ruta je napisao/la:
Ja bih s dvadestgodišnjim bračnim iskustvom iz ove pozicije rekla da je u svemu najvažniji isti svjetonazor i ljubav koja je preduvjet da se dvoje ljudi mogu duhovno i intelektualno razvijati u istom smjeru. Ako nema toga mogu jedno drugome nanijeti teške, teške rane. Grozno je kad muž ženu prisiljava na pobačaj a ona ne želi ili kad žena učini pobačaj protiv volje muža. Takvi brakovi nestaju, s vremenom nestaje sve što je valjalo između njih. Nažalost, znam takvih primjera...Zato kad me moj muž razljuti zbog neke sitnice, padne mi uvijek na pamet koliko moram biti Bogu zahvalna što je uvijek sve moje želje koje su bile u skladu s Božjim planom s ljubavlju podržavao.
Potpuno se slažem, i koliko je važno da mladi ljudi prije braka o svemu razgovaraju, na žalost sve više mladih (iako u brak ulaze stariji) ulaze skoro apsolutno ne pripremljeni. Ponekad imama predosjećaj da će se neki brak raspasti vrlo brzo - na žalost ne prevarim se. Ljepota (fizički izgled) tako brzo prolazizaljubljenost (nestanu kao što se i pojavila) a životne poteškoće, nerazumijevanja rastu, kriva poimanja pa čak i zamisli jer nisu pravilno postavljeni sve više pritišću, a Bog i molitva ne igraju nikakvu ulogu - i svijeća se gasi.
I zbog promašenog pokušaja ostaje nova borba novi izazovi i novi pokušaji, koji se opet postavljaju na krive noge i tako se vrtimo u krugu...