Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 03:11

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 409 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 28  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto stu 02, 2010 11:38 

Tirsa je napisao/la:
more bit da je i to bolje nego paziti na ti botun ne vrci u oko s prsa napuvanog Benjamina :mrgreen:

Samo ti sestro Tirsa pripazi da ne držiš iglicu u blizini da se napuvani Benjamin ne bi probušio i ko balon odletio po spirali i zabio se u zid i odatle pao pred brata Barnabu, profesora glazbene kulture (oš moderne, oš tradicionalne) koji se profesorskom šibom češe po rutavim prsima. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Uto stu 02, 2010 16:24 

Da prostiš, to bi bija pravi rikošet!

Ma što se Barnabe tiče, more bit kad je stanje već tako da bi mu pomogla jedna tradicionalna hrvatska naprava koja nije s ničim u neskladu, štoviše spada u hrvatsku baštinu, a kod pravog hrvatskog naroda u Lici se zove češagija :!:

Pa onda kad je već glazbeno nadaren, more je koristiti u ritmu, al nek izbjegava ove ritmove sa (kako ono .....američkim) prizvukom, jerbo će se u tom slučaju morati odreći češagije. :roll:

Vrh

PostPostano: Sri stu 03, 2010 12:34 

Tirsa je napisao/la:
Da prostiš, to bi bija pravi rikošet!

Ma da, takav sam po cijelom tijelu. Nego, jel se ti to na slici češkaš tom češagijom? :shock:

Vrh

PostPostano: Sri stu 03, 2010 23:09 

Benjamin je napisao/la:
Nego, jel se ti to na slici češkaš tom češagijom? :shock:

Nije nega češagijicom :lol:

Malo mi kvari frizuru, al zato krilima godi :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Čet stu 04, 2010 09:40 

Iskreno mislim da više iz objektivnih razloga nisam sposoban održati ujednačenu kvalitetu i dosegnutu razinu "obrazovanja" pa je sjedanje u zadnju klupu sasvim razumljivo. :lol:

Vrh

PostPostano: Čet stu 04, 2010 11:57 

Obožavam zadnju klupu, sve vidiš, a tebe nitko :D

Vrh

PostPostano: Čet stu 04, 2010 14:21 

Barnaba je napisao/la:
Iskreno mislim da više iz objektivnih razloga nisam sposoban održati ujednačenu kvalitetu i dosegnutu razinu "obrazovanja" pa je sjedanje u zadnju klupu sasvim razumljivo. :lol:

A da ti pravo rečen, samo san ode kod kuće, kad provirin di god drugo svi mi kažu da meni "nisu svi kod kuće". :roll:

A nema nam Benjamina danas, bit će da je on kojeg prsti uvik svrbe malo pritira uporabom češagije, a more bit i da ga je gospođa Benjamin malo "obrazovala" prakljačom, budući da uvik visi na forumu. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Čet stu 04, 2010 14:23 

Domenika je napisao/la:
Obožavam zadnju klupu, sve vidiš, a tebe nitko :D

Dobro došla rasplesani medvide :P

Vrh

PostPostano: Čet stu 04, 2010 15:10 

Tirsa je napisao/la:

Dobro došla rasplesani medvide :P

Još bolje te našla,nestašna "Tirsa" :D

Vrh

PostPostano: Čet stu 04, 2010 20:25 

Tirsa je napisao/la:
A nema nam Benjamina danas, bit će da je on kojeg prsti uvik svrbe malo pritira uporabom češagije, a more bit i da ga je gospođa Benjamin malo "obrazovala" prakljačom, budući da uvik visi na forumu. :mrgreen:

Bit će da nije imao vremena. Benjamin je ozbiljno shvatio onu Ničeovu 'kad ideš ženi nosi bič' pa se ne boji obične prakljače. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Pet stu 05, 2010 18:53 

Benjamin je napisao/la:
Bit će da nije imao vremena. Benjamin je ozbiljno shvatio onu Ničeovu 'kad ideš ženi nosi bič' pa se ne boji obične prakljače. :mrgreen:

A ko mu može virovati da je ima posla i da je išta ozbiljno shvatio? :roll:

Glede biča ne znan, nije baš moje štivo, ali čini mi se da je bilo nešto tipa "Ideš ženama? Ponesi bič!", pa mi onda nije jasno što misliš kome će bič tribati, ali mi nikako ne zvuči dobro, ni u jednini ni u množini.

Ali prakljača (Prakljača - plosnato pomagalo kod pranja rublja u obliku lopatice, kojom je pralja udarala po mokrom rublju, simbol čistoće... , Izvor:http://www.imoart.hr/portal/component/content/article/282.html?section_id=32&category_id=216&article_id=282),
prakljača je zakon i pravo obrazovno sredstvo i sredstvo "izglađivanja nesuglasica", čista suprotnost citiranom biču. :idea:

Vrh

PostPostano: Pet stu 05, 2010 18:57 

Domenika je napisao/la:
:D

Medo lički, znaš li ti što je prakljača (pokrij rukom moj odgovor Benjaminu, pa mi kaži) i znaš li ti što je češagija? I koristiš li ti prakljaču u obrazovne svrhe? A?

Vrh

PostPostano: Sub stu 06, 2010 18:20 

Tirsa je napisao/la:
prakljača je zakon i pravo obrazovno sredstvo i sredstvo "izglađivanja nesuglasica", čista suprotnost citiranom biču. :idea:

How yes no. Jesi ti kad dobila prakljačom po glavi ili je ovo svjedočanstvo iz druge ruke? :D

Vrh

PostPostano: Sub stu 06, 2010 21:50 

Tirsa je napisao/la:

Medo lički, znaš li ti što je prakljača (pokrij rukom moj odgovor Benjaminu, pa mi kaži) i znaš li ti što je češagija? I koristiš li ti prakljaču u obrazovne svrhe? A?

Oho, toliko puta sam dobila prakljaćom po turu, još je i danas osjećam, i to je najučinkovitije
odgojno pomagalo svih vremena.
Tvoje drugo pitanje za češagiju, to je ona metalna četkica, kojom se Doratu dotjeruje frizura
kad pođe na Lički dernek :D ...

Vrh

PostPostano: Ned stu 07, 2010 09:07 

Benjamin je napisao/la:
Jesi ti kad dobila prakljačom po glavi ili je ovo svjedočanstvo iz druge ruke? :D

Neeee prakljačon, mokron krpon :mrgreen:

Već uporaba toga sredstva bez primjene nekog radikalnijeg izbora, imala je izniman i svima očigledan utjecaj koji je za posljedicu imao da mi nisu "svi kod kuće", a što je još bolje kod tog učinka trajna posljedica je i to što ne želim da mi se "svi" vrate :P

Dakle, da se mi vratimo na tvoj teren, ima li u tvojoj jazbini kakva prakljača iza vrata?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 409 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 28  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata