjeri, te da su za spasenje potrebni sakramenti i djelotvorna ljubav...).

Nešto više o tome ima u članku: Istinita ukazanja uvijek podupiru Crkvu (na engleskom)

:D

Dodao bih da je vidjelica dobila jasni zadatak i da je tome (u onim uvjetima!) posvetila ostatak života!

Vrh

PostPostano: Uto pro 14, 2010 13:58 

Slažem se, jedino mi je u citiranom tekstu ovo malo čudno:

Citat:
Prekrasna pojava je odgovorila: „(...) Ako se ne pokaju i čine pokoru, onda ih moj Sin mora kazniti.

Malo sam gledala stranicu te biskupije (http://www.gbdioc.org/newsevents/news/8 ... elief.html) i nisam našla da ijedna poruka govori o prijetnji, doslovno - kazni - ukoliko se ljudi ne obrate. Nego dotična poruka završava riječima: "Idi i ne boj se ničega, ja ću ti pomoći."

Vrh

PostPostano: Uto pro 14, 2010 14:46 

Adrijana, vijest sam preuzeo sa kath.net. I za ono vrijeme 1858 mi je govor sasvim logičan. Ne znam tko "skraćuje" iz poruka ili"ubacuje" u poruke. Nego zar je to ikakva prijetnja, ili današnjem svijetu ne smijemo reći: "ako se ne obratite, svi će te slično izgunuti" (Isus) . Posljedica neobraćenja (odbijanje poziva - milosti), je vječna propast. Zar to danas ne smijemo jasno i glasno reći!

Vrh

PostPostano: Uto pro 14, 2010 16:08 

Danas bi trebao doći Ivan Krstitelj,
i jasno i glasno reći svakome šta ga ide !!

Vrh

PostPostano: Uto pro 14, 2010 17:56 

Domenika je napisao/la:
Danas bi trebao doći Ivan Krstitelj,
i jasno i glasno reći svakome šta ga ide !!

LEGLO GUJINJE!!! :D

Vrh

PostPostano: Čet pro 16, 2010 13:31 

Izvrsne kršćanske asocijacije. :shock:

Sad mi je jasnije zašto je biskup tih par riječi izostavio iz pisma...

Kako to uvijek mislimo da se Isusove riječi odnose na njih, a ne na nas...? Kako to da mislimo da smo mi dovoljno obraćeni i da ne postoji nijedan više grijeh kojeg trebamo otkriti u sebi i pokajati se?
Kazna koja dolazi nakon grijeha ne gleda tko je tko, a sjetimo se da će ona Kazna pisana velikim slovom koju je navijestilo Otkrivenje zadesit gotovo svakoga, i dobre i zle...
A sestra Lucija iz Fatime je govorila o Anđelu Gospodnjem koji u kalež sabire krv mučeničku sa zemlje i donosi ju pred lice Božje. Kako bi Isus rekao: Tko ima uči da čuje...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 9 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata