cunjozu je napisao/la:
Citat:
Ti mozda nisi niti svjestan kako propovjedas adventizam.Ljudi danasnji su ti empiricari,ne mislis valjda da ce tvoje price prihvatiti zdravo za gotovo!!!!!
Ljudi provjeravaju svaku rijec,tvoje osvjetnicko pisanje,govori o tome,da nisi dovoljno jak i zreo,prihvatiti drugog i drugacijeg,
za koga je Krist takodje prolio krv.
Ne misliš li ti da se ista stvar može reći i tebi? On prema tvojim stajalištima loše propovijeda adventizam, a prema našim vi loše propovijedate nauk KC te vidimo samo laži u tome. Misliš li ti možda da će netko tvoje riječi prihvatiti zdravo za gotovo? Treba biti objektivan i pri govorenju, onaj koji sprema repliku treba provjeriti može li se sadržaj njegove replike primijeniti na njega na isti način na koji je on to htio upotrijebiti na sugovorniku. U dokazivanju neistinitosti nekog nauka rijetko se kada možemo osloniti na tuđa iskustva jer su ona subjektivna, a ne objektivna. Zalutali svećenici nisu dokaz neistinitosti KC nego dokaz njihove slabosti. Isto tako ni ovaj svjedok sam po sebi nije dokaz neistinitosti adventističkog nauka. Imamo povijest, spise utemeljitelja, starješina, naučitelja, proroka te Bibliju. Kad se to prouči sa otvorenim umom i srcem tek se onda može pričati:,,Vidim sada da nauk koji ti slijediš ne vrijedi ni pišljiva boba.''. Koristeći samo povijesne činjenice i službeni nauk možemo opovrgavati ili podupirati neki nauk.
Izvor Istine je Jedan. Bog je izvor Istine, a i On sam je Istina. Postoje razumske i vjerske istine. Kao što rijeka ima mnogo rukavaca tako i istina ima mnogo sfera života na koje se primjenjuje. No i ti rukavci idući unazad sabiru se u jedno, u Izvor. Izvor Istine, razumske i vjerske je Bog. Među njima stoga nema proturječja.
Koristite vjeru i razum.
Iza ovog upisa mogu reci samo amen,upravo to i ja govorim,ovim ,,vrlim ''apologetama,koji sve ,,sijaju'' od svetosti.Cuj,covjek je slobodno bice,treba birati ono sto mu pase,a uvuci se podlo u neku denominaciju,psovati i rovariti iz nutra,ciji je posao,nego posao u korist neprinjateja ljudskih dusa,a on to i hoce,time zasjenjuje i umanjuje velicinu Kristovu i Njegov zivot koga je dao na krizu za sve ljude koji ga prihvate.
Pametan covijek,uvijek uci,vidi razmislja,i mladom gospodinu koji i ovom prilikom svjedoci lazno,
da je bio adventista,a meni je na drugom forumu ovako na konkretno pitanje,kad i gdje je krsten odgovorio.
Citat:
Gdje sam ja to napisao da sam bio adventist sedmog dana? Dolazio sam na vaša "bogoslužja" mjesecima svake subote, bio na nekoliko višednevnih predavanja i "evangelizacija", susreta mladih i slično, "proučavao Bibliju" sa jednim vašim bratom, ali na svu sreću, nikad nisam dao da me uvalite u bazen. Kasnije sam dolazio kod nekih sektaških frakcijama koje su iz vas proizašle, ali sam i njih vrlo brzo napustio. Kupio sam ili dobio 150-200 vaših knjiga i knjižica, većinu pročitao, a od Ellen White sam pročitao gotovo sve. Kada sam sve izvagao zaključio sam da je adventizam (ne samo SDA već i sve što je proizašlo iz Millerovog pokreta, vegetari, jehovci...) zabluda i napsutio ga.
http://adventisti.info/forum/index.php/ ... 11.45.htmlPa sad vi prosudite sami o koliko zreloj krscanskoj licnosti je rijec.
To sto neki idu i secu iz denominacije u denominaciju je njihovo pravo,ali da se sluze podmetanjima,optuzivanjima je krajnje nepristojno i krscanski neprihvatljivo.Ma nece moja djela ili nedjela biti kriva za tebe i spas tvoje duse,ili obrnuto,nego shvatite,vec jednom,da COVIJEK stoji sam pred licem Gospodinovim,odgovoran,za svoja dijela i vjeru.