E Daba, Daba, Bog poklanja i razum, s njim te drzi na zemlji da se ne izgubis kad te srce odvede u oblake!
Prouci sto je Isus sve rekao o apostolima, a zatim prouci sto su apostoli rekli o Medjugorju.
2+2=4
A neki ljudi se jednostavno opiru svim snagama razumu jer im je srce negdje usadjeno prije nego se dobro prozvakala tema. Kaze se da je najteze promijeniti necije uvjerenje...nije biti vjernik, biti sa srcem i bez ciste logike....
Nije da sad nekome propovijedam, da se opet ne uvrijedi, ali sto je razumno, od Boga je. Zar ne?
A uostalom, ako burno reagiras ili se odmah opires na npr. stavove velecasnog snenog o Medjugorju, nesto sto je suprotno od tvog uvjerenja....zar to nije znak male oholosti u srcu....ono tipa, ja znam, a ne on. Ja sam osjetio, a ne on...Ipak je vlc. sneni cijeli svoj zivot predao Isusu, ne zaboravi to, nit zaboravi postivat to i cijenit jer Bog poziva na tu sluzbu samo neke, one koji uz srce prema Bogu imaju i razuma i znanja da mogu voditi nas ovcice. A i potpuno je jasno sto je Isus predao apostolima i sto im je rekao.
I govorim o klericima cijele Crkve, ne na stav gresnih pojedinaca. Ja se recimo priklanjam crkvenom uciteljstvu i njihovom kritickom umu sto ne znaci da sama nisam prozvakala ono sve sto je napisano o Medjugorju i dosla sam do istog zakljucka kao crkva i svo srce dajem Gospi, ali tamo gdje ona je.
Da sam dosla do suprotnog zakljucka od crkve, trazila bih objasnjenje i odgovor od klerika jer se ne smatram vrhunski obrazovanom u teologiji i filozofiji, nit sam neki apologet pun znanja da znam svaku sitnicu logicki obrazloziti, nit mislim da sam kao laik veci vjernik od onog koji je cijeli zivot posvetio Bogu u pozivu svecenika.
Onaj svecenik koji je vodio vidjelice nije vise svecenik, a sta ce biti dalje ne zna se. To znaju samo klerici iz crkvenog vrha.
Ponizno srce je i razumno, u Duhu Svetom u punini. I onda moze razlikovati ono sto je od Boga i ono sto nije. I ja imam potpuno povjerenje u crkveno uciteljstvo koje kaze da u Medjugorju nema ukazanja. Vrlo jasne studije su izasle u korist crkve.
A ljudi ce uvijek biti ljudi, koji brzopleto ko djeca lete u svojoj lakovjernosti i zivotnoj boli trazeci malo dokaza da je Bog zbilja tu ili nekakvu senzaciju, malo vjeruju fra Smiljanu, malo vlc. Sucu, malo Meki Torrabiju, a ponekad i kucnu o drvo, procitaju horoskop za danas iz zabave i paze da ne kazu "joj" pred novorodjencetom za svaki slucaj....zaboravljaju na prekrasan dar od Boga: na razmisljanje, konstantno preispitivanje, samokritiku, ucenje, jacanje mudrosti. Sve je to cesto mukotrpno....zar ne?

Bolje se brckat u plicaku neznanja i bas nas briga....uh...
Eto malo prosipam ideje, za danas gotovo! Hehe!

da slucajno ne upadnem u oholost! ili vec jesam, ups

zamka je to, gadna...