Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned srp 20, 2025 04:58

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Sri stu 09, 2022 12:49 

Vjetra...tako širok pojam...ako nešto hoču, nešto neću vjerovati - - - pa jel to vjera!
Neka pročita Torustuuus prispodobe...najbolje o bogatašu i Lazaru...Bogataš iz čistilišta moli...brine za svoju braću - - - Neka Abraham pošalje nekoga da upozori njegovu braću...da ne trpe kao on.
Da je bogataš u paklu ne bi bilo komunikacije...a brine za druge...oni u paklu MRZE sve koji bi...barem mogli doći u čistilište ili raj...dakle u čistilištu je.
I on - - - u Isusovoj priispodobi MOLI i brine za braću.
Jel to poruka za sumničavce...nas koji još žive na zemlji...vrjedi li moliti za pokojne? B.Dj.Marija reče vidjelici ---citat:
``...kad se pred oltarom se odjednom pojavi nekoliko sjena osoba sive boje, uzdižući svoje ruke prema gore. Tada mi presveta Djevica reče: „To su siromašne duše iz Čistilišta, koje čekaju na vaše molitve, da bi se odmorile i olakšale svoje muke. Ne posustajte u molitvi za njih. Te siromašne duše molit će onda i za vas, ali za same sebe ne mogu ništa učiniti. Vi ste ti koji možete pomoći ovim siromašnim dušama da se oslobode čistilišne vatre, da dospiju do vječnog gledanja Boga i da mu se dovijeka mogu radovati.“

vidi:
https://hkm.hr/duhovnost/ovo-je-molitva ... istilista/

https://hkm.hr/duhovnost/5-razloga-zast ... istilistu/

Da, ja sam sumnjičava :) ...Takva sam i volim postavljati pitanja, nisam od onih koji amenuju sve.
Inače, kad mi već preporučuješ, pročitaj prvo dobro što preporučuješ.
Bogataš nije bio u čistilištu nego u paklu i ja tu Isusovu prispodobu držim za prispodobu, kao što se i zove. Koliko znam, iz pakla se baš ne javljaju. Ili možda da? Ima svega, neznam što je točno.

Vrh

PostPostano: Čet stu 10, 2022 12:22 

Inače, kad mi već preporučuješ, pročitaj prvo dobro što preporučuješ.

Da nisam pročitao...vidio..ne bi stavio link

Vrh

PostPostano: Čet stu 10, 2022 17:42 

To onda nije katolička Biblija?

Vrh

PostPostano: Čet stu 10, 2022 20:45 

To onda nije katolička Biblija?

Hrvatska katolička mreža nije katolička?... Biblija.. Koja Biblija...što je link tebi otvorio?... I koji?

Vrh

PostPostano: Pet stu 11, 2022 12:19 

Čovjek je bio u paklu u svim verzijama. Nikad se ne spominje čistilište.

Vrh

PostPostano: Pet stu 11, 2022 15:01 

Čovjek je bio u paklu u svim verzijama. Nikad se ne spominje čistilište.

Oprostite mi...i ti Totus Tuus...Uzeo sam staru Bibliju iz 80-tih...da vidim i - - -U PRAVU SI!
"Kad umrije siromah, odnesoše ga anđeli u krilo Abrahamovo. Umrije i bogataš te bude pokopan. Tada u teškim mukama u paklu, podiže svoje oči te izdaleka ugleda Abrahama i u krilu mu Lazara pa zavapi..."
Nikad više čitat...tako važno....sa interneta.
DA u pravu si - - -u paklu je bogataš.

Vrh

PostPostano: Pet stu 11, 2022 20:54 

Što povjerovati? Molim i za duše u čistilištu, a sad sam čula, rekao je neki svećenik na r- Mariji, da je manje poznato da i te duše mogu moliti za nas, tj. da možemo moliti zagovor npr none koja je umrla.

Da, a ako je osoba za koju molimo već u raju, naša molitva koristi drugim osobama.. Nije uzaludna nijedna molitva i tek ćemo u onom svijetu (možda) znati kome je koristila i jesmo li koga zaista spasili (ali ne mi, nego Bog!).

Vrh

PostPostano: Sub stu 12, 2022 20:25 

Oprostite mi...i ti Totus Tuus...Uzeo sam staru Bibliju iz 80-tih...da vidim i - - -U PRAVU SI!
"Kad umrije siromah, odnesoše ga anđeli u krilo Abrahamovo. Umrije i bogataš te bude pokopan. Tada u teškim mukama u paklu, podiže svoje oči te izdaleka ugleda Abrahama i u krilu mu Lazara pa zavapi..."
Nikad više čitat...tako važno....sa interneta.
DA u pravu si - - -u paklu je bogataš.

Hvala.

Vrh

PostPostano: Sub stu 12, 2022 20:28 

Da, a ako je osoba za koju molimo već u raju, naša molitva koristi drugim osobama.. Nije uzaludna nijedna molitva i tek ćemo u onom svijetu (možda) znati kome je koristila i jesmo li ko[color=#BFFF00][/color]ga zai
sta spasili (ali ne mi, nego Bog!).[/quote
Neznam jesmo li se razumjeli. Svećenik je rekao da se možemo moliti dušama u čistilištu, da one utječu, pomognu nam u molitvi.

Vrh

PostPostano: Sub stu 12, 2022 20:54 

Da, a ako je osoba za koju molimo već u raju, naša molitva koristi drugim osobama.. Nije uzaludna nijedna molitva i tek ćemo u onom svijetu (možda) znati kome je koristila i jesmo li ko[color=#BFFF00][/color]ga zai
sta spasili (ali ne mi, nego Bog!).[/quote
Neznam jesmo li se razumjeli. Svećenik je rekao da se možemo moliti dušama u čistilištu, da one utječu, pomognu nam u molitvi.

Da, to se događa kad mi molimo za njih, tada i one mole za nas jer ih mi pomažemo.. Put nakon čistilišta vodi jedino u raj, zato im Bog vjerojatno to dopušta, tj. da zagovaraju one koji za njih mole.. Obično ih sveci nazivaju "siromašne duše".
Župnik Arški je rekao: „Kad bismo znali koju moć imaju siromašne duše, ne bismo ih zaboravili. Molimo za njih kako bi one molile za nas!”
A sv. Robert Bellarmin: „Siromašne duše mole Boga da njihovim zagovornicima oprosti sve grijehe koje su počinili, da im pomogne nadvladati napasti te im udijeli milosti koje su im potrebne.”

Može se reći da su one u čistilištu već spašene jer ne mogu iz njega u pakao, nego samo u raj.
Tako da je svećenik vjerojatno na to mislio (jer s druge strane nikad nisam čula da bi se mi molili pokojnima da zagovaraju nas, za njih mi prikazujemo mise i molitve... a ne obrnuto)

Vrh

PostPostano: Pon stu 14, 2022 12:10 

Ova prethodna poruka preko mobitela :evil: ...Nije mi dopustio ispravak.
Dakle, svećenik je rekao jasno i glasno nešto što sam prvi puta čula: da kako mi možemo moliti za duše u čistilištu, tako i one mogu za nas, biti naši zagovornici na nebu. Kako možemo, konkretno, moliti naše mrtve za pomoć. Čula vlastitim ušima, još ću, budem li imala vremena, pokušati vidjeti koji je to konkretno rekao, na r- Mariji negdje na Dušni dan, ili Sve Svete, ako nađem u programu...Evo. ćirnula sam program, bar ono što su stavili za slušanje. Možda je mogao biti čak i pater Fridl, iako ne mogu sa sigurnošću reći, bilo ih je više u ta 2 dana. Evo, malo guglala https://www.bitno.net/vjera/molitve-za- ... et=1...Znači, možemo, otkad sam to tad čula, molim za mamu i nonu, ali i za njihov zagovor za mene.

Vrh

PostPostano: Pon stu 14, 2022 21:01 

Ova prethodna poruka preko mobitela :evil: ...Nije mi dopustio ispravak.
Dakle, svećenik je rekao jasno i glasno nešto što sam prvi puta čula: da kako mi možemo moliti za duše u čistilištu, tako i one mogu za nas, biti naši zagovornici na nebu. Kako možemo, konkretno, moliti naše mrtve za pomoć. Čula vlastitim ušima, još ću, budem li imala vremena, pokušati vidjeti koji je to konkretno rekao, na r- Mariji negdje na Dušni dan, ili Sve Svete, ako nađem u programu...Evo. ćirnula sam program, bar ono što su stavili za slušanje. Možda je mogao biti čak i pater Fridl, iako ne mogu sa sigurnošću reći, bilo ih je više u ta 2 dana. Evo, malo guglala https://www.bitno.net/vjera/molitve-za- ... et=1...Znači, možemo, otkad sam to tad čula, molim za mamu i nonu, ali i za njihov zagovor za mene.

Hvala ti! :wink: Jako lijepi članak obraćenika Scotta Hahna na tvom linku (ima on dara za pisanje i tumačenje...)...

Osobito ovaj dio:
Od toga je trenutka moj prijatelj znao da mu je dužnost moliti za očevu dušu. Znao je također da se jednako tako ne treba ustručavati tražiti od svojega oca da i on za njega moli. Ukratko, moj prijatelj se počeo miriti sa svojim ocem i nastavio je njihovu vezu ondje gdje je ona, za očeva života, bila prekinuta.

Vrh

PostPostano: Čet sij 09, 2025 12:55 

https://www.youtube.com/watch?v=_APLPde8mbM

u vezi potpunog oprosta ( i za svoje pokojne) objašnjava franjevac iz Međugorja :))

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata