|
Čitam često ova vaša promišljanja i moram priznati da vam se divim ako je ovo uistinu vaša vjera.
Kada sam gledala film o Padre Piju, u jednom trenutku mali Pio stoji na sred polja i viče na Boga "što više želiš od mene" i moram priznati da to pitanje često i sama postavljam. Što On želi od nas jer neki što god naprave, ne naprave dobro. Neki Ga mole za njegovu pravednost - ali je ne osjećaju. Neki Ga mole da pokaže istinu - ali On je gluh. Neki Ga preklinju da učini nešto - no On šuti. Ja znam da On postoji, ali ja ga ne vidim pored sebe. I po pitanju svega, ja ga molim, ali smisla ne vidim. Pa ja sam pod križem mjesecima. Ne vjerujem mu ni pedlja, ono "niti crno pod noktom" jer onda kada mi treba - Njega nema. Ako je on moj Otac, pitam Ga kako se to otac ponaša prema meni kad toliko nepravde dopušta. Otac kojeg ja želim bi stao uz svoje dijete, a ne bi dopuštao da je gaze i nepravedno optužuju, ne bi dopuštao (On, Svemogući i Jedini) da se toliko toga lošega nareda u životu, a znao je srce i namisli. Znao je!
On koji želi naše molitve, svaku je čuo, zna koliko je tko i kada molio, koliko je tko kolina nakvrgavio preklinjući ga za milosti, a svejedno šuti i šuti i zatvara oči preda mnom. Takav Otac meni ne treba. Ja vjerujem da on postoji, ali... ovo ALI svakog dana je sve veće.
Za puno situacija u svom životu bih Ga ja pred raspelom pitala - što želiš da ja učim - pa ja sam se zbog ovoga što On želi da ja učinim milijun puta ponizila, prva pružila ruku, prva zatražila oprost, nisam ni znala što znači ponos - i, kako je to završilo? Tako da sebe ne prepoznajem, da sam izmučena od života koji me udara, da sam nesretna i usamljena pored mnoštva ljudi koji su pored mene. A zašto? Jer sam vjerovala da mi možemo biti Njegov instrument i jer sam vjerovala da se dobro dobrim vrati, jer sam vjerovala da treba praštati 70 puta 7 i da je dovoljno ljubiti.
Da, ovo je katolički forum, ali je ovo i "ispovijest" jedne cure od 28 godina koja naizgled ima sve u životu, a nema ništa i koja zadnjih dana puno puta pomisli da bi joj život bio puno lakši da nije upoznala Boga.
Sada bi se vjerojatno sretna spremala vani na advent proslaviti novi posao, a ne bih prije tog namontiranog osmijeha kojeg će složiti ovo tipkala sa suzama na očima. Ta bi vjerojatno završila s kolegom s posla u krevetu jer eto napeta mu je, a ne bih do prije nekog vremena molila Boga da nju i osobu do koje joj je stalo učini poput Marije i Josipa te da nam pripravi pute kojim ćemo svjedočiti kolika je velika djela učinio u našem životu.
Tako da... ako je ovo vaša gore vjera - ne znam bi rekla da vam zavidim, ili da su to same budalaštine. To govori netko, tko se previše puta u zadnjih nekoliko godina razočarao u ljude.
|