Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet vel 05, 2026 04:18

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 401 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon svi 30, 2011 11:21 

Gospodine Barnaba imate svetu slobodnu volju da vjerujete ili ne vjerujete u bilo šta, a ja vam samo ukazujem da ne trčite pred rudo i da se ne pouzdavate previše u vlastitu pamet ili tuđe savjete već jedino i samo u Boga! A da bi se u Njega mogli pouzdavat, potrebno je da Ga poznajete. A ako Ga poznajete - prepoznajete Njegov glas i djelujete po njemu!
A ako Ga ne poznajete, ni ne možete prepoznati Njegov glas, pa automatski upadate u mozganje vlastitom pameću koje u pravilu dovodi do neracionalnog straha i sumnje! U navedenom slučaju, ja savjetujem ŠUTNJU i poniznu molitvu koja ama baš nikad neće dovest do osude i namjerne greške, a puno priče i predrasuda stavlja čovjeka u veliku, veliku opasnost i zamku oholosti i krive prosudbe tj. krivog suda.
Eto, s ovim mislima bi završio!

Bog i Hrvati!

Vrh

PostPostano: Pon svi 30, 2011 11:41 

Nema razloga za demagogiju a što se ovog tiče:
ANTE KATOLIK je napisao/la:
........ja savjetujem ŠUTNJU i poniznu molitvu koja ama baš nikad neće dovest do osude i namjerne greške, a puno priče i predrasuda stavlja čovjeka u veliku, veliku opasnost i zamku oholosti i krive prosudbe tj. krivog suda.

Ovaj savjet ima smisla samo ako se uputi onima koji samopozvano šire neprovjerene privatne poruke. Time stvarno neće počiniti grešku i možebit sablazniti druge.

Vrh

PostPostano: Pon svi 30, 2011 12:12 

Naime, bolje je šutit ako nisi siguran je li naprimjer Pero Perić ubio Ivana Ivanovića, nego reć ma vjerovatno ga je Pero Perić ubio jer je taj Pero Perić jako neljubazna osoba! Naime, mi bi tim postupkom počinili više smrtnih grijeha, dok ako bi šutili, imali puno, puno manju osudu!
Najbolji postupak bi bio reć samome sebi u srcu: "Ma Bože je li moguće da je Pero Perić ubojica ili to moja neljubav prema njemu meni govori? Bože pomozi mi!"

Nisi me razumio, mada sam dosta jasno objasnila.
Na linkovima:
http://www.skepdic.com/rivasdocuments.html
http://www.skepdic.com/rivasdocuments2.html
nalazi se dokaz da je dotična vidjelica jednostavno plagirala tuđe knjige da bi sastavila svoje dvije knjige navodnih poruka.
Što je plagijat?
Plagijat (lat. plagere = oteti), označava čin prisvajanja ili kopiranja tuđeg pisanog, umjetničkog ili drugog kreativnog rada u svoj vlastiti, bilo djelomice ili u cijelosti, bez navođenja izvornog autorstva ili izvornika. Za razliku od krivotvorenja u kojemu je upitna autentičnost djela, kod plagijata je riječ o nezakonitom i neetičnom prisivanju tuđeg djela, koje se prikazuje kao vlastito.
Ono je dokaz za 2 njene knjige od ukupno 17. Pitanje je samo od koga je uzela materijal za preostalih 15 knjiga, jer pravi vidioci nikad ne prisvajaju tuđe. Ili je nekome sasvim svejedno? Može li se braniti osoba koja se "pobožnim" stvarima bavi na takav način? Zar je kršćanstvo skupina laži i izmišljotina?
Radi vjerodostojnosti same vjere trebalo bi takve raskrinkati.

Vrh

PostPostano: Pon svi 30, 2011 12:22 

Da draga Adrijana, zlobnik bi rekao da je to plagijat a dobronamjernik bi rekao da Isus koji put ponavlja određene rečenice i rečenične sklopove jer je čovjek vjerovatno najzatupljenije stvorenje koje je dobri Bog stvorio! Ali uzalud mu je govorit jer ko želi shvatit, shvatit će iz prve a onaj koji ne želi shvatit, neće shvatit pa da mu kažeš sto puta. Čaša je uvik nekome polupuna a nekome poluprazna.
Zato ću se i ja sad pridržat one ŠUTNJA JE ZLATO i pozdravit vas.

p.s. Barnaba, ti to zoveš demagogijom a ja to zovem zdravim naukom. Jednog dana ćemo vidit ko je u pravu! 8) :D 8)

Vrh

PostPostano: Pon svi 30, 2011 13:18 

zlobnik bi rekao da je to plagijat a dobronamjernik bi rekao da Isus koji put ponavlja određene rečenice i rečenične sklopove

I Crvenkapica je bila vrlo dobronamjerna pa ju je ipak pojeo vuk. Da nije bilo lovca Luke i dan danas bi bila u trbuhu vuka...

Lažni proroci trebaju baš takve dobronamjernike da im besplatno šire razne "poruke" svijetom, a mi ostali, zlobnici, vjerovat ćemo samo onome što Crkva prizna dobrim...

*
U mnogim slučajevima šutnja jest zlato, a ne trebaš baš sad otići, sad bih nešto napisala o Vassuli...

Vrh

PostPostano: Pon svi 30, 2011 13:37 

Piši Adrijana, piši. Pišeš sebi na dušu a ne meni!
Baš me rastužuje tvoje sljepilo, ali šta ja tu mogu kad je to tvoj slobodni izbor!

Zbogom i dao Bog da Ga jednom upoznaš! :idea:

Vrh

PostPostano: Pon svi 30, 2011 14:14 

Piši Adrijana, piši. Pišeš sebi na dušu a ne meni!
Baš me rastužuje tvoje sljepilo, ali šta ja tu mogu kad je to tvoj slobodni izbor!

Zbogom i dao Bog da Ga jednom upoznaš! :idea:

Jednom je na nečijem blogu netko sličan tebi reklamirao lažna ukazanja, a kad je bio upozoren, počeo je vrijeđati sve oko sebe kako su svi slabovjerni, slijepi, oholi, bez Duha Svetoga, a kako se kasnije ispostavilo ukazanja su doista bila lažna. Želim ti reći kako je i takav pristup razgovoru jedan od "plodova"...
Privatne objave nisu temelj vjere, i nitko od vjernika nije dužan vjerovati u njih, (pa čak niti u ona priznata), stoga je omalovažavanje i prosipanje praznih riječi i frustracija sasvim nepotrebno.
Sjeti se, Ako nije od Boga propast će, ako jest, nitko ga neće moći uništiti... Stoga je ovoliko uzbuđivanje sasvim nekorisno.

*
(Da se radi o nekome drugome, prijavila bih post Adminu, al navikla sam se već tolerirati svašta...)

Vrh

PostPostano: Pon svi 30, 2011 14:35 

adrijana je napisao/la:
Sjeti se, Ako nije od Boga propast će, ako jest, nitko ga neće moći uništiti... Stoga je ovoliko uzbuđivanje sasvim nekorisno.

*
(Da se radi o nekome drugome, prijavila bih post Adminu, al navikla sam se već tolerirati svašta...)

Ma ne uzbuđujem se ja da će neke poruke propast ili neće jer ono što je od Boga NE MOŽE propast nego se ja uzbuđujem kad netko srlja u grijeh kao ti, a kad ga netko na to upozori ovaj iz inata još žešće! Zato se i povlačim i kunem ti se da mi nije namjera tebe ni nikoga omalovažavat!
Ukazujem ti ne kao neki mudri starac nekom glupanu sa ceste nego kao brat sestri!!
Prikoči malo ženo, ako Crkva već 30 godina čeka i čeka da vidi šta će bit sa Međugorjem pričekaj brate i ti! A Međugorje je povezano i sa Valtortom i sa Vassulom. Naime, vidjelice kažu da je Gospa podržala čitanje Valtorte a fra Jozo Zovko iz Međugorja podržava Vassulu!

Znači poruka je -čekaj i šuti! :D
Bog!

Vrh

PostPostano: Pon svi 30, 2011 14:57 

Prikoči malo ženo, ako Crkva već 30 godina čeka i čeka da vidi šta će bit sa Međugorjem pričekaj brate i ti! A Međugorje je povezano i sa Valtortom i sa Vassulom. Naime, vidjelice kažu da je Gospa podržala čitanje Valtorte a fra Jozo Zovko iz Međugorja podržava Vassulu!

Uf, tim gore po Međugorje!

Citat:
Znači poruka je -čekaj i šuti! :D
Bog!

Neke stvari je dužna i sestra bratu ukazati...

Ali...
što se uopće miješam? "zašuti, ženo" :lol:

Vrh

PostPostano: Pon svi 30, 2011 15:00 

:D

pssst... :lol: Bog!

Vrh

PostPostano: Pon svi 30, 2011 15:55 

p.s. Barnaba, ti to zoveš demagogijom a ja to zovem zdravim naukom. Jednog dana ćemo vidit ko je u pravu! 8) :D 8)

Demagogija nema ništa s zdravim naukom a niti treba čekati kako bi se vidjelo je li nešto ili nije zdrav nauk. Naprosto je uvijek ili je ili nije, bez odgode.
Dokaza za demagoški pristup je napretek a može se uzeti onaj najbanalniji kad se neprestano lažno najavljuje odlazak i pozdavlja a zapravo to niti je odlazak niti neodlazak nego demagogija u svrhu obmane.
Isto tako obmanjivanje lažnim izjavama o "srljanju u grijeh" i obećanjima kako bi poticala strahove "publike" i upravljalo njihovim ponašanjem.
To ne može biti pristup kojim se širi istinita vjera.

Vrh

PostPostano: Pon svi 30, 2011 17:14 

Prozirno kao bistra voda.
Još nisam ni krenula ništa pričati o Vassuli, a već sam dobila opomenu da činim grijeh.
A onaj koji takve reklamira i o Isusu smišlja razne besmislice, naravno da uopće ne griješi... :roll:
Nisam ni htjela ići u tu moralizatorsku stranu, ali pitanje se nameće samo od sebe: zar onaj koji vjeruje u međugorska ukazanja mora vjerovati i u Vassulu?
Unatoč tome što ona piše "po diktatu" nekakvog duha vodiča? Što mijenja i prepravlja napisane poruke, što ju "Isus" u tim porukama zavodi i zavađa, a na kraju i što je Kongregacija za nauk vjere već dva puta objavila upozorenje zbog doktrinarnih pogrešaka u njenim knjigama?

Vrh

PostPostano: Pon svi 30, 2011 18:03 

Barnaba je napisao/la:

Demagogija nema ništa s zdravim naukom a niti treba čekati kako bi se vidjelo je li nešto ili nije zdrav nauk. Naprosto je uvijek ili je ili nije, bez odgode.
Dokaza za demagoški pristup je napretek a može se uzeti onaj najbanalniji kad se neprestano lažno najavljuje odlazak i pozdavlja a zapravo to niti je odlazak niti neodlazak nego demagogija u svrhu obmane.
Isto tako obmanjivanje lažnim izjavama o "srljanju u grijeh" i obećanjima kako bi poticala strahove "publike" i upravljalo njihovim ponašanjem.
To ne može biti pristup kojim se širi istinita vjera.

Gospodine Barnaba iako ste vjerovatno stariji od mene, ukazao bi vam na činjenicu da je također grijeh nekoga proglašavati lažnim prije nego što ste ga upoznali. To vam je također dio zdravog nauka koji nema veze sa privatnim porukama. Toliko o tome.
Što se tiče moje "demagogije" o odlaženju, ističem da to nije u ni u kojem slučaju demagogija jer sam ja stvarno odlučio da više neću pisat na ovome forumu jer nema koristi za duh, čisto gubljenje vremena, međutim nisam htio da nijedno pitanje ne ostane neodgovoreno jer je poznato da se zlobnik i cjepidlaka hvata svake slamke da bi dokazao svoje uvjerenje, a ja hoću da ostane čist račun i duga ljubav!

Eto, dragi moj gospodine Barnaba, s ovime bi završio našu prepisku, iz mojih postova će svaki normalni čovjek zaključit šta sam htio reć, a onaj dobronamjerni će to prihvatit kao dobronamjeran savjet! Nemate brige - zdrav nauk je očuvan! :D

S ovime bi završio!
Zbogom! Bog i Hrvati!

Vrh

PostPostano: Pon svi 30, 2011 18:08 

adrijana je napisao/la:
Što mijenja i prepravlja napisane poruke, što ju "Isus" u tim porukama zavodi i zavađa, a na kraju

Da. Drago mi je da je tvoje stručno oko uvidjelo navedenu činjenicu, treba odmah obavjestit onog početnika i neznalicu don Jozu Zovka koji jadan nebio nije stigao upoznat zdrav nauk dok je robijao radi Gospe! Budala. :mrgreen:

Pozdrav i tebi i ljubim te! Zbogom i Bog te blagoslovio!

Vrh

PostPostano: Pon svi 30, 2011 18:43 

Da. Drago mi je da je tvoje stručno oko uvidjelo navedenu činjenicu, treba odmah obavjestit onog početnika i neznalicu don Jozu Zovka koji jadan nebio nije stigao upoznat zdrav nauk dok je robijao radi Gospe! Budala. :mrgreen:

Evo
http://www.infovassula.ch/tlighome.html
Piši mu...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 401 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 27  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata