Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet vel 05, 2026 04:19

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 401 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet svi 02, 2025 06:36 

Ispravno ga je zvati tako jer je Katolička terminologija takva. Ja mu ne želim nikakvo zlo i pomogla bi mu u potrebi kao što je blaženi Alojzije Stepinac pomagao šizmaticima, ali je i koristio ispravnu terminologiju. Ispravni Crkveni termini su korišteni u dogmama i samo bi zlonamjerni htjeli mijenjati ono što je dogmama definirano.

Nije istina, pogledaj u rječnik tko je to šizmatik i prouči aktualne crkvene dokumente. Znam da to inače ne radiš, a pametnije ti je nego napadati ljude na forumu bez potrebe...

Vrh

PostPostano: Pet svi 02, 2025 10:03 

Nije istina, pogledaj u rječnik tko je to šizmatik i prouči aktualne crkvene dokumente. Znam da to inače ne radiš, a pametnije ti je nego napadati ljude na forumu bez potrebe...

Koga sam to napala? Napadali su mene jer koristim ispravnu terminologiju (koju su koristili mnogobrojni svetci Katoličke Crkve, a i blaženi Alojzije Stepinac) i time trolaju temu. Čemu to trolanje nije mi jasno?

Vrh

PostPostano: Pet svi 02, 2025 16:35 

Koga sam to napala? Napadali su mene jer koristim ispravnu terminologiju (koju su koristili mnogobrojni svetci Katoličke Crkve, a i blaženi Alojzije Stepinac) i time trolaju temu. Čemu to trolanje nije mi jasno?

Pa evo konkretno (s ove teme). Napala si Kopitara da ima "fašističke želje", pa muža Myrne Nazzour, vidjelice i stigmate, da je šizmatik. On je običan grčki pravoslavac. Šizmatik je onaj koji čini raskol. Oni koji su rođeni u drugoj kršćanskoj zajednici nisu u grijehu zbog šizme nego kandidati za pomirenje kako to Crkva uči. Žao mi je što se danas ekumenizam pogrešno shvača i nažalost nastavlja s optuživanjem.

Upravo zato su ove poruke Isusa i Marije današnjem svijetu jako potrebne.

Vrh

PostPostano: Pet svi 02, 2025 18:14 

.

Vrh

PostPostano: Pet svi 02, 2025 18:56 

adrijana je napisao/la:
Pa evo konkretno (s ove teme). Napala si Kopitara da ima "fašističke želje",

Teror političke korektnosti jest fašizam našeg doba jer se njime želi cenzurirati vjernike koji u biti ne govore ništa netočno i nametnuti im modernizam kao obavezu. Takav ekumenizam se ovdje praktično sveo na posve nepotrebnu zaštitu svetosavskog predstavnika na forumu iako ga nitko ne napada. Eto čak ispada kako se mogu uvrijediti i ljudi koji ne pišu na forumu
adrijana je napisao/la:
pa muža Myrne Nazzour, vidjelice i stigmate, da je šizmatik.
i primarno nisu tema ovdje. :DD
Kao što blaženi Alojzije nije želio zlo ljudima kojima je pomagao niti ja nemam ništa protiv muža Myrne Nazzour kojem će Bog priznati mnoga dobra koja čini. Dopušta ženi živjeti po katoličkoj vjeri, u kući mu se moli krunica... Neće njemu propasti njegova dobrota koju čini prema svakom članu Katoličke Crkve.
Moram priznati kako me jedino začudilo što sada forsiraš stigmate, a prije nisam imala dojam kako voliš te pojave jer objektivno to nisu baš lijepi prizori.

Vrh

PostPostano: Pet svi 02, 2025 19:27 

Termini šizmatik i fašist jesu uvredljivi.

Vrh

PostPostano: Pet svi 02, 2025 21:39 

Myrne Nazzour od osamdesetih godina prošlog stoljeća doživljava neobična iskustva koja se ne mogu znanstveno objasniti. Prilikom sna iz ruku joj izlazi ulje neobično ugodnog mirisa, a ponekad i krvari na mjestima na kojima je i Gospodin Isus iz Nazareta imao rane. U više navrata spomenuto ulje je sakupljano u posudicu, a s dopuštenjem crkvenih vlasti, kasnije su neki bolesnici pomazani tim uljem. U više slučajeva zabilježena su izlječenja od težih oblika bolesti.
https://www.zumberacki-vikarijat.com/za ... -vjernici/
E sad pitanje, biste li se mazali s tako dobivenim uljem?

Vrh

PostPostano: Pet svi 02, 2025 22:03 

I otac Pio je također bio proganjan i omalovažavan, i to od strane "pravovjernih"...

Ne samo da to ulje liječi (zabilježeno je više slučajeva) nego je i znak važnosti sakramenata...

Vrh

PostPostano: Pet svi 02, 2025 22:28 

adrijana je napisao/la:
Ne samo da to ulje liječi (zabilježeno je više slučajeva) nego je i znak važnosti sakramenata...

Na koji način je takav znak kad to nije sakramentalno ulje?

Vrh

PostPostano: Ned svi 04, 2025 08:07 

Sakramentalno postaje tek dok biskup posveti, ali bez ulja nema ni sakramenata (sjeti se kojih!) ... Nije slučajno ulje ovdje - izlazi na čudesan način iz ikone (svete slike) i iz ruku vidjelice... Zašto baš iz slike? Što bi nam Isus mogao time posredno poručiti?

Vrh

PostPostano: Ned svi 04, 2025 09:08 

Sakramentalno postaje tek dok biskup posveti, ali bez ulja nema ni sakramenata (sjeti se kojih!) ... Nije slučajno ulje ovdje - izlazi na čudesan način iz ikone (svete slike) i iz ruku vidjelice... Zašto baš iz slike? Što bi nam Isus mogao time posredno poručiti?

Koristiš li ti ili preporučaš korištenje ulja koje izlazi iz ljudskog tijela?

Vrh

PostPostano: Ned svi 04, 2025 19:24 

Ulje koje izlazi iz ruku vidjelice za vrijeme ekstaze i ulje koje izlazi iz njene male ikone pred kojom se molila, to je čisto maslinovo ulje kakvo se koristi u sakramentima i radi se o natprirodnom fenomenu koje znanost ne može objasniti. I činjenica da je to ulje ozdravilo jednu osobu, također je još jedno čudo koje prelazi granice medicine i znanosti.

I djeca su iz Fatime tražila od Gospe znak, da im svijet povjeruje jer su ih držali lašcima i prevarantima. I Gospa je uslišala njihovu molbu.
Bernardici iz Lurda Gospa je pokazala gdje da iskopa izvorić vode. Ta voda je poslije ozdravljala mnoge, i danas ozdravlja...
Bogu ništa nije nemoguće!

Vrh

PostPostano: Ned svi 04, 2025 19:27 

Nisi mi odgovorila na jednostavno pitanje.

Vrh

PostPostano: Ned svi 04, 2025 19:42 

Myrnine poruke o ranama podjela među kršćanima i potrebi molitve i djelovanja u smjeru pomirenja i jedinstva nešto su što je puno prije nje sv. Leopold Mandić uzeo u svoje nakane.. On se cijeli život molio i žrtvovao za tu nakanu. A Isusove poruke (iako "privatne") nikad ne proturječe proročkom duhu kojeg je velikodušno dao i svojim svecima.

Pa tko ne vjeruje Myrni, može se slobodno osloniti na našeg sv. Leopolda!

Vrh

PostPostano: Ned svi 04, 2025 20:27 

Myrnine poruke o ranama podjela među kršćanima i potrebi molitve i djelovanja u smjeru pomirenja i jedinstva nešto su što je puno prije nje sv. Leopold Mandić uzeo u svoje nakane.. On se cijeli život molio i žrtvovao za tu nakanu. A Isusove poruke (iako "privatne") nikad ne proturječe proročkom duhu kojeg je velikodušno dao i svojim svecima.

Pa tko ne vjeruje Myrni, može se slobodno osloniti na našeg sv. Leopolda!

Kad bi sama bila na čisto s upotrebom tog ulja iz ljudskog tijela ne bi okolišala i odgovorila bi mi na jednostavno pitanje. Zanemarila si kulturološke razlike između Istoka i Zapada u gledanju na čuda. Neupućeni zapadnjaci gotovo uvijek pomisle kako iza riječi „radi se o natprirodnom fenomenu koje znanost ne može objasniti“ ili „čudo koje prelazi granice medicine i znanosti.“ na istoku stoji ozbiljna medicinska i znanstvena provjera, ali stvarno ne stoji. Oni to slobodnije tumače. Doduše Katolici istočnog obreda su ipak ozbiljniji po tom pitanju, a šizmatici skroz neozbiljni. Poput tzv. Čuda ognja na Uskrs, tad niti detaljno provjere osobu koja ulazi sa svijećama niti se to navodno čudo snima, a jedan je monah priznao kako se jednostavno prva svijeća upali na kandilu kod groba. Međutim njima to ne smeta i oni to doživljavaju kao čudo Božje potvrde ispravnosti grčke crkve nad Armencima, latinima i drugim. Jednostavno Istok i Zapad drugačije gledaju na čuda i Zapad više provjerava čuda.
Što se tiče sv Leopolda Mandića, o kada bi moderni ekumenisti molili i prakticirali jedinstvo kako ga je on vidio nikakvih problema ne bi bilo s tim pitanjem. Međutim često se sv. Leopold spominje, a uopće se ne zna kako je on htio ujediniti Crkvu. to je žalosno i paradoksalno.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 401 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata