Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon tra 27, 2026 17:20

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 95 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet kol 27, 2009 13:27 

Pa i nije to uvijek osobito u slučaju riječi "kupac", a priznat ćeš ide teže i za "bilježnik, dopisnik, poslanik, rudar, strojovođa, knjigovođa...".
No mislim kako smo Templaru dali bar neki odgovor.

Vrh

PostPostano: Sub kol 29, 2009 20:37 

sara je napisao/la:
Koliko vidim ti s hrvatskim baš nisi doma, stoga ne utrčavaj s takvim prijedlozima

Ne utrcavam ja, ali mogu i da utrcim, nije problem :?

Hrvatski se toliko menjao poslednjih godina, da sumnjam da i sami hrvati mogu to da isprate, ne?

U sutini, moderator je moderator bio on musko ili zensko, a svi ti modernizmi dolaze iz drugog izvora koji nije kompatibilan sa hriscanstvom. :wink:

Pozdrav, Saro :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Ned kol 30, 2009 19:07 

Templar je napisao/la:
Hrvatski se toliko menjao poslednjih godina, da sumnjam da i sami hrvati mogu to da isprate, ne?
U sutini, moderator je moderator bio on musko ili zensko, a svi ti modernizmi dolaze iz drugog izvora koji nije kompatibilan sa hriscanstvom. :wink:

U hrvatskom je oduvjek postojala tendencija upotreba imenica u rodu u kojem im se nositelj nalazi, za razliku od npr srpskog.
Uostalom čudno bi to kod vas zvučalo npr. "moderatorka, profesorka, doktorka ..."

Bilo kako bilo promjene koje predlažeš nisu nikakvo poboljšanje koje bi išlo k hrvatskoj kršćanskoj tradiciji.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 01, 2009 18:33 

Barnaba je napisao/la:
Templar je napisao/la:

U hrvatskom je oduvjek postojala tendencija upotreba imenica u rodu u kojem im se nositelj nalazi, za razliku od npr srpskog.
Uostalom čudno bi to kod vas zvučalo npr. "moderatorka, profesorka, doktorka ..."

Bilo kako bilo promjene koje predlažeš nisu nikakvo poboljšanje koje bi išlo k hrvatskoj kršćanskoj tradiciji.

Ha ha ha, necemo sad o tome, sta zvuci cudno i smesno, bolje me ne izazivaj.. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Uto ruj 01, 2009 19:13 

Daj, makar nauči pisat hrvatski, a onda se javljaj po tom pitanju.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 01, 2009 19:23 

Templar je napisao/la:
[Hrvatski se toliko menjao poslednjih godina, da sumnjam da i sami hrvati mogu to da isprate, ne?
U sutini, moderator je moderator bio on musko ili zensko, a svi ti modernizmi dolaze iz drugog izvora koji nije kompatibilan sa hriscanstvom.

Da,Templar i ja se slazem s tobom,jer i sama imam probleme s tim..Lako je biti Hrvat u hrvatskoj,i pisati,citati i pricati hrvatski,kada ti je to svakidasnji jezik...
Mene su odgojili s starim seljackim hrvatskim jezikom, u skoli su nas ucili da izbacujeme iz rijecnika Turske i Njemacke rijeci....i to je dugo trebalo dok smo se oslobodili,a sada itekako imam problema s novim rijecima,s gramatikom...a od "ispravnosti" sam daleko ko ' nebo i zemlja...i opet ,ubacuj druge nove rijeci,cesto ne znam sta znace...?
Ali ,sama sam si kriva... :lol:

Vrh

PostPostano: Uto ruj 01, 2009 20:09 

sara je napisao/la:
Daj, makar nauči pisat hrvatski, a onda se javljaj po tom pitanju.

Hm.. Saro, nemojmo biti zlonamerni :wink:
Mogu ja da se javim po tom pitanju iako ne znam pisat` `rvatski :mrgreen:

Leja je napisao/la:
,ubacuj druge nove rijeci,cesto ne znam sta znace...?

Evo i Leja potvrdjuje da se nove reci ubacuju, sto je i nesumnjivo i tome ni ne treba potvrda... :idea:

:wink:

Vrh

PostPostano: Uto ruj 01, 2009 21:12 

Leja ne davi druge, živi u inozemstvu i sve je ok.
Ti si tek stigao i kušaš gnjavit okolinu. Razlika je vrlo bitna

Vrh

Naslov: Re:
PostPostano: Sri ruj 02, 2009 11:20 

Giovi je napisao/la:
Za pitanja o braku i obitelji Jure Bosančić.
Za opća pitanja i duhovno vodstvo Slavko Pavin.

Tko će nastaviti...

Slavko Pavin je i moj duhovni vođa...

Vrh

PostPostano: Sri ruj 02, 2009 11:26 

:wink: Za duhovno vodstvo - svaki svećenik u koliko smo dovoljno skromni. :lol:

Vrh

PostPostano: Sri ruj 02, 2009 11:37 

Imaš pravo.... ja sam već duže vrijeme kod Slavka Pavina ali i drugi me vode naručito moj župnik......

Vrh

PostPostano: Pet vel 19, 2010 12:18 

Upravo je sramotna razina gušenja slobode i antiintelektualizma ove stranice, što reći da činjenicu da moderatori ove stranice ne dopuštaju stvaranje obične galerije umjetnina, neću ni ulaziti u njihove krajnje nazadne poglede i potpuno nerazumijevanje u vezi sa umjetnošću i znanošću.

Stranica nažalost nosi Katolička obilježja, što znači da sramoti i da prikazje sve Katolike antiintelektualnima, što je nedopustivo pa stoga odričem ovoj stranici pravo na korištenje naziva ''Katolička'' jer Katolici velikom većinom nisu nazadni, nisu protiv intelekta, nisu protiv znanja, nisu za zabrane i represiju, ne podržavaju gušenje slobodne misli i izražavanja i svakako daleko bolje razumiju i znanost i umjetnost nego što bi se mogao dobiti dojam iz ovih antiintelektualnih stranica.

Vrh

PostPostano: Pet vel 19, 2010 12:54 

modus vivendi je napisao/la:
Upravo je sramotna razina gušenja slobode i antiintelektualizma ove stranice, što reći da činjenicu da moderatori ove stranice ne dopuštaju stvaranje obične galerije umjetnina, neću ni ulaziti u njihove krajnje nazadne poglede i potpuno nerazumijevanje u vezi sa umjetnošću i znanošću.

Stranica nažalost nosi Katolička obilježja, što znači da sramoti i da prikazje sve Katolike antiintelektualnima, što je nedopustivo pa stoga odričem ovoj stranici pravo na korištenje naziva ''Katolička'' jer Katolici velikom većinom nisu nazadni, nisu protiv intelekta, nisu protiv znanja, nisu za zabrane i represiju, ne podržavaju gušenje slobodne misli i izražavanja i svakako daleko bolje razumiju i znanost i umjetnost nego što bi se mogao dobiti dojam iz ovih antiintelektualnih stranica.

Ovo zapravo pokazuje s koliko predrasuda i drugih niskih motiva pristupaš pisanju na ovom forumu. Tvoje teme nisu nikakva galerija umjetnina već nabačena gomila prevelikih slika koje razvaljuju format. Budući je nemoguće za gledati takvo što (jer negdje se vidi samo pola slike) normalno je da se takva tema miče.
Mislio sam srediti format pa vratiti no budući si reagirao na takav način, što pokazuje tvoje prave namjere (optuživati i samo optuživati ...) nemam više volje.

Izgleda da se obistinjuje ona "Ako je mačku nužno odrezati rep onda je bolje to napraviti u jednom komadu."

Vrh

PostPostano: Pet vel 19, 2010 13:12 

Citat:
Ovo zapravo pokazuje s koliko predrasuda i drugih niskih motiva pristupaš pisanju na ovom forumu. Tvoje teme nisu nikakva galerija umjetnina već nabačena gomila prevelikih slika koje razvaljuju format. Budući je nemoguće za gledati takvo što (jer negdje se vidi samo pola slike) normalno je da se takva tema miče.
Mislio sam srediti format pa vratiti no budući si reagirao na takav način, što pokazuje tvoje prave namjere (optuživati i samo optuživati ...) nemam više volje.

Izgleda da se obistinjuje ona "Ako je mačku nužno odrezati rep onda je bolje to napraviti u jednom komadu."

Bio bih presretan kada bi ovdje bilo riječ o mojim predrasudama i niskim motivima, nažalost za sve što tvrdim dobio sam i više nego savršene dokaze kroz iznimno veliku razinu represije kakvu nisam vidio nigdje prije ove stranice a bio sam i na katoličkim i na svjetovnim forumima.

No, još više od represije, iznenadila me je sva žestina napada na intelekt, kulturu, znanost, ustvari na sve aspekte života koji nisu usko vezani uz apologiju Katoličanstva.

Što se tiče mojih galerija, ispričavam se što sam pokušao malo oplemeniti ovo mjesto bez ikakva duha, bez inventivnosti i bez imalo šarma, inače na tvom se mjestu nebih hvalio činjenicom da ovdje još uvijek ne postoji mogućnost objavljivanja normalnih galerija u kojima slike ne iskaču iz formata.

I dok stranica nema neke osnovne mogućnosti izražavanja, koji bi je svakako učinili zanimljivijim i duhovnijim mjestom, bitno je da moderatori imaju itekako mnogo vremena za gušenje doslovno svakog pojedinca koji se usudi reći nešto što nema imprimatur Pape, svakog pojedinca koji je uspio ipak primjetiti kako s nekim dobrim razlogom posjeduje mozak i kako mu je Bog dao takav mozak i slobodu volje, kako bi doprinjeo svojom mišlju i radom općoj ljudskoj zajednici.

Vrh

PostPostano: Pet vel 19, 2010 13:18 

Citat:

Bio bih presretan kada bi ovdje bilo riječ o mojim predrasudama i niskim motivima, nažalost za sve što tvrdim dobio sam i više nego savršene dokaze kroz iznimno veliku razinu represije kakvu nisam vidio nigdje prije ove stranice a bio sam i na katoličkim i na svjetovnim forumima.

No, još više od represije, iznenadila me je sva žestina napada na intelekt, kulturu, znanost, ustvari na sve aspekte života koji nisu usko vezani uz apologiju Katoličanstva.

Što se tiče mojih galerija, ispričavam se što sam pokušao malo oplemeniti ovo mjesto bez ikakva duha, bez inventivnosti i bez imalo šarma, inače na tvom se mjestu nebih hvalio činjenicom da ovdje još uvijek ne postoji mogućnost objavljivanja normalnih galerija u kojima slike ne iskaču iz formata.

I dok stranica nema neke osnovne mogućnosti izražavanja, koji bi je svakako učinili zanimljivijim i duhovnijim mjestom, bitno je da moderatori imaju itekako mnogo vremena za gušenje doslovno svakog pojedinca koji se usudi reći nešto što nema imprimatur Pape, svakog pojedinca koji je uspio ipak primjetiti kako s nekim dobrim razlogom posjeduje mozak i kako mu je Bog dao takav mozak i slobodu volje, kako bi doprinjeo svojom mišlju i radom općoj ljudskoj zajednici.

Mene uvijek iznenadi primitivizam koji hvastanjem, (iako samii ne znaju niti pravilno quotati što gornji post zorno pokazuje), i optuživanjem drugih želli prikriti svoje očite propuste u znanju, obrazovanju i odgoju.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 95 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata