Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 00:31

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Sri svi 16, 2012 12:20 

Molitva za određenu osobu

U ime Isusovo, uzimam vlast nad svakim zlim duhom koji je došao protiv (ime) i zaklinjem te da odstupiš.

Pročitao sam, da je Molitva je određenu osobu jednostavna i snažna, da se može moliti kako za bližnje, tako i za sve druge u potrebi.

Nemam iskustva s molitvama ove vrste i zapravo ne znam na koji se način moli ova molitva - jer se ovdje očigledno stupa u kontakt sa zlodusima.

Ima li tko iskustva u molitvama ovakve vrste?

Vrh

PostPostano: Sri svi 16, 2012 17:04 

gaizka je napisao/la:
Molitva za određenu osobu

U ime Isusovo, uzimam vlast nad svakim zlim duhom koji je došao protiv (ime) i zaklinjem te da odstupiš.

Pročitao sam, da je Molitva je određenu osobu jednostavna i snažna, da se može moliti kako za bližnje, tako i za sve druge u potrebi.

Nemam iskustva s molitvama ove vrste i zapravo ne znam na koji se način moli ova molitva - jer se ovdje očigledno stupa u kontakt sa zlodusima.

Ima li tko iskustva u molitvama ovakve vrste?

Navedena molitva je zapravo egzorcizam, drugim riječima egzorcizam je svaka direktna zapovijed đavlu da odstupi.
Postoje dvije vrste molitvenih obrazaca egzorcizama, a gore navedeno je imprekativni (zapovjedni) i nije svatko ovlašten koristiti ga.
Tu vlast samo biskup ima pravo podijeliti svećeniku za kojeg smatra da je prikladan za tu službu.

Drugi oblik egzorcizma je deprekativni, a to je ustvari posrednička (zagovorna) molitva upućena Bogu, Majci Božjoj, sv. Mihaelu ili kojem svecu da oni otklone od nas zlo, da oni zapovijede đavlu da odstupi. U užem smislu to i nije pravi egzorcizam, jer nema direktne zapovijedi đavlu, ali je jedino što mi vjernici laici, ali i ostali neovlašteni svećenici, smijemo koristiti. S takvim molitvama imam iskustva i preporučam ih.

Zašto je to tako strogo? Vjerojatno zato jer se ovdje radi o puno ozbiljnijoj stvari. I sv. Faustina je također dala savjet: nikad se ne upuštaj u razgovor s đavlom...

Vrh

PostPostano: Čet svi 17, 2012 15:40 

Hvala na odgovoru, Adrijana. Da, ovdje se radi o egzorcizmu. Ova je molitva međutim navedena u knjizi Sotona i njegove zamke kao molitva za privatnu uporabu, odnosno ulazi u područje t.zv. privatnog egzorcizma. U tome nemam nikakvog iskustva. Sada si me uvjerila, da ga ne trebam ni tražiti. Molitve poput Molitve da osoba bude Kristova zaista nije teško moliti iz srca - ponizno, skrušeno, s ljubavlju. Ne ćemo se upuštati u razgovor s đavlom.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata