Odlično si ovo završila, pa bih pojasnio prethodnu misao:
Ne znam kako misliš "relativni pojmovi". Uzmimo npr. grešnost - radi nje postoje svakovrsna zla, bio toga čovjek svjestan ili ne. Hoću reći, netko tko čini drugome objektivno zlo, on je grješnik - smatrao on sebe takvim ili ne.
A smatrati sebe grješnikom može osobu voditi do:
a) očaja, depresije, samokažnjavanja
b) većeg pouzdanja u Božju dobrotu, ispovijed, doživljaj Božjeg oproštenja i prihvaćanja
Jedino ovo drugo je spasonosno.
Negiranje grešnosti (i zla) može nakratko voditi u nekakav osjećaj smirenosti, ali prije ili kasnije uviđamo njegovu neizbježnost.
U svemu ostalome se slažem s tobom!
Grešnost je pobijeđena sada u relativnom vjerom u Isusa Krista, a također u apsolutnom.
Relativno - mislim na ono što nije apsolutno tj. što nije vječno.
Relativno je ono što je vezano uz naš utjelovljen život, na vremensku realnost.
Sadašnjost je isprepletenost relativnog-vremenskog i vječnog-apsolutnog.
Molimo u sadašnjosti, a to ima odraz u vječnosti (umnažamo plodove koje relativno prolazno ne uništava-izjeda i koje lopov ne krade; umnažamo u radosti plodove Ljubavi). Molimo jer vjerujemo.
Nadam se da nam je jasno da kako se svijet tj. kako se naš život ne vrti samo oko Zemlje i zemaljskog, kako se ne vrti niti samo oko zemaljske moći i novca (iako bi neki htjeli da je tako), a isto tako kako se naš život osim utjelovljenog = ne vrti samo oko
vremena!
Postoji 1. Božja zapovjed gdje znamo oko čega se naš život vrti

Istinska Ljubav sve pobjeđuje, ona ne sudi. Ljubav se daje (sebedarje), ne otima niti prisvaja.
To nam je Isus lijepo dočarao izjavom što će biti kad bude uzdignut:
Iv 12, 31-32
"Sada je sud ovomu svijetu, sada će knez ovoga svijeta biti izbačen.
A ja kad budem uzdignut sa zemlje, sve ću privući k sebi." Dakle u apsolutnome je relativno zlo izgubilo.
Apsolutna je čista Ljubav - Radost - Vječno - Bog
No "knez ovoga svijeta" ili "zlo" je i dalje prisutno u relativnom. Zlo je prisutno u prolaznom.
Postoji jednostavan razlog: da bi se Bog proslavio!
Ako vjerujemo u Isusa Krista našeg Spasitelja i Otkupitelja, onda vjerujemo i u to da je:
Mt 28, 18-20
Isus im pristupi i prozbori: "Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji!
Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga
i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!" "I evo, ja sam s vama u sve dane - do svršetka svijeta." Dakle: VJERA koja proizlazi iz spoznaje da smo djeca Božja jedinstveni, da smo svatko od nas hram Duha Svetoga, da je apsolutna sva vlast tj. apsolutna vlast je u ime Oca i Sina i Duha Svetoga!
Amen!
Isus Krist naš Spasitelj i Otkupitelj je SADA sa nama i ima apsolutnu vlast SADA na nebu i zemlji, u apsolutnom i relativnom i preko VJERE u Isusa Krista vode žive mi smo radosni i slavimo Boga
Gdje se ono sakrio strah...
Radosna je to vijest! Radosni budimo