Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub sij 16, 2021 09:23

Vrijeme na UTC + 01:00 sata
Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Čet svi 29, 2008 21:40 
Avatar korisnika

Pridružen: Uto svi 06, 2008 10:57
Postovi: 818
Lokacija: Medvedgrad
Sutra je Veliki Dan,
Blagdan Presvetog Srca Isusova..!!

Slika

...Pogledaj ovo Srce...
...Ono kuca samo za tebe...


Presveto Srce Isusovo, izvore svaki milosti,
ja Ti se klanjam, vjerujem u Te,
ufam se u Te, ja Te ljubim,
i kajem se za sve svoje grijehe.
Tebi poklanjam ovo moje siromašno srce,
ućini poniznim, strpljivim i ćistim, i da u svemu odgovara
Tvojim željama.
Daj o dobri Isuse, da ja živim u Tebi i Ti u meni.
Štiti me u opasnostima, tješi me u nevoljama i žalostima,
udijeli mi zdravlje tijela, blagoslovi sav moj rad,
i daj mi milost svete smrti Amen...!!


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Čet lip 04, 2009 16:17 
Avatar korisnika

Pridružen: Sub svi 17, 2008 15:56
Postovi: 635
Slika

Posvetna molitva Srcu Isusovu

Gospodine Isuse Kriste zahvaljujem Ti za sve darove koje si mi dao: za dar života i zdravlja, za milost vjere i dar pripadnosti Katoličkoj Crkvi. Danas se posvećujem Tvome Božanskom Srcu.

Ovim činom najprije ispovijedam i potvrđujem svoju kršćansku vjeru i svoje opredjeljenje za Tebe; potvrđujem svoje prihvaćanje svih katoličkih istina vjere kako nas uči sveta Crkva u kojoj si mi dao milost da sam rođen i odrastao.

Potvrđujem svoj krsni savez s Tobom i svoju odluku da po njemu živim. Priznajem Te svojim Gospodarom i Kraljem. Izjavljujem da ćeš mi od sada Ti sa ljubavlju Tvoga Božanskog Srca biti najviša vrijednost moga života koju primam u svoje biće. Pomozi mi da mogu živjeti dostojno Tvoje ljubavi i da njome usrećujem svoje bližnje.

Slijedeći primjer brojnih tisuća hrvatskih mladića i djevojaka koji su se prije stotinu godina posvetili Tvome Presvetom Srcu i ja zajedno s njima ispovijedam i kličem: "Dušom tijelom vijek sam Tvoj..." Tvoj hoću biti i ostati sada i uvijeke!

Amen.

_________________
"Čovječe stvoren si na sliku Boga koji je ljubav. S dlanovima da daješ, sa srcem da ljubiš i s dvjema rukama - upravo toliko dugačkima da zagrle drugoga".Vergelt’s Gott


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Sri lip 17, 2009 12:36 
Avatar korisnika

Pridružen: Čet tra 03, 2008 12:11
Postovi: 3567
Sveta Veronika Julijani

Gospodine moj i Spasitelju, Isuse Kriste, ne molim milost tvoga Presvetog Srca samo za sebe, već vapijem k Tebi i za spasenje nevoljnih grešnika koje si otkupio svojom dragocjenom Krvlju. Daj da svi dođu k tvome Srcu, tom izvoru, tomu moru neizmjerne ljubavi da se u njemu očiste od svojih grijeha, i da od sada i do vijeka jedino tebe ljube, jedinog Zaručnika svoje ljubavi. Udijeli svima, kao i meni blaženi život u svome srcu. Amen.


SlikaSlikaSlika

_________________
Neka je Milost Gospodina našeg sa svima nama.


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Sri lip 17, 2009 13:22 

Pridružen: Sri svi 27, 2009 08:26
Postovi: 28
Molitva zlatne krunice i devetnice Presvetom Srcu Isusovu donijele su mi mnoge milosti.Budi uvijek hvaljeno i slavljeno Presveto Srce Isusovo!


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Pet lip 19, 2009 06:54 

Pridružen: Čet svi 28, 2009 15:06
Postovi: 1117
Pitanje srca danas!
Mnogo srčanih bolesnika. Sve više srčanih tegoba. Ljudsko srce sve bolesnije.
Sve vrvi pjesmama o ljubavi, a nigdje malo "srca prema čovjeku" (najnoviji primjer mrtva žena u stambenom bloku - tek kad je počelo zaudarati - onda su stanari primjetili - a žena, navodno surađivala sa Caritasom!)
Nema srca ni u obiteljima - malo tko razgovara jedan s drugim a rijetki su i obiteljski zajednički ručkovi, pa i nedjeljom. (Razgovaram na chatu sa jednim momkom 17 godina- pitam ga da li kada ručaju zajedno u obitelji. Odgovor - ne sjećam se takvog ručka! ) a o slanju staraca u starački dom da ne govorim, a još najgore kad ih se bezbolno šalje na onaj svijet.
Davno već nisam vidio na zidu neke kuće (redovito gdje stanije neka djevojka) srce probodeno strjelicom. Mladi već davno zamijeniše ljubav sa seksom. Na žalost ni vjenčanje više nije garancija ljubavi...
A više nije ni normalna ljubav između muškarca i žene ono pravo.. glupi su oni koji tako misle poručuju nam s ulica i ne samo s ulica.

I zato nikad nam više nije trebao blagdan Srca Isusova nego danas.

Kako iz začaranog kruga

Isus nam nudi najprije probodeno srce - ali ne strelicom amora tog poganskog boga ljubavi nego prave iskrene ljubavi prema Bogu i čovjeku. I samo čovjek koji svoj život gleda i živi u perspektivi Božjeg plana može biti miran i njegovo tjelesno srce će naći svoj mir. /"Nemirno je srce naše, dok se ne smiri u tebi Bože.

A taj put nam je baš Isus pokazao u odnosu prema ljudima .. "sažali se nad njima jer bijahu kao ovce bez pastira... " "dajte im vi jesti..." "progledaj.." "budi čist..." "mladiću, tebi kažem ustani..." "Koliko puta sam htio okupiti djecu tvoju kao što kvočka okuplja svoje piliće..." Koliko ljudske topline , osjećaja ljubavi za čovjeka, za onoga pokraj, tu uz put

A mi?

Danas na blagdan Srca Isusova pokušati otvoriti svoje srce djelovanju njegova srca. Prihvatiti križ ljubavi one prave, do žrtve. Biti spreman na najgore udarce i ne izmicati.

Držati se Isusove riječi, primjera i života kako god to izgledalo teško, protivno vjetru (vidi članak Obama homoaktivist) Samo tako, oslanjajući se na primjer i pomoć Božanskog srca dobit ćemo pravo jako srce, spremno prihvatiti sve napore, spremno prihvatiti sve izazove znajući da sam stvoren za Boga i da će moje srce naći pravi smiraj u Bogu, ali i da će takvo ranjeno i možda pogaženo srce biti melem na rane mnogih ljudi, naročito mladih. A onda sam ispunio svoju zadaću i kao čovjek i kao kršćanin.

Srve Isusovo učini srce moje po srcu tvome!


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Pet lip 19, 2009 07:20 

Pridružen: Sub vel 14, 2009 20:30
Postovi: 2092
Sneni, vau! Da bi riječ rekla osim lijepo i istinito.


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Čet lip 10, 2010 21:29 
Avatar korisnika

Pridružen: Pet srp 24, 2009 22:03
Postovi: 3441
Zadovoljština ranjenome Srcu

Sv. Bonaventura piše: Tjelesna rana ukazuje na duhovnu ranu (...). Kroz tu vidljivu ranu promatramo nevidljivu ranu ljubavi. Svaki pobožan čovjek koji uzima u ruke sliku Srca Isusova čuje blag poziv: Zagledaj se u moje ranjeno Srce okrunjeno trnovom krunom, koje plamti raspetom ljubavlju. U meditaciji ćemo razumjeti da je u tome otvorenom Srcu, koje neprestano krvari, skriven istodobno predmet i motiv ljubavi. Drugim riječima: Ljubav vapi za ljubavlju, a Žrtva poziva na žrtvu. Rađa se pitanje: zašto? Tko je ranio to Srce puno ljubavi? To smo učinili mi - svojim grijesima. Naši grijesi su žalosna stvarnost i velika nepravda. Oni su zamršeno silaženje s pravoga puta. Oni su kaos, koji udaljuje čovjeka od Boga i drugoga čovjeka. Upravo radi toga Isus je dopustio da mu Srce bude smrtno ranjeno, da popravi kaos stvoren ljudskim grijesima i da u svakome čovjeku stvori novo i čisto srce, odnosno da obnovi ljudsku savjest.
http://www.scj.hr/index.php?tekst=160


http://www.youtube.com/watch?v=nPmzMWEE ... re=related


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Uto lip 21, 2011 17:42 
Avatar korisnika

Pridružen: Pet srp 24, 2009 22:03
Postovi: 3441
Prema tradiciji mjesec je lipanj posvećen Srcu Isusovom, a ove liturgijske godine svetkovina pada u petak, 1. srpnja (u osmini nakon Tijelova)...

Sutra dakle započinje devetnica Presvetom Srcu Isusovu, pa evo jedan link s čitanjima SP i razmatranjima...

http://www.prostorduha.net/devetnice/srce09/index.htm

Slika


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Pet srp 08, 2011 16:09 

Pridružen: Sub lip 18, 2011 12:17
Postovi: 457
Lokacija: Hrvatska-Grad Rijeka
Braćo i sestre vječno hvalite, slavite i blagoslivljajte Presveto Srce Isusovo, molite mu se, klanjajte mu se i ljubite ga nadasve jer neizmjerno je dobro i milosrdno!

Blagoslovljeni bili!:-)

_________________
"Pravedan čovjek koji se boji zlog čovjeka gori je od nevjernika!"


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Pet lip 27, 2014 09:58 
Avatar korisnika

Pridružen: Čet tra 03, 2008 12:11
Postovi: 3567
Poruka Božjeg srca je uvijek poruka ljubavi koju od Boga primaju samo ponizne i neznatne duše
Kod:
http://www.bitno.net/vjera/uciti-se-od-kristove-poniznosti/#.U60xvkDaaUY

http://www.bitno.net/vjera/uciti-se-od- ... 60xvkDaaUY

_________________
Neka je Milost Gospodina našeg sa svima nama.


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Uto svi 29, 2018 20:36 

Pridružen: Čet tra 26, 2018 14:48
Postovi: 346
Ove godine sam po prvi puta u životu počela s pobožnošću prvih petaka moleći na jednu nakanu. A iskreno, prije 10 dana sam kao razmaženo derište plakala da nikad više za nikoga i ništa neću moliti. Glupo, jadno i grešno. Bogu hvala na jednom iznimnom svećeniku jer kroz ovih pet mjeseci (do sada) ti petci postali posebno dragi i sad ne mogu zamisliti da u petak ujutro ne odem na ispovijed, potom bude u crkvi u 9h misa, te klanjanje pred Presvetim. Volim moliti (to ću napraviti, ako Bog da, i ovoga petka) pred oltarom gdje je kip posebno dragog mi sv. Josipa te oltarna slika Presvetog Srca Isusova.
Nek' učini srca naša po srcu svome.

Svakako, ako netko naiđe na ovu stranicu - danas počinje devetnica uoči blagdana Presvetog Srca Isusova koji je ove godine 8. lipnja.

http://www.presveto-srce-isusovo.hr/devetnica.html


Vrh
 Profil  
 
PostPostano: Pet lip 08, 2018 19:33 
Avatar korisnika

Pridružen: Pet srp 24, 2009 22:03
Postovi: 3441
Pitanje srca danas!
Mnogo srčanih bolesnika. Sve više srčanih tegoba. Ljudsko srce sve bolesnije.
Sve vrvi pjesmama o ljubavi, a nigdje malo "srca prema čovjeku" (najnoviji primjer mrtva žena u stambenom bloku - tek kad je počelo zaudarati - onda su stanari primjetili - a žena, navodno surađivala sa Caritasom!)
Nema srca ni u obiteljima - malo tko razgovara jedan s drugim a rijetki su i obiteljski zajednički ručkovi, pa i nedjeljom. (Razgovaram na chatu sa jednim momkom 17 godina- pitam ga da li kada ručaju zajedno u obitelji. Odgovor - ne sjećam se takvog ručka! ) a o slanju staraca u starački dom da ne govorim, a još najgore kad ih se bezbolno šalje na onaj svijet.
Davno već nisam vidio na zidu neke kuće (redovito gdje stanije neka djevojka) srce probodeno strjelicom. Mladi već davno zamijeniše ljubav sa seksom. Na žalost ni vjenčanje više nije garancija ljubavi...
A više nije ni normalna ljubav između muškarca i žene ono pravo.. glupi su oni koji tako misle poručuju nam s ulica i ne samo s ulica.

I zato nikad nam više nije trebao blagdan Srca Isusova nego danas.

Kako iz začaranog kruga

Isus nam nudi najprije probodeno srce - ali ne strelicom amora tog poganskog boga ljubavi nego prave iskrene ljubavi prema Bogu i čovjeku. I samo čovjek koji svoj život gleda i živi u perspektivi Božjeg plana može biti miran i njegovo tjelesno srce će naći svoj mir. /"Nemirno je srce naše, dok se ne smiri u tebi Bože.

A taj put nam je baš Isus pokazao u odnosu prema ljudima .. "sažali se nad njima jer bijahu kao ovce bez pastira... " "dajte im vi jesti..." "progledaj.." "budi čist..." "mladiću, tebi kažem ustani..." "Koliko puta sam htio okupiti djecu tvoju kao što kvočka okuplja svoje piliće..." Koliko ljudske topline , osjećaja ljubavi za čovjeka, za onoga pokraj, tu uz put

A mi?

Danas na blagdan Srca Isusova pokušati otvoriti svoje srce djelovanju njegova srca. Prihvatiti križ ljubavi one prave, do žrtve. Biti spreman na najgore udarce i ne izmicati.

Držati se Isusove riječi, primjera i života kako god to izgledalo teško, protivno vjetru (vidi članak Obama homoaktivist) Samo tako, oslanjajući se na primjer i pomoć Božanskog srca dobit ćemo pravo jako srce, spremno prihvatiti sve napore, spremno prihvatiti sve izazove znajući da sam stvoren za Boga i da će moje srce naći pravi smiraj u Bogu, ali i da će takvo ranjeno i možda pogaženo srce biti melem na rane mnogih ljudi, naročito mladih. A onda sam ispunio svoju zadaću i kao čovjek i kao kršćanin.

Srve Isusovo učini srce moje po srcu tvome!

Blagodat za čitati, od pok. don Ivice Matulića... molite za nas, tamo gdje ste sada...


Vrh
 Profil  
 
Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 12 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata


Tko je online

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži prema:
Idi na:  
cron
Pokreće phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpbb.com.hr