Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet srp 02, 2026 18:22

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Uto lip 02, 2026 02:51 

Ovih dana smo na vječni počinak ispratili posebnu ženu, damu, heroinu, najpoznatiju hrvatsku nevjestu, izuzetnu intelektualku, ženu sa stavom....

Julienne Bušić (djevojačko ime Julienne Eden Schultz, Eugene, Oregon, 20. rujna 1948. – Zagreb, 21. svibnja 2026.) bila je američko-hrvatska prozna spisateljica, esejistica i prevoditeljica udana za Zvonka Bušića s kojim je 1976. u Sjedinjenim Američkim Državama otela zrakoplov s osamdesetak putnika i postavljanjem bombe na njujorškoj željezničkoj stanici uzrokovala smrt policajca, za što su bili osuđeni na doživotnu zatvorsku kaznu.[2]

Na Hrvatskoj radioteleviziji je 2013. godine prikazan dokumentarni film pod imenom Ljubavnici i luđaci u kojem je prikazan aktivizam Julienne i Zvonka Bušić za hrvatsku neovisnost.[5] Gledateljstvo je iznimno dobro prihvatilo film.[6] Redateljica i scenaristica tog dokumentarnog filma iz 2012. godine je Ljiljana Bunjevac Filipović.

Vrh

PostPostano: Uto lip 02, 2026 21:50 

antezg je zaboravio prikačiti link pa da svi možemo pogledati

https://www.youtube.com/watch?v=ZsrqY9DhoRo

Vrh

PostPostano: Sri lip 03, 2026 15:47 

Ovih dana smo na vječni počinak ispratili posebnu ženu, damu, heroinu, najpoznatiju hrvatsku nevjestu, izuzetnu intelektualku, ženu sa stavom....

Julienne Bušić (djevojačko ime Julienne Eden Schultz, Eugene, Oregon, 20. rujna 1948. – Zagreb, 21. svibnja 2026.) bila je američko-hrvatska prozna spisateljica, esejistica i prevoditeljica udana za Zvonka Bušića s kojim je 1976. u Sjedinjenim Američkim Državama otela zrakoplov s osamdesetak putnika i postavljanjem bombe na njujorškoj željezničkoj stanici uzrokovala smrt policajca, za što su bili osuđeni na doživotnu zatvorsku kaznu.[2]

Na Hrvatskoj radioteleviziji je 2013. godine prikazan dokumentarni film pod imenom Ljubavnici i luđaci u kojem je prikazan aktivizam Julienne i Zvonka Bušić za hrvatsku neovisnost.[5] Gledateljstvo je iznimno dobro prihvatilo film.[6] Redateljica i scenaristica tog dokumentarnog filma iz 2012. godine je Ljiljana Bunjevac Filipović.

Danas se ne bi usudili ponovo prikazati :((

Vrh

PostPostano: Uto lip 23, 2026 05:46 

Vjerujem da nitko ko je pogledao ovaj film nije mogao ostati ravnodušan!
Žena o čijem će se životu nadugo i naširoko pisati i prepričavati. Osobno svaku priču i informaciju o njoj saslušam sa najvećom pažnjom i pospremim u najveću dubinu-srce. Imao sam imao sreće da su je dvojica mojih prijatelja i osobno poznavali i prenijeli su mi svoje svoje dojmove. Dragi Jozo je radio kod nje adaptaciju u stanu i dao joj na radove doživotnu garanciju. Rekao mi da je znao i povremeno sresti i da bi svaki put u njoj vidio majku,sveticu....

Vrh

PostPostano: Uto lip 23, 2026 16:54 

Julienne je u Međugorju pronalazila utjehu i snagu tijekom najtežih životnih razdoblja i godina koje je provela u američkim zatvorima. Pokoj vječni daruj joj Gospodine.

Vrh

PostPostano: Sri lip 24, 2026 14:36 

Vjerujem da nitko ko je pogledao ovaj film nije mogao ostati ravnodušan!
Žena o čijem će se životu nadugo i naširoko pisati i prepričavati. Osobno svaku priču i informaciju o njoj saslušam sa najvećom pažnjom i pospremim u najveću dubinu-srce. Imao sam imao sreće da su je dvojica mojih prijatelja i osobno poznavali i prenijeli su mi svoje svoje dojmove. Dragi Jozo je radio kod nje adaptaciju u stanu i dao joj na radove doživotnu garanciju. Rekao mi da je znao i povremeno sresti i da bi svaki put u njoj vidio majku,sveticu....

Da bila je to velika žena. Dala je svojih najboljih 13 godina za hrvatsku stvar...a ima i drugih stvari koje mnoge žene ne bi napravile...a, nije bila Hrvatica...

Vrh

PostPostano: Sri lip 24, 2026 16:08 

Ni mnogi muškarci ne bi napravili što je njen muž radio

Vrh

PostPostano: Sub lip 27, 2026 04:55 

Otvorio sam ovu temu o ovoj predivnoj ženi na spomen čijeg imena mnogima stane dah i stvori se lijepa emocija ali kad na put dođu ovakvi tipovi odnosno nepogode kao što je ova koja se vodi pod šifrom fran26 onda sve počima gubiti svoju osnovnu ideju i smisao jer kuda takvi prođu teško raste trave i ne miriše cvijeće.
Pitam te fran26 zašto moraš zakadit na temi o predivnoj ženi?

Nakon ovoga mi se nameću dva pitanja jeli se idiot rađa ili se idiotom postaje i drugo može li takvoga voljeti itko osim rođene majke?
Oprostite što ovako reagiram.

Nešto još prelijepo o njoj
https://www.vecernji.hr/vijesti/zivjela ... du-1961880

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 8 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata