Kad vjerujemo da smo svi jedno Tijelo u Kristu, tada znam da se proslavlja Bog proslavljajući svakoga od nas.
Namjerno sam Nas stavio velikim slovom.
Možemo vjerovati da su ljudi, tj. čovječanstvo, odvojeni od Boga. I čak mnogi mogu tako vjerovati,
no apsolutna Istina je da je Bog u svemu i kroz sve.
Ako ja ne vidim Boga u tebi, ja ga ne vidim...
Ako ja vidim Boga samo u nekome, ja ga ne vidim i čeznem za ljubavlju i srećom...
Ako ne vidim Boga u nama, ja ga ne vidim i tonem u očaju i beznađu...
Ako ne vidim Boga u svojim neprijateljima, to je znak da još nisam spreman odmaknuti privid ovog svijeta i da još mogu nositi križ-breme koje sam stvorio vjerom da smo odvojeni preko suđenja.
A privid je da mi je nešto potrebno (uputa Krista kako se moli - u prethodnom postu sam citirao).
Privid je da smo odvojeni jedni od drugoga, da je Bog odvojen od nas i da ga tražimo negdje tamo daleko...
Negdje drugdje, daleko, daleko... gledajuću često u slike, kipove...
Nisam nepotpun, nisam u potrebi, ne trebam tražiti. Ne trebam djelovati iz sebe, već trebam znati da sam savršen kao što je i svatko od nas apsolutno savršen sazdan od Ljubavi!
Bog ne radi neke loše kopije, Bog ljubavlju stvara originale. Neprocjenjivi smo
Brak je odličan primjer Božje ljubavi.
Brak je božanstven ako vjerujem da u braku u odnosima stvaramo zajednički proslavljajući Boga!
No brak može biti i noćna mora ako vjerujem da sam nepotpun i da u supružnici/supružniku tražim mir i sreću vjerujući da mi to treba jer nemam, tj. vjerujem da nisam potpun.
A drugi mi ne može ispuniti moju rupu nepotpunosti i nastaje tako raspad...
Hvala Bogu na braku!
A Istina je da smo svi Jedno Tijelo.
Istina je da je Bog u nama svima, kroz naše međusobne odnose i odnose sa Bogom.
Bog je Sve u Svemu. Bog je Stvoritelj i Stvoreno!
Samo se trebamo prisjetiti.
Prisjećanjem počinjemo prihvaćati drugoga tj. prihvaćati bližnjega u razumijevanju bez da ga sudimo.
A ujedno i sebe.
Možda je to nekome strašno. Možda sablažnjavam ovime nekoga.
No ja samo želim pomoći.
Pomažući tebi, ja pomažem sebi
Treba samo malo hrabrosti i biser je nađen
Tada i samo tada vjerujemo da smo svi jedno Tijelo.
Ako i ne vjerujemo u Boga, Bog vjeruje u nas!
Nije bitno za moj odabir što drugi vjeruje i kako je odabrao (poistovjećivanje, a u biti smo svi jedinstveni).
Bitan je moj odabir jer se ravnam iz srca, iz duše.
Nije dobro da ja tebe savjetujem nagovorom. Bitno je da želim pomoći pričajući o sebi priču o nama, priču o Bogu!
A mnoge su priče.
Svaka je jedinstvena i svaka proslavlja Ljubav na svoj jedinstven način. Za veličanstveno slavlje.
Utječući na odabir drugoga ja mu donosim nemir. Izvana ne dolazi mir.
Pročitati treba više puta Isusovu izjavu odakle dolazi Zlo.
Iz mene!
Znači od mene će doći Zlo kad vršim utjecaj (dobre namjere vode u Pakao).
Prihvaćajući drugoga, različitoga, jedinstvenog - ja sam u Istini proslavljajući Boga.
Odnosi tj. molitva kad prihvaćam, služim, razumijem dajući slobodu bližnjemu, ja tada i samo tada slavim Boga vjerom da smo apsolutno u Istini na Putu svi jedno Tijelo, svi jedan Život

Stoga Te
Adrijana prihvaćam i razumijem tvoju opasku