Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri pro 11, 2024 05:15

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 438 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri stu 27, 2024 10:41 

[ Jesi li lak plijen? ]

Vjerujem da smo svi gledali dokumentarne emisije gdje u divljini tigrovi ili lavovi love svoj plijen. Uvijek je cilj od krda ili stada odvojiti onoga koji je najslabiji, jer će onda biti lak plijen.

Krdo ili stado čuva svoje pripadnike i nije ih lako napasti sve zajedno, ali kad se netko odvoji od krda ostaje nezaštićen i vrlo brzo će postati lovina.

Nekako bismo taj primjer mogli usporediti i s našim duhovnim životom. Čim se čovjek odvoji od svete mise, sakramenata, molitve - postaje "lak plijen" grijehu. Čim nismo dio zajednice mnogo teže se obraniti od napasti.

Zajednica te čuva, zajednica brine o tebi; kako je lijepo kad netko primijeti da si tužan, kad imaš s kim popričati i podijeliti svoj život, kad nekome možeš reći da se pomoli za tebe. Kako je spasonosno kad živiš od Tijela Kristova koji te iscjeljuje, hrani i hrabri svojim sakramentima.

Đavao je onaj koji razdvaja, koji razdjeljuje, a Isus nas uvijek poziva u zajednicu, zato i govori: "Gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima."

Crkva je tvoj dom, tu pripadaš i tu te Gospodin zove. Tu imaš svoje poslanje. Tu je tvoj Otac, tu su tvoja braća i sestre. Iako smo svi grešni, Crkva je Kristova, sveta je i uvijek ti pruža utjehu i spas.
fra Marin Karačić

Vrh

PostPostano: Sri stu 27, 2024 10:47 

Znaju oni dobro sto rade. I koji im je cilj. A ti pišeš ovaj besmisleni komentar jer si povrsno citao moje postove u ovoj temi. Postavila sam vam tu jako dobra videa iz kojih si mogao nauciti. Nisi htio učiti. I sad tu pišeš da ljudi ne znaju sto rade.
Evo ti i ovu lekciju u iducem postu.
Ne mozete učiti bez truda. Učenje trazi vrijeme u miru, trud i volju. Tko hoce nađe načina. Tko nece ide svijetom i lupa o temama o kojima ne zna kao da zna.

Možda si doista istinoljubiva i dobronamjerna u stvanom životu, teško je čovjeka procijeniti u virtualnom svijetu.
Ali tvoja online komunikacija je grozna, arogantna i agresivna, teško da ćeš tako ozbiljno doprijeti do nekoga.
Kritiziram te ali dobornamjerno.
Mene takav stil komunikacije automatski odbija od čitanja, najčešće i od same komunikacije.

Vrh

PostPostano: Sri stu 27, 2024 12:18 

Možda si doista istinoljubiva i dobronamjerna u stvanom životu, teško je čovjeka procijeniti u virtualnom svijetu.
Ali tvoja online komunikacija je grozna, arogantna i agresivna, teško da ćeš tako ozbiljno doprijeti do nekoga.
Kritiziram te ali dobornamjerno.
Mene takav stil komunikacije automatski odbija od čitanja, najčešće i od same komunikacije.

Ja se nikad nikome ne ulizivam.
Kazem sto imam i idem svojim poslom.
To tebii moze izgledati tako kako si opisao.
S tim nemam problema.
Kazem sto imam.
Bitno je da je točno i provjereno.
Nit se lijepim nit dam da mi se itko lijepi..
Trebao si naviti videa koja sam tu stavila i zanenarit moj ton.
Puno bi ti pomoglo.

Vrh

PostPostano: Sri stu 27, 2024 12:52 

SJEME
(Lk 17, 20-25)
"NE SLIJEDITE IH" Kaze Gospodin misleći na one koji sami sebe nazivaju vidiocima, bez odobrenja Crkve.
Koji motivi potiču nekoga da se naziva vidjelac?
Po mom misljenju dva su motiva: zelja za popularnošću ili za zaradom.
Prije nekoliko g saznao sam za jednu lažnu vidjelicu. Nelo sam vrijeme i ja, kao i mnogi drugi bio prevaren njezinim laznim mističnim pričama.
Ova je žena uvijek bila okružena imućnim ljudima.
Malo kasnije, tijekom jednog hodočašća u Fatimu, budući sam više vremena bio blizu nje i sam sam otkrio da su njena viđenja bila lažna.
S obzirom da u mnogim zupama nedostaje pravih pastira, jednostavni ljudi, koji traže Boga pouzdaju se u subjekte koji pokazuju da su u kontaktu sa nadnaravnim.
Ali sve je lažno.
Lažni vidioci niču posebno u vremenu moralnog nereda i doktrinarnog relativizma.
Ovo naše vrijeme plodno je lažnim vidiocima
koji su u janjećoj koži, ali je unutar njih vuk.
Ne skrivam činjenicu da bi se vuka u janjećoj koži pronašlo i među klerom.
Isus kaze da se stablo po plodovima prepoznaje. Zato treba imati veliki duh rasuđivanja kako bi se razunjelo dlijedi li se prabog čovjeka vjere ili lažnog vidioca koki de lukavo doima svetim ali mu u srcu prebiva sotona.
Budi oprezan ako pohađaš molitvenu grupu u kojoj nema svecenika.
Amen. Aleluja. Amen.
O Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Bozanskih Zvanja
S ljubaznim dopuštenjem Otaca Bozanskih Zvanja

Vrh

PostPostano: Sri stu 27, 2024 13:55 

Kaze neki dan u videu VG lazni prorok kako ga je zvala jedna novinarka koja kaze on ima njegov br...
Aliiii hmmmm njegov br je javni
. Provjerite i sami na njegovoj fejs str i vi ga mozete zovnit.
Meni ovo vrijeđa inteligenciju, preloše laže, nit se ne trudi.

Pametnomo dosta njegovih laži i manipulacija

Vrh

PostPostano: Sri stu 27, 2024 20:16 

:)

da i nakon toga napiše ovo-"NE SLIJEDITE IH" Kaze Gospodin misleći na one koji sami sebe nazivaju vidiocima, bez odobrenja Crkve."

Vrh

PostPostano: Sri stu 27, 2024 21:09 

da i nakon toga napiše ovo-"NE SLIJEDITE IH" Kaze Gospodin misleći na one koji sami sebe nazivaju vidiocima, bez odobrenja Crkve."

Dosta ti je da vidiš ovo i sve ti je jasno, citiram;

Valtorta je provjerena i pokrenuta je i beatifikacija.

Ja npr nikad nisam mogla pročitati nasljeduj Krista, meni je to dosadno i staromodno i svaka čast tko ima to živaca čitati.

Šta se dogodilo?! Zašto je zdrava duhovnost, klasika katoličke duhovnosti postala staromodna i dosadna, a bajke i senzacije su postale privlačne?! Gdje je nestao: Sv. Franjo Saleški, Sv. Alfonz Maria de Liguori, Sv. Augustin i Sv. Toma Akvinski, Sv. Terezija Avilska i Sv. Terezija od Djeteta Isusa?! Zašto nitko to ne čita i stavlja ovde. Šta se to mora dogoditi čovjeku u životu da treba tipove kao što su Vladimir Grebenar, Daniel Čović i Maria Valtorta?! Može li mi netko dati neki barem donekle suvisli odgovor?!

Gdje je nestao: Teotim, Filotea, Kako ćemo ljubiti Isusa Krista, Vježbanje u savršenosti, Nasljeduj Krista, Ljubav i odgovornost, Ispovijesti, Uvod u kršćanstvo, Duhovni boj, Tria opuscula, Uspon na goru Karmel , Povijest jedne duše, Put, Brazda, Kovačnica, Prijatelji Božji, Misli - Sveta Edith Stein, Znanost križa, Prijeći prag nade?! Kamo je to nestalo?! Ljudi! Dajte najte, pa smo ni deca. :|

Vrh

PostPostano: Sri stu 27, 2024 23:09 

Pa, ako mene pitas meni nije nestalo.
Ali ovo je tema o VG i ocito o laznim prorocima.
Tek upoznajem forum koliko stignem.
Sve sto si nabrojao mene je odgojilo i odgaja zauvik. Valjda ima tema za knjige mistike i svetaca?
Ako nema otvori je. Bas zato sto me sveci odgajaju svojim knjigama ova dvojica su mi jasni i mene ne mogu zavesti ni varati. U krizama se vidi od ceg je covjek sastavljen.
Ova dvojica i slični njima i mogu zavesti samo one koje sveci ne odgajaju nego karizmatski pokret. A tu je sve toliko naopako i da sam ja biskup potpuno bi ga zabranila.

Vrh

PostPostano: Čet stu 28, 2024 17:35 

ne mogu ti više od tog reći. Mozgaj, istrazuj

Pravi katolici bi se trebali pomagati u razumijevanju i nemaju se razloga tako ponašati. To što pišeš vjerojatno nije istinito jer katolička vjera nije otkrivanje nekakvog tajnog znanja.

Vrh

PostPostano: Čet stu 28, 2024 22:09 

Meni nije bitno sto o meni misle ljudi.
Uopce.
Ja lipo tutnem prst u uvo i pjevam borbene.
A pogotovo onima kojima bi ja morala mućnit glavom umisto njih. A ovo o tajnim znanjima ne ide meni.
Vrlo sam jasna.
E al treba malo istrazivati, da, da.
I pravi krscani moraju cuvati svoj zivot jer je moguce da ih netko tuzi ili ubije i ne treba izazivati one koji su to u stanju.

Vrh

PostPostano: Pet stu 29, 2024 00:18 

https://www.bitno.net/kolumne/zapisi-ma ... goli-sebe/ u KC se zna red ide preko hijerhije i poslušnosti njoj.
Ili niste katolik.
Ne moze jasnije ni jednostavnije.

Vrh

PostPostano: Pet stu 29, 2024 23:02 

https://www.bitno.net/kolumne/zapisi-majcina-srca/anja-mihanovic-bojim-se-vjernika-koji-radije-propituju-crkvu-negoli-sebe/ u KC se zna red ide preko hijerhije i poslušnosti njoj.
Ili niste katolik.
Ne moze jasnije ni jednostavnije.

kako sad to?pa svi koji vjeruju u navodna međugorska ukazanja su do nedavno bili neposlušni hijerarhiji KC,a koliko vidim ti vjeruješ u to.

Vrh

PostPostano: Sub stu 30, 2024 17:41 

kako sad to?pa svi koji vjeruju u navodna međugorska ukazanja su do nedavno bili neposlušni hijerarhiji KC,a koliko vidim ti vjeruješ u to.

Teo provociraj si ukućane.
Mene se prođi.

Vrh

PostPostano: Uto pro 03, 2024 12:44 

[ Jesi li lak plijen? ]

Vjerujem da smo svi gledali dokumentarne emisije gdje u divljini tigrovi ili lavovi love svoj plijen. Uvijek je cilj od krda ili stada odvojiti onoga koji je najslabiji, jer će onda biti lak plijen.

Krdo ili stado čuva svoje pripadnike i nije ih lako napasti sve zajedno, ali kad se netko odvoji od krda ostaje nezaštićen i vrlo brzo će postati lovina.

Nekako bismo taj primjer mogli usporediti i s našim duhovnim životom. Čim se čovjek odvoji od svete mise, sakramenata, molitve - postaje "lak plijen" grijehu. Čim nismo dio zajednice mnogo teže se obraniti od napasti.

Zajednica te čuva, zajednica brine o tebi; kako je lijepo kad netko primijeti da si tužan, kad imaš s kim popričati i podijeliti svoj život, kad nekome možeš reći da se pomoli za tebe. Kako je spasonosno kad živiš od Tijela Kristova koji te iscjeljuje, hrani i hrabri svojim sakramentima.

Đavao je onaj koji razdvaja, koji razdjeljuje, a Isus nas uvijek poziva u zajednicu, zato i govori: "Gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima."

Crkva je tvoj dom, tu pripadaš i tu te Gospodin zove. Tu imaš svoje poslanje. Tu je tvoj Otac, tu su tvoja braća i sestre. Iako smo svi grešni, Crkva je Kristova, sveta je i uvijek ti pruža utjehu i spas.
fra Marin Karačić

Nisam bio u mogućnosti pisati 14 dana pa ću eto sada malo više:=
Očito je da ne znaš ništa o Grebenaru...pišeš paušalno ili po nečijem naloga, bez da si malo ispitala stvar

Dr. Grebenar nije otpao od svete mise, euharistije isl... naprotiv, baš suprotno!
On ide na misu , više puta je rekao da ide svaki dan već godinama
Čovjek ide na ispovijed jejednom u tjedan dana!
Znači sakramentalni život toga čovjeka je savršen!

Nađi mi na ovom forumu ili tvome selu tko ide svaki dan na misu i ispovijeda se jednom tjedno!
Ja npr. idem na ispovijed 1 u mjesec dana...većina katolika ide 2 puta godišnje!
Pa sada to usporedi sa Vladimirom pa vidi gdje je on , a gdje smo mi ostali

Olako pripisuješ etikete njemu i drugim forumašima
Te protestant, te sektaš te ovo te ono
Jesi li ti poslušala barem 5 njegovih EDIM? ...ili pišeš samo ono što ti netko šapće sa strane??

Vrh

PostPostano: Uto pro 03, 2024 20:35 

Hrki s obzirom da ti glas po kojem zivis, koji ti govori u tebi i s kojim očito komuniciras laže, sto se ovdje svima dokazalo jer ti je lagao o meni.
Ozbiljno ti kažem idi na egzorcizam.
Taj glas po kojem zivis ti nije od DS nikako.
Bavi se sa sobom i sa njim.
Pitaj se kako ti je ušao, na kojem karizmatskom susretu i preko čijih ruku.
Jako si opasan i to sto imas u sebi, glas koji s tobom komunicira i daje ti lazne info o drugima to je opasno.
I bas zato nije cudno sto voliš ovog laznog proroka.
Evo koliko kopčaš stvarnost vidimo i sada jer nsi shvatio uopce da ovdje meni pripisujes tuđi članak.
Kako ne shvacas da si u opasnom problemu?
Jel znas tko je taj glas koji ti laže a kojem ti vjerujes da je Bog u tebi?
Bog ne laže.
Sotona je otac laži.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 438 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata