Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 19:36

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 347 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned lis 04, 2009 20:31 

Dječji biseri
Mojsije je umro prije nego je stigao u Kanadu. Mojsije je poveo hebreje do Crvenog mora gdje su pravili beskvasni kruh. To je kruh bez ičega. Svi egipćani utopili su se u pustinji. Onda je Mojsije otišao na brdo da donese deset amandmana. Lotova žena bila je stup soli po danu i vatrena kugla po noći. Najveće čudo u Bibliji je ono kad je Jošua rekao svom sinu da bude miran i on ga je poslušao. Kad je Marija čula da će biti Isusova majka, zapjevala je Magna Carta. Ljudi koji su slijedili Isusa zvali su se 12 decibela. Poslanice su bile žene apostola. Jedan od apostola je bio i sv. Matej koji je uz to bio i taksist. Kršćani imaju samo jednu ženu. To se zove monotonija.
Noina žena zvala se Ivana Arška. Adam i Eva stvoreni su od stabla jabuke..

Vrh

PostPostano: Uto lis 06, 2009 15:57 

Slika

Vrh

PostPostano: Pon stu 02, 2009 07:09 

Dušni dan - bura zavija--- zvoni mrtvačko zvono - zvuk prodire do srca - ustzajanje u tamnu noć (Jutarnja u za mrtve) u crkvi veliki odar (katafalak ) naslikana mrtvačka glava sa prekriženim kostima. Pjevači (kantaduri) pjevaju čitanja iz Joba.. Svećenik propovijeda o paklu... nakon mise odlazi se na susjedno groblje : Odriješenje za mrtve ..pjeva se "oslobodi me Gosponine... kad se stanu kretati nebesa i zemlja"

Barba Jakov Rozin drhturi - Ča je barba Jakove? - Još me pitoš da ča je. Najpri ovo bura drma kućon da me bilo stroh... onda ovi martvaški zvon... pok ovi katafalak ... pok ovo martvaško glova sa šćulima.. pok ovi šempjasti kantaduri kantaju sve ča in je došlo na pešnje... parfin (čak) da se meso ošušilo a usne prilipile obo zube..a onda nas kurot nastrašino (plašio) sa predikon obo paklu.. i sad nas doveli vod na greb pok kantaju Kad se stanu krtati nebesa i zemja.. a meni se deboto (skoro) sarce škordalo od zime... I da ću sada poć brat masline ... a nišorano (nikako) Jakov gre sada leć!

Vrh

PostPostano: Pon stu 02, 2009 07:16 

Na Sve svete na groblju:

Župnik drži propovijed o sudnjem danu. Stoje jedan do drugoga jedan ćelavi a drugi krezubi...
Župnik kaže:Tamo će biti sve vaše vlasi izbrojene - (ćelavi kaže na glas) lako meni izbrojit kad nema vragu jedne.

Župnik kaže: tamo će biti plač i škrgut zuba. Kaže ćelavac krezubom: a kako ćeš ti škrtgoćat zubima kad nimoš vragu jednega-
Krezubi: a jo ću uzeti strgaču po š njom obo pijat. ( uzet ću strugalicu za suhi sir pa ću s njom o tanjur (tada su bili tanjuri plehnati) možete znati koji je smijeh nastao na groblju... (autentični događaj mog iz mog djetinjstva)

Vrh

PostPostano: Pon stu 02, 2009 07:19 

Umro muž jedne žene..
Došla svježa udovica žalovat se susjedi.. Moli nad pokojnikom .. nakon završetka molitve nadoda: A Šime, kad dojdeš tamo pozdrav mi moga Matu... Nova udovica kroz suze:" Kao da on tamo neće imati pametnijeg posla nego iskat tvoga Matu!"

Vrh

PostPostano: Pet tra 23, 2010 20:41 

evo jedan biser od mjega sina na upit šta su pijavice: pijavice su štetočine koje piju krv ljudima i ostalim crknitim životinjama. :wink: :shock: :roll:

Vrh

PostPostano: Sub tra 24, 2010 11:01 

U irski pub u New Yorku ušao je nepoznat čovjek, naručio tri piva i sam ih popio. Potom još tri, pa još tri, platio, pristojno pozdravio i otišao. To se ponavljalo par puta tjedno i kopkalo stalne mušterije. Na kraju ga je konobar pitao zašto pije na tako neobičan način, a gost je odgovorio da ima dva brata, jednog u starom kraju, a drugog u Australiji, i da su se dogovorili da će uvijek naručivati pivo za odsutnu braću kako bi obitelj bila simbolično na okupu. Toliko domoljublje i privrženost obiteljskim vrijednostima silno mu je podiglo ugled. A onda je jednog dana naručio dva piva, popio ih i odmah naručio još dva. Potreseni konobar mu ih je donio i izrazio sućut. - Sućut? Zašto? - začudio se čovjek. - Pa, znate... tri piva, tri brata... dva piva, dva brata... jedan je jamačno umro? Gost ga je gledao tren u nedoumici pa se nasmijao: - Ma ne, braća su dobro. Počela je korizma pa ne pijem.

Vrh

PostPostano: Sub tra 24, 2010 14:01 

Dva puza se popela na kornjacu kad jedan panicno drekne: Drzi see! Krecemo! :D

Vrh

PostPostano: Sub tra 24, 2010 14:03 

Evo još jednog od mojih pionira : pita učitelj Ivicu gdje žive sudanski crnci , a Ivica će neznam . Učitelj: da ti pomognem , koja rijeka teče ispod savskog mosta ,Ivica : sava . Učitelj : pa gdje onda žive sudanski crnci , a Ivica će : ispod savskog mosta . Na to će moj pionir, trebao je reći kraj savskog mosta .

Vrh

PostPostano: Sub tra 24, 2010 20:27 

Nakon sata vjeronauka potukla se dva dječaka na školskom dvorištu.
Kutak za šale

Vjeroučiteljica ih razdvoji i ukori starijega: „Sram te i stid bilo! A prije pet minuta smo govorili: Ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga!“ „On nije moj bližnji", odgovori dječak,
„on je moj brat!"

Vrh

PostPostano: Ned tra 25, 2010 10:12 

Dođe trogodišnji Zvonko plačući mami . Mama ga pita šta je bilo," brat je kriv" reče plačući . Petre zašto si udario Zvonku ? Nisam ja, on je pao s drveta . Zvonko zašto kriviš Petra ? Pa kriv je nije pazio na mene :roll:

Vrh

PostPostano: Ned tra 25, 2010 18:56 

Tko vidi bolje?
Odu žena i muž na kampiranje. Postave šator i legnu spavati. Poslije nekoliko sati, probudi muž ženu i kaže joj da pogleda u nebo. * I, što vidiš gore? Žena se zagleda u nebo i kaže mu: - Vidim prekrasne zvijezde. Muž će joj: * A što to znači? Žena razmisli i značajno reče: - Astronomski gledano, to su milijuni galaksija i milijarde zvijezda; vremenski gledano, sada je oko 3:30 sati; teološki gledano, Bog je svemoćan, a mi smo tako sitni i mali; meteorološki gledano, sutra ćemo imati predivan dan.

A što ti vidiš i što tebi to znači? - upita žena. A muž bijesno procijedi kroz zube: * Vidim da nam je netko ukrao šator!

Vrh

PostPostano: Ned tra 25, 2010 20:13 

Svojevremeno smo na početku braka supruga i ja živjeli izvan sela u maloj kučici zvali smo ju ranč, i negdje zadnje godine kad ćemo se odseliti ukraden nam je auto reno4. Nađen je na graničnom prelazu rupe kod Opatije . I poslje nekoliko godina smo razgovarali o koječemu pa i o nestalim stvarima, ja onako siguran u sebe izjavim : "na ranču mi ništa nije nestalo osim auta" :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: Sub kol 14, 2010 18:27 

Upravo sam smislio jedan vic na račun Zlatka Sudca:

Zamislite si Isusa da dođe upravo sada na svijet (u nekom nepoznatom jednostavnom obliku čovjeka-siromaha),
ugleda velečasnog Sudca gdje stoji sav zbickan u cipelama od zmijske kože, skupcjenoj halji i sav našminkan.
Pa onako, pošto se Isus nije mogao suzdržati smjeha zapita ga Isus " dobre su ti ove zmijske cipele". Na to će mu Sudac: " Da, to su
od one zmije koja je natjerala Evu na prvi grijeh!"
:D

Vrh

PostPostano: Ned kol 15, 2010 18:59 

Neki mi vicevi izgledaju kao da ih sam Mesić priča :mrgreen:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 347 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 24  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata