|
KRUNICA MAJCI MILOSRĐA (za privatnu uporabu)
Uvod: Oče naš, Zdravo Marijo,Vjerovanje
Na veliko zrno:
"OTVORI NAM, BLAGOSLOVLJENA BOGORODICE, VRATA MILOSRĐA DA SE POUZDAVAJUĆI U TEBE NE IZGUBIMO, NEGO PO TEBI BUDEMO OSLOBOĐENI IZ SVIH NEVOLJA, JER TI SI SPASENJE KRŠĆANA!"
Na deset malih zrna:
"PO TVOJEM SUDJELOVANJU NA MUCI I SMRTI NAŠEG OTKUPITELJA ISUSA KRISTA, IZMOLI SVIJETU NJEGOVO VELIKO MILOSRĐE."
Na koncu triput: "IZVORE MILOSRĐA, BOGORODICE, UČINI NAS DOSTOJNIMA TVOJE SUĆUTI I SPASI SVOJ NAROD!"
POSVETA MAJCI MILOSRĐA
Marijo, Majko milosrđa i moja najdraža Majko, Tebi se prikazujem i molim Te, primi me kao Svoje dijete, da me obuzme nježna toplina Tvojeg neokaljanog srca i tako moja borba u ovom zemaljskom životu bude preobražena u radost i predokus neba! Izmoli mi, Ti Darovateljice svih milosti, oproštenje mojih grijeha kod Tvog ljubljenog Sina! Prosvijetli moj razum, ojačaj moju volju i čuvaj me kao Tvoj posjed! Sveta Marijo, Posrednice Božanskog milosrđa, moli za nas!
KRUNICA PRESVETOM LICU ISUSOVOM
Moli se Gospinu krunicu,
DESETICE KRUNICE:
1. CIJE JE SVETO LICE OBLIVENO STRASNIM KRVAVIM ZNOJEM
2. CIJE JE SVETO LICE STRASNO IZUDARANO
3. CIJE JE SVETO LICE TRNJEM DUBOKO IZRANJENO
4. CIJE JE SVETO UMIRUCE LICE KLONULO NA KRIZU
5. CIJE JE SVETO LICE PRI USKRSNUCU PROSLAVLJENO
Na svako veliko Zrno moli se:
O MOJ ISUSE OPROSTI NAM NASE GRIJEHE; OCUVAJ NAS OD PAKLENOGA OGNJA I DOVEDI U RAJ SVE DUSE A OSOBITO ONE KOJIMA JE NAJPOTERBNIJE TVOJE MILOSRDE. AMEN.
KRUNICA ANĐELU ČUVARU
- na križ se moli Vjerovanje - na svako veliko zrno se moli: "Ljubljeni moj Anđele od Boga meni dan, čuvaj me i brani, štiti, vodi i samnom upravljaj!" - na svako malo zrno se moli: "Gospodine i Bože moj, zaogrni me svojim Božanstvom da Te ljubim i slavim kao što Te ljubi i slavi moj Anđeo!" - na kraju krunice: "Marijo, Kraljice Anđeoska, izmoli mi milost da budem sretan srećom Anđela koji gledaju Tvoga Sina i Tebe ljubljenu moju Anđeosku Kraljicu! Amen."
KRUNICA MAJCI OD NEPRESTANE POMOĆI ( moli se na Gospinu krunicu )
Na Križ se moli : VJEROVANJE
NA VELIKO ZRNO MOLI SE:
POD OBRANU SE TVOJU UTJEČEMO PRESVETA BOGORODICE. NE ODBIJ NAM MOLBE U POTREBAMA NAŠIM, NEGO NAS OD SVIH POGIBELJI UVIJEK OSLOBODI, DJEVICE SLAVNA I BLAGOSLOVLJENA, GOSPODO NAŠA, POSREDNICE NAŠA, ZAGOVORNICE NAŠA, ODVJETNICE NAŠA! SA SVOJIM NAS SINOM POMIRI, SVOJEMU NAS SINU PREPORUČI I SVOJEMU NAS SINU IZRUČI! AMEN.
NA MALO ZRNO MOLI SE:
MAJKO OD NEPRESTANE POMOĆI, TEBE ZOVEMO, K TEBI VAPIMO, OBRANI NAS, IZBAVI NAS, IZLIJEČI NAŠE RANE I BOLI, TI PONIZNA I VJERNA MAJKO.
NA KRAJU KRUNICE ZAZIV:
GOSPO OD NEPRESTANE POMOĆI, SVOJOM NEPRESTANOM LJUBAVLJU ČUVAJ MOJE MISLI, MOJE OSJEĆAJE I MOJE ČINE U PRAVCU TVOJE BEZGRJEŠNE ČISTOĆE. AMEN.
Krunica protiv sotone
Moli se na Gospinu krunicu.
Poslije riječi Isus, na tri mala zrna dodaju se zazivi kako slijedi:
1. čije Sveto Ime zazivamo da nam bude zaštita i obrana od sotone
2. čije Sveto Ime zazivamo da sotona odstupi od nas
3. čije Sveto Ime zazivamo da nam bude zaštita u napastima sotone
Na veliko zrno moli se:
U Ime Isusovo, zapovijedam svim silama i snagama zla
da odstupe istog časa od nas, od naših domova i naše zemlje.
U Ime Isusovo zabranjujem vam da se vraćate i škodite nam.
Krvi Kristova, brani nas, štiti nas, očuvaj nas.
Mi ti zahvaljujemo Gospodine Isuse. Amen.
otajstva krunice:
1. koji neka ne dopusti da nas sotona prevari ni omete na putu svetosti i molitve 2. koji neka nas spasi od utjecaja sotonskih i prosvijetli da svaku sotonsku lukavštinu otkrijemo 3. koji neka nam da snagu da svaki sotonski posao odbijemo i svaku vezu s njim raskinemo 4. koji neka nam da jakost da se odreknemo sotone, njegovih djela 5. koji neka nas ojača i dade pobjedu u svakoj borbi sa sotonom
Na kraju krunice:
Nebeski Oče, molimo te u ime Isusovo i po Krvi Isusa Krista da posramiš sotonu koji je zarobio tvoja stvorenja. Molimo i tebe Gospodine Isuse da staviš svoju krunu od trnja oko nas i da nas privučeš svojem Presvetom Srcu pod svoj plašt ljubavi. Marijo , naša majko, molimo i tvoju zaštitu i zagovor kod tvojeg božanskog sina za nas. Amen.
KRUNICA PRESVETOM IMENU ISUSOVOM
Čin kajanja
Na veliko zrno:
Priteci mi u pomoć, Bože, Gospodine, pohiti da mi pomogneš.
1.
Gospodine, koji se rekao: “ištite I dat će vam se, tražite I naći ćete, Kucajte I otvorit će vam se” Tražim, kucam I molim milost ( navedi nakanu )
10 puta:
2.
"Amen, kažem vam, ako tražite od Oca bilo što u moje Ime, dat će vam se" U Oca u Tvoje ime o Gospodine tražim ovu milost…
10 puta:
3.
Gospodine, koji si rekao: "Nebo I zemlja će proći, ali moje Riječi nikada," Uslišat ćeš mi ovu molitvu, zbog svojih riječi, A Tvoje su Riječi Istina.
10 puta:
KRUNICA SV. NIKOLI
Na križ moli:
Milostivi Bože, čuj moje molitve za milosti,
I po zagovoru svetog Nikole čuvaj me od svakog zla,
I vodi me putem spasenja.
Podari ovo po Kristu Gospodinu našemu,
Tvom Sinu, koji s Tobom I Duhom Svetim živi I kraljuje u sve vijeke vjekova .
Amen.
Na veliko zrno kaži nakanu:
3 mala zrna…Sveti Nikola čuj me.
Sveti Nikola, čuvaj me.
Sveti Nikola, pomozi mi.
Na medalju:
Slavni sveti Nikola, ponizni I dobrostivi biskupe Myre, istina je da čuješ sve one koji ti dolaze u svojim nevoljama. Vjerujem ti, stavljam svoju nadu u tebe,
I molim te da posreduješ kod Gospodina,
Za mene, da primim milost koju molim.
Budi moj vodič, budi moja obrana, očisti moju dušu.
Amen.
Krunica Svetoj Ivani Orleanskoj
Može se moliti i kao devetnica ( moliti 9 dana za redom ), te moliti u bilo koje vrijeme kroz godine za bilo koju potrebu. Krunica se sastoji od 19 zrnaca u čast godina koje je sv. Ivana proživjela na zemlji.
Na medaljon napravi se znak križa i moli: „
Pohiti da mi pomogneš o Bože! O Gospodine požuri mi u pomoć!“
Slava Ocu
Na 1. zrno moli se Oče naš
Na 2. zrno moli se Oče naš s ovom molitvom: „ Sv. Ivana Arška ( ili Orleanska) , žrtvo spaljivanja na stupu, pomozi mi da i ja budem žrtva vjernog izvršavanja svojih svakodnevnih dužnosti do kraja života.“
Na prvu grupu od 5 zrnaca : moli se Zdravo Marijo na svako zrno.
Na sljedeće zrno: Oče naš sa molitvom „ Sv Ivana Arška, s tobom, jedino želim naći svoju radost u poniznosti, darežljivosti i pokori i svim ostalim vrlinama koje vode u Raj. Sv Ivana Arška moli za nas (me) .“
Na drugu grupu od 5 zrnaca moli se Zdravo Marijo na svako zrno:
Na sljedeće zrno: Oče naš sa ovom molitvom „ Sv Ivana Arška budi sa mnom u svim mojim borbama. Kao jaka osoba Izraela, iskusna u borbi koja uvijek nosi mač sa sobom koji će me braniti od napada u noći, neka uvijek budem spremna za borbu. Zajedno sa zaštitom anđela i svetaca podari mi također svoju zaštitu; nadahni moja djela, budi moja pomoć i svijetlo koje će me voditi ka Isusu, našem Gospodaru, i kada moja zemaljska zadaća bude dovršena, neka izdahnem kao ti s riječima na usnama Isus! Isus! Isus! Sv Ivana Arška moli za nas!“
Na treću grupu od 5 zrnaca moli se Zdravo Marijo na svako zrno
Krunica se završava na medaljonu moleći :
„ Moli za nas sv Ivana Arška Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!“
KRUNICA ZA SJEDINJENJE ISUSU, KRALJU SVIH NARODA
Krunica se moli na zrnca obične krunice. Na veliko zrno, prije svake od pet desetica, moli se:
Bože, Oče naš nebeski, preko svoga Sina Isusa, naše žrtve-Velikog svećenika, pravog proroka i vrhovnog Kralja, izlij na nas silu svoga Duha Svetoga i otvori naša srca. U svom velikom milosrđu, po majčinskom zagovoru Blažene Djevice Marije, naše Kraljice, oprosti nam naše grijehe, iscijeli našu razdijeljenost i obnovi naša srca u vjeri, miru, ljubavi i veselju svoga Kraljevstva, da budemo jedno u Tebi.
Na deset malih zrna svake desetice moliti:
U svom velikom milosrđu, oprosti nam našu grješnost, iscijeli našu razdijeljenost i obnovi nam srca da budemo jedno u Tebi.
Završiti:
O, čuj Izraele! Gospodin, Bog naš, jedan je Bog!
O Isuse, Kralju svih naroda, neka Tvoja vladavina bude priznata na zemlji!
Marijo, Majko i Posrednice svih milosti, moli i zagovaraj nas, svoju djecu!
Sveti Mihaele, veliki kneže i čuvaru svoga naroda, dođi sa svetim anđelima i svecima i zaštiti nas!
KRUNICA ZA OBRAĆENJE GRJEŠNIKA
Moli se na Gospinu krunicu.
1. Vjerovanje...Oče naš...Zdravo Marijo...Slava Ocu...
2. Na 5 krupnih zrna se moli:
Sveti moj Oče, mili moj Gospodine,
vjerujem u Te, ufam se u Te, ljubim Te, klanjam Ti se.
3. Na 10 malih zrna pet desetica moli se:
Isuse Kriste, Bože moj,
ja te ljubim iz dna duše,
spasi narod svoj.
4. Na kraju se moli:
Bože moj, utisni narod svoj izgubljeni, bolestan
u Rane predragoga Sina svoga. Operi nas, očisti
Predragocjenom Krvlju, od svih grijeha naših
oslobodi nas. Amen.
|