Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon tra 21, 2025 06:49

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 51 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri ruj 11, 2024 06:11 

Pravi izazov bi bio uklopiti "vapaje Zemlje" u Božji blagoslov i zapovijed iz Post 1,28. kada je stvorio čovjeka: ...blagoslovi ih Bog i reče im: »Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite! Vladajte ribama u moru i pticama u zraku i svim živim stvorovima što puze po zemlji
Prevelik je to izazov za današnje moderne vjernike s fakultetom jer se to tamo ne uči. Ne čudi me što zato bježe od takve rasprave i samo izmišljaju opravdanja.
Treba moliti za darove Duha svetoga mudrost i znanje.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 11, 2024 08:20 

Pravi izazov bi bio uklopiti "vapaje Zemlje" u Božji blagoslov i zapovijed iz Post 1,28. kada je stvorio čovjeka: ...blagoslovi ih Bog i reče im: »Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite! Vladajte ribama u moru i pticama u zraku i svim živim stvorovima što puze po zemlji
Prevelik je to izazov za današnje moderne vjernike s fakultetom jer se to tamo ne uči. Ne čudi me što zato bježe od takve rasprave i samo izmišljaju opravdanja.
Treba moliti za darove Duha svetoga mudrost i znanje.

Prva zapovjed dana ljudima je plodite se i množite, ksko ispunjavate ovu zapovjed vi koji imate jedno dvoje ili najviše troje djece?

Vrh

PostPostano: Čet ruj 12, 2024 06:16 

Prva zapovjed dana ljudima je plodite se i množite, ksko ispunjavate ovu zapovjed vi koji imate jedno dvoje ili najviše troje djece?

Ti si u svom fetižizacijskom stilu stavio fokus na prvi dio zapovjedi koji se ne može direktno dovesti u vezu s djelom papine molitvene nakane. Ja osobno nemam problem s otvorenošću prema životu i primiti ću svako dijete koje mi Bog daruje. Valjda znaš kako Bog daje život neovisno o volji roditelja, a to uključuje i neovisnost od fetižizacije i ostalih nastranosti u koje može zapasti netko tko se ne bori protiv grijeha i sebično zapne na samo jednom djelu zapovjedi koju treba gledati cjelovito. Bračni život se sastoji i od drugih segmenata koji traže tvoju pažnju pa ne trebaš biti fokusiran samo na svoj fetiš organ. Bolje pomozi svojoj ženi u odgoju svoje mnogobrojne djece koju navodno imaš, a nemoj samo visjeti na forumu i otvarati dokoličarske teme. Posveti pažnju svojoj ženi i djeci, a nemoj posvetiti svu pažnju zadovoljavanju samo svojih potreba. Ako ti ostane vremena onda možeš odgovoriti kako se pojam „ vapaj zemlje“ može povezati s Božjom zapovjedi „sebi je podložite! Vladajte ribama u moru i pticama u zraku i svim živim stvorovima“?

Vrh

PostPostano: Sri lis 02, 2024 19:59 

Nakane za LISTOPAD 2024.

PAPINA: Za usklađeno poslanje

Molimo da Crkva na svaki način nastavlja podupirati sinodalni način života kao znak suodgovornosti, promičući sudjelovanje, zajedništvo i usklađeno poslanje između svećenika, redovničkih osoba i svjetovnjaka.

BISKUPSKA: Obitelj – ognjište istinske ljubavi

Da naše obitelji blagosloviš prihvaćanjem dara života kako bi bile ognjišta istinske ljubavi i svetosti.

Papina poruka: https://www.youtube.com/watch?v=h4O4ukM1ESA

Svetac zaštitnik: sv. Ivan XXIII. (11.10.)

Svi smo mi kršćani odgovorni za poslanje Crkve. Svaki svećenik. Svi. Mi svećenici nismo šefovi laicima, nego njihovi dušobrižnici. Isus nas je pozvao, jedne i druge – ne jedne iznad drugih, ili jedne s jedne, a druge s druge strane, nego nadopunjujući jedni druge. Mi smo zajednica. Zato trebamo zajedno hoditi putem sinodalnosti. Naravno, možete me pitati; Što mogu raditi kao vozač autobusa? Poljoprivrednik? Ribar? Ono što svi trebamo činiti jest svjedočiti svojim životom. Budite suodgovorni za poslanje Crkve. Laici, krštenici, su u Crkvi, u svom domu i trebaju se brinuti za njega. Tako i mi svećenici i posvećene osobe. Svatko doprinosi onim što najbolje zna. Suodgovorni smo u poslanju, sudjelujemo i živimo u zajedništvu Crkve. Molimo da Crkva na svaki način nastavlja podupirati sinodalni način života kao znak suodgovornosti, promičući sudjelovanje, zajedništvo i usklađeno poslanje između svećenika, redovničkih osoba i svjetovnjaka.

Vrh

PostPostano: Uto stu 05, 2024 21:49 

Nakane za STUDENI 2024.

PAPINA: Za one koji su izgubili dijete

Molimo da svi roditelji koji oplakuju smrt sina ili kćeri nađu potporu u zajednici te zadobiju mir i utjehu Duha Svetoga.

BISKUPSKA: Od prolaznog do nebeskog kraljevstva

Da u povezanosti hodočasničke i proslavljene Crkve, moleći za svoje pokojne živimo svoju prolaznost i u nadi iščekujemo puninu nebeskoga kraljevstva.

Svetac-zaštitnik: bl. Alojzije Beltrame Quattrocchi, 9.11.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 19:42 

Put srca

Rim, 16. siječnja 2014.

Duhovni sadržaj Apostolata molitve (AM) i njegov formacijski program predstavljen je kao škola srca. U devet koraka ovaj put nas vodi identifikaciji s Isusovim umom, srcem i projektima. Pismo i ostali citati u svakom odlomku govore o Božjoj bezgraničnoj ljubavi za svakoga od nas i za cijelo čovječanstvo. U molitvi i tišini i sa strahopoštovanjem trebali bi biti primljeni, jer govore o našoj povijesti s Njim. Pozvani smo živjeti osobni ljubavni savez s Uskrsnulim, te svakodnevno ponuditi svoju spremnost na suradnju s Njim u njegovoj misiji, kao njegovi apostoli. Stavljeni smo u službu Crkvi i poslani Božju suosjećajnu ljubav učiniti prisutnom u svijetu. Ove stranice namjeravaju dati jedinstvenu viziju AM i njegove unutarnje staze, pozivajući nas da budemo dio ove svjetske molitvene mreže.

1 U početku bijaše Ljubav

Ø Ljubavlju vječnom ljubim te… (Jeremija 31,3)

Ø Može li žena zaboraviti svoje dojenče, ne imati sućuti za čedo utrobe svoje? Pa kad bi koja i zaboravila, tebe ja zaboraviti neću. Gle, u dlanove sam te svoje urezao…… (Izaija 49,15)

Ø U ovome se sastoji ljubav: nismo mi ljubili Boga, nego je on ljubio nas i poslao Sina svoga… (1 Ivanova 4,10)

Ø Bog nas u Kristu izabra prije stvaranja svijeta. (Efežanima 1,4)

Ø Ništa nas ne može rastaviti od ljubavi Božje, koja je u Isusu Kristu, Gospodinu našemu. (Rimljanima 8,39)

Prva i najtrajnija riječ u našem životu vjere je Očeva vječna ljubav. To je ono što nam on stalno govori i čime smo proniknuti u svemu što radi za nas svaki dan: Volim te. To je njegova suština, “Bog je ljubav” (1 Iv 4,8); on nas ne može ne voljeti. LJUBAV je način na koji nas Gospodin uvijek gleda, bez obzira na tijek našeg života – čak i ako smo zalutali daleko od njega zbog našeg grijeha. Njegova ljubav je bezuvjetna i unatoč svega. To je načelo i temelj našeg duhovnog puta. Naš život počinje njegovom ljubavlju, održava se pomoću nje, i jednog dana će biti primljen od strane te ljubavi. Priznati njegovu ljubav nam daje priliku da ga ljubimo zauzvrat.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 19:44 

2 Ljudsko srce, nemirno i potrebito

Ø Bože, ti si moj Bog, gorljivo tebe tražim; tebe žeđa duša moja, kao zemlja suha, žedna, bezvodna. (Psalam 63,1)

Ø Iz dubine, Gospodine, vapijem tebi: Gospodine, čuj glas moj! (Psalam 130,1)

Ø Blago siromasima u duhu, jer je njihovo kraljevstvo nebesko. (Matej 5,3)

Ø Gdje si se skrio, voljeni, i ostavio me da oplakujem? … (Sveti Ivan od Križa, Duhovni hvalospjev)

Ø Za se si nas stvorio, o Gospode, i nemirno je srce naše dok se u tebi ne smiri. (Sveti Augustin, Ispovijesti)

Mi žudimo za srećom i tražimo je na mnogo načina. Bog nam je dao sposobnost da volimo i da živimo velikodušno. No, mnogo puta se osjećamo siromašni i izgubljeni, opterećen frustracijama i dubokim željama, ne možemo riješiti naše osobne krize i pronaći unutarnji mir. Put vjere, molitve i života za tražitelje, za one u duhovnoj potrebi i za sve koji žele primiti Isusa Krista u svoja srca je predložen ovdje. To je put poniznih, gdje naša slabost srca neće biti prepreka, već je to naša najveća vrijednost za susret s Bogom koji se prigiba prema siromašnima.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 19:46 

3 U slomljenom svijetu

Ø Bog vidje sve što je učinio, i bijaše veoma dobro. (Postanak 1,31)

Ø Jer dva zla narod moj čini: ostavi mene, Izvor vode žive, te iskopa sebi kladence, kladence ispucane što vode držati ne mogu. (Jeremija 2,13)

Ø Tumarat će od mora do mora, od sjevera do istoka potucati se, ištući riječ Gospodnju, ali je neće naći. (Amos 8,12)

Ø Preni se! Što spavaš, Gospode? Probudi se! Ne odbacuj nas dovijeka! Zašto lice svoje sakrivaš, zaboravljaš bijedu i nevolju našu? (Psalam 44,23-24)

Ø K svojima dođe, ali ga njegovi ne primiše. (Ivan 1,11)

S udivljenjem razmišljamo o ljepoti našeg svijeta, te o velikim djelima koja je postigao ljudski um kroz povijest. Ali svijet koji dijelimo ranjen je bolnim proturječnostima koje uzrokuju smrt i patnju. Život i ljubav često su ugušeni nasiljem i sebičnosti. Slabi i ranjeni su zgaženi čizmama moćnika. Prirodni resursi su iscrpljeni. Previše je tuge i usamljenosti. Međutim, u vapaju za mirom i pravdom, čujemo Očev glas koji nas zove da se vratimo njemu. Skrenuli smo s puteva Gospodnjih i od njegovog projekta za čovječanstvo.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 19:47 

4 Otac šalje svoga Sina da spasi

Ø Evo, činim nešto novo; već nastaje. Zar ne opažate? (Izaija 43,19)

Ø Ja sam doista vidio bijedu svoga naroda u Egiptu. Čuo sam uzdisaje Izraelaca koje Egipćani drže u ropstvu, i zabrinut sam zbog njihovih patnja. Stoga sam ih došao izbaviti iz ruke Egipćana… (Izlazak 6,3-8)

Ø A ja sam Efrajima hodati učio, držeći ga za ruke njegove… Užima za ljude privlačio sam ih, konopcima ljubavi. (Hošea 11,3-4)

Ø Bog bijaše onaj koji je u Kristu pomirio svijet sa sobom, koji nije uračunao ljudima njihovih prekršaja. (2 Korinćanima 5,19)

Ø Duh pritječe u pomoć našoj slabosti. (Rimljanima 8,26)

Ø Da, Bog je tako ljubio svijet da je dao svog jedinorođenog Sina. (Ivan 3,16)

Ø Sin Čovječji došao je da traži i spasi što je izgubljeno. (Luka 19,10)

Otac nas nije napustio u ovom slomljenom svijetu. On je govorio o svojoj ljubavi mnogo puta i na različite načine preko proroka, a sada, u ovim posljednjim vremenima govori nam u Sinu koji je postao čovjekom, Isusu Kristu (usp. Heb 1,1). U Njemu, Otac je pridružio našu povijest svojoj osobnoj povijesti, kako bi obnovio stvaranje i izliječio ranjeno čovječanstvo. U Njemu, koji je dao svoj život za nas i koga je Otac uskrisio od mrtvih, on je oprostio grijehe. U njemu, Božja strastvena ljubav se probija, odlučna da nas spasi. S njim učimo prepoznati Duha Božjega koji radi u ovom svijetu, donoseći nešto novo, čak i usred patnje i teškoća.

Vrh

PostPostano: Ned stu 17, 2024 19:49 

5 On nas zove svojim prijateljima

Ø Imenom sam te zazvao: ti si moj. Ne boj se… Jer dragocjen si u mojim očima, vrijedan si, i ja te ljubim. (Izaija 43, 1 i 4)

Ø Isus se uspne na goru te pozva k sebi one koje odabra. Oni dođoše k njemu. I on postavi Dvanaestoricu da ga prate, da ih šalje da propovijedaju. Njih nazva apostolima… (Marko 3,13-14)

Ø Više vas ne nazivam slugama, jer sluga ne zna što namjerava učiniti gospodar. Nazvao sam vas prijateljima, jer vam saopćih sve što sam čuo od Oca. (Ivan 15,15)

Ø Petar se obazre i vidje gdje za njima ide onaj učenik kojega je Isus osobito ljubio; onaj koji se na večeri bijaše naslonio na Isusove grudi… (Ivan 21,20)

Ø Ja sam s vama u sve vrijeme do svršetka svijeta. (Matej 28,20)

Ø Odatle slijedi da može zauvijek spasavati one koji po njemu dolaze k Bogu, jer uvijek živi da posreduje za njih. (Hebrejima 7,25)

Ø Tko god želi ići sa mnom mora biti zadovoljan s istom hranom koju jedem i pićem, i odjećom koju nosim i tako dalje. Tako i svatko mora raditi sa mnom tijekom dana i čuvati stražu noću… (Sveti Ignacije, Duhovne vježbe 93)

Isus Krist poziva nas, svoje prijatelje na osobni i intimni savez ljubavi s njim. On je živ da posreduje za nas, aktivno nas privlačeći sebi. On nas vidi kao dragocjeno blago svog srca. Prijateljstvo s njim učinit će da vidimo svijet njegovim očima, bit ćemo jedno s njegovim radostima i patnjama, te ćemo se ponuditi da radimo s njim za našu braću i sestre. On je uvijek s nama i bit će do kraja vremena.

Vrh

PostPostano: Pon stu 18, 2024 10:04 

Korisno bi bilo staviti link od kuda se preuzimaju nakane. Čisto da ne bi bilo kao kod Grebenara da se ne radio suštinski o naslovu već nekim osobnim nakanama.

Vrh

PostPostano: Pon stu 18, 2024 21:06 

6 Krist ostaje u nama

Ø U taj dan spoznat ćete da sam ja u svom Ocu, vi u meni i ja u vama. (Ivan 14,20)

Ø … K njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti. (Ivan 14,23)

Ø Ostanite u meni i ja ću ostati u vama… Kao što Otac mene ljubi, tako i ja vas ljubim. Ostanite u mojoj ljubavi! (Ivan 15,4 i 9)

Ø …Živim - ali ne više ja, nego Krist živi u meni. (Galaćanima 2,20)

Ø Ne znate li da ste hram Božji i da Duh Božji prebiva u vama? (1Korinćanima 3,16-17)

Ø A što se vas tiče, neka ono što ste od početka čuli ostane u vama! Ako ono što ste od početka čuli ostane u vama, vi ćete ostati u Sinu i u Ocu. (1 Ivanova 2,24)

Ø …da Krist stanuje u vašim srcima po vjeri. (Efežanima 3,17)

Ø A mi svi odrazujemo kao ogledalo slavu Gospodnju i preobražavamo se u tu istu sliku. (2 Korinćanima 3,18)

Iz svoje bezgranične ljubavi prema nama, Bog se želi nastaniti u našim srcima. Isus je ostavio to iznenadno obećanje svojim učenicima prije svoje smrti. On želi živjeti u svakom od nas. Sveti Pavao svjedoči tomu rekavši da više nije on, nego Krist živi u njemu. To je krajnji horizont prema kojemu nas vodi Duh u našem životu vjere. On traži da se kršćanin prilagodi Kristu u tijelu, duši i duhu. Čeznemo za time, i molimo za to poniznim srcem, znajući da to nikada ne ćemo ostvariti vlastitim naporima. Vjerujemo da nam je ovo suobličenje s Kristom dano na povlašteni način kroz euharistiju. Krist nam se daruje preko svoga Tijela i Krvi, oblikujući naša srca svome srcu, tako da možemo biti i djelovati kao On.

* Put srca je duhovno-formativni program Papine svjetske molitvene mreže (poveznica će biti na samom kraju, nakon 9. koraka). Ukratko, radi se o uvodu u pobožnost Srcu Isusovu. Svi koji žele i kojima odgovara prema unutarnjem stanju duše, mogu razmatrati po ovim točkama i naći snagu, utjehu i nadahnuće za duhovni život. U uputama piše neka se Put srca slobodno širi... Papa je odobrio.

Vrh

PostPostano: Uto stu 19, 2024 21:53 

7 Nudimo svoje živote zajedno s Njim

Ø Jednako i Duh pritječe u pomoć našoj slabosti. (Rimljanima 8,26)

Ø Ova je siromašna udovica ubacila više nego svi drugi… Ona od svoje neimaštine: ubacila je sve što je imala, sve svoje uzdržavanje. (Marko 12,43-44)

Ø Zatim uze kruh, zahvali i razlomi ga, pa im dade govoreći: „Ovo je tijelo moje, koje se za vas daje. Ovo činite na moju uspomenu!“ (Luka 22,19)

Ø Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po riječi tvojoj. (Luka 1,38)

Ø Zaklinjem vas, braćo, milosrđem Božjim da prinesete sebe kao žrtvu živu, svetu i ugodnu Bogu - kao svoje duhovno bogoštovlje. (Rimljanima 12,1)

Ø Evo me dolazim da činim volju tvoju. (Hebrejima 10,9)

Ø Uzmi, Gospodine, i primi svu moju slobodu, moje pamćenje, moj razum i svu moju volju, sve što imam i posjedujem. Sve si mi ti dao, sve ti, o Gospodine, vraćam. Sve je tvoje, raspolaži svime po svojoj volji. Daj mi samo svoju ljubav i milost i to mi je dovoljno. (Sveti Ignacije, Duhovne vježbe 234)

Približiti se Kristu vodi nas tomu da dajemo svoj ​​život za druge, kao što je On učinio. Doznajemo da je, usprkos našoj slabosti i ograničenjima, naš život koristan drugima. Znajući da smo voljeni, izabrani i nastanjeni Njime, to nas oplemenjuje, ispunjava zahvalnošću, i omogućuje nam da odgovorimo na toliko primljenog dobra nudeći vlastiti život u apostolskoj spremnosti. Nudimo ga krećući protiv naše sebičnosti i lijenosti koje čine uzaludnim Božje djelo u nama. On nas poziva da velikodušno odgovorimo na njegov poziv, kao i Marija iz Nazareta. On nas ne želi spasiti ili promijeniti svijet bez nas. Čak i ako se meni moje prikazanje čini besmisleno, ono će biti korisno za druge, jer Otac ga priključuje životu i Srcu svoga Sina, koji je položio svoj život za nas na križu. Približavamo se svjetskoj patnji, jer smo zajedno s Isusom, i nastojat ćemo odgovoriti kao i On. Govorimo Ocu o svojoj spremnosti na suradnju sa Sinom kroz molitvu prikazanja. U isto vrijeme ponizno molimo Duha Svetoga da možemo prestati opstruirati njegov rad u nama. Po Euharistiji smo inspirirani i hranimo se na poseban način, jer tamo nalazimo savršeno prikazanje Krista Ocu i model za naše vlastito životno prikazanje.

Vrh

PostPostano: Sri stu 20, 2024 21:41 

8 Misija suosjećanja

Ø Posla me da radosnu vijest donesem ubogima, da iscijelim srca slomljena. (Izaija 61,1)

Ø Ne okreći lica od siromaha, pa ni Bog neće okrenuti lice od tebe. (Tobija 4,7)

Ø Težite među sobom za onim za čim treba da težite u Kristu Isusu. (Filipljanima 2,5)

Ø Isus se sažali, pruži ruku, dotače ga se i reče mu: „Hoću! Očisti se!“ (Marko 1,41)

Ø Na meni je Duh Gospodnji, jer me pomazao. Poslao me da donesem Radosnu vijest siromasima. (Luka 4,18)

Ø Razmatraj kako Tri Božanske Osobe promatrahu cijeli opseg i prostor na zemlji ispunjen ljudskim bićima. (Sveti Ignacije, Duhovne vježbe 102) […] Prva točka je vidjeti različite osobe: najprije one na površini zemlje, u takvoj raznolikosti, u odjeći kao i radnjama: neke bijele, druge crne; neke u miru druge u ratu; neke plaču druge se smiju; neke dobro, druge bolesne; neke se rađaju, druge umiru, itd. (ibid. 106)

Bog, Isusov Otac i naš Otac, želi svoje suosjećanje učiniti prisutnim u svijetu u nama i po nama, svojim učenicima. Pozvani smo Očev mili pogled na čovječanstvo učiniti svojim vlastitim, te djelovati sa Srcem Isusa Krista. Poslani smo na margine ljudskog života na različite načine, zajedno s njegovim Sinom. Poslani smo na mjesta gdje muškarci i žene trpe nepravdu, kako bi liječili i podržavali one koji su slomljena srca. Čak i ako smo fizički ograničeni ili ograničeni bolešću, pa čak i ako se osjećamo nesposobnima za mijenjanje nepravednih struktura društva, možemo sudjelovati u ovoj misiji čineći svojim Božji samilosni pogled prema svojoj braći i sestrama. Možemo to prenijeti drugima, jer smo i sami primili milost Božjeg suosjećanja. Idemo izvan granica Crkve, jer je Duh Isusov ondje gdje je suosjećanje. Kroz oboje i molitvu i djela, možemo se pridružiti ljudima različitih kultura i religijskih tradicija, ljudima koji su otvoreni ovom Duhu i rade na ublažavanju patnje onima u najvećoj potrebi.

Vrh

PostPostano: Pon pro 02, 2024 21:09 

9 Svjetska mreža molitve i službe pozorne na potrebe čovječanstva

Ø O vi koji podsjećate Gospodina, vama nema počinka! I ne dajte mu mira … dok pravda njegova ne zasja kao svjetlost, dok njegovo spasenje ne plane kao zublja. (Izaija 62,1.6-7)

Ø Nato se Abraham primače bliže i reče: „Hoćeš li iskorijeniti i nevinoga s krivim? Možda ima pedeset nevinih u gradu… Odvrati Gospodin: „Ako nađem u gradu Sodomi pedeset [ili četrdeset, ili trideset, ili dvadeset, ili deset] nevinih zbog njih ću poštedjeti cijelo mjesto.” (Postanak 18,22-33)

Ø Svi su ovi bili jednodušno ustrajni u molitvi zajedno s nekim ženama, Isusovom majkom Marijom i braćom njegovom. (Djela apostolska 1,14)

Ø Te dopustite da se od vas samih kao živog kamenja sagradi duhovna kuća, sveto svećenstvo, da prinosi duhovne i Bogu ugodne žrtve po Isusu Kristu! (1 Petrova 2,5)

Ø Poslije toga Gospodin izabra drugu sedamdesetoricu te ih posla po dvojicu pred sobom u svaki grad i mjesto kamo je kanio doći. (Lk 10,1)

Ø Mir vama! Kao što je mene poslao Otac, tako i ja šaljem vas. (Ivan 20,21)

Apostolat molitve je svjetska molitvena mreža u službi papinim mjesečnim molitvenim nakanama. Ove nakane se gledaju kao stvarni izazovi za čovječanstvo i Crkvu, jer oni izražavaju zabrinutost Svetog Oca u današnjem svijetu. Želimo da one orijentiraju našu akciju i našu molitvu tijekom određenog mjeseca.

Ova mreža je formirana od strane onih koji se stavljaju na raspolaganje za suradnju u Kristovu poslanju kroz dnevno prikazanje svojih života, u bilo kojem mjestu ili situaciji u kojoj mogu biti. Poziv na misiju je vatra koja nas čini apostolima koje Očevo srce šalje srcu svijeta.

Među onima koji su prvi pozvani da budu dio ove mreže su katolici iz različitih zemalja i kultura, te iz različitih duhovnih obitelji. AM stavlja bogatstvo svoje raznolikosti u službu jedinstva Crkve. Drugi su također pozvani da budu u ovoj mreži na različite načine: izazovi implicirani u papinim nakanama otvaraju nas za suradnju s drugim kršćanima i sa svima drugima koji rade za veću ljubav i pravdu u svijetu.

http://www.apostolatmolitve.org/povijes ... ument-1-2/
https://www.popesprayer.va/way-of-the-heart/

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 51 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata