Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 15:03

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 35  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri svi 05, 2010 22:14 

Cinjenica je da je da ima nekrstenih adventista, jer se adventisti krste kao odrasli. Exadventist je super napisao svjedocanstvo, i hvala Gospodinu da se izvukao iz sekte te svoje svjedocanstvo dijeli sa ostalima da i oni tamo ne zaglave. Lako je u sektu navuci one koji ne poznaju Bibliju, njima se moze svasta prodati.

Vrh

PostPostano: Čet svi 06, 2010 04:43 

Krizostom je napisao/la:
Strašno jako svjedočanstvo....wow koji argumenti...možda se jednog dana i vratim u Majku Crkvu :lol: ....
Koliko samo laži tu ima....a i jadno je govoriti o nemoralnostima nekih adventista....o nemoralnosti papa, svećenika i vjernika moglo bi se napisati da ne bi moglo stati u sve knjige svijeta....tu je fulao....

Nećeš se ti vratiti u Crkvu jer su kod tebe deluzija i opijenost sektaškom 'istinom' prevelike.

Zašto nisi nabrojio neke laže, nego od nemoći optužuješ?

O nemoralnosti adventista - licemjeri koji katolike prozivaju za nemoral, a kada im se dokumentira nemoral u njihovim redovima onda kažu da je jadno o tome govoriti, oni koji gledaju gdje je koji katolik prešao pješački na crvenom.

Tko vas ne zna skupo bi vas platio. Na sreću tu sam da vas ljudi upoznaju. Usput, nisi li se ti javljao autoru ovog svjedočanstva dok je bio adventist, uvlačio mu se i hvalio ga? Nisi li ga puštao da bjesomučno napada katolike na vašem forumu?

Vrh

PostPostano: Čet svi 06, 2010 04:48 

crusadercro je napisao/la:
Cinjenica je da je da ima nekrstenih adventista, jer se adventisti krste kao odrasli.

Tako je, pojedini adventisti rođeni u sekti otežu sa 'krštenjem' do dvadest pete, šeste godine, a vrbovani, 'prijatelji' kako ih zovu mogu se 'krstiti' nakon pola godina, ako su redovni na 'proučavanju' Biblije sa braćom (naravno kroz sektaške naočale).

Vrh

PostPostano: Čet svi 06, 2010 04:58 

Socrates je napisao/la:
Nego, volio bih da se osvrneš ono što je doista relevantno u cijeloj priči, a to je pitanje autentičnosti 'proročice' E. G. White i suprotnost adventističkih nauka sa sv. Pismom, vjerom, prvih kršćana i logikom Božje objave. Ne vidim da se tu prolazi puno bolje od Jehovinih svjedoka.

Pa Jehovini svjedoci su njihova mlađa braća, pa ne čude tolike sličnost među njima. Inače, na zapadu valjda pola adventista odbacuje Ellen White i njezina lupetanja. A prešutno je odbacuju i adventisti (KAC) u Hrvatskoj i Srbiji budući da nisu izdali ni jedan tom njezinog temeljnog djela - 'svjedočanstva za crkvu', već je to učinila jedna manja adventistička sekta i to samo u Srbiji. Advnetisti koji su u Hrvatskoj do danas izdali i više od 200 knjiga, nisu se potrudili niti jedno njezino 'svjedočanstvo za crkvu' objaviti.

Vrh

PostPostano: Čet svi 06, 2010 11:10 

Dina je napisao/la:
dragi ,
mislim da ovo nije dostojno jednog pravog krscanina.Ne znam kako Krist gleda na ovakve stvari,ali da sam na tvom mjestu ovako sto si ne bi nikad dopustila.Kako znas,i sam si rekao da nisi bio nikad krsteni adventista,ipak dopustas sebi luksuz postaviti ovakav mel,je veoma neposteno i necasno,za jednog apologetu tvog profila.

I ne mozes mi nicim dokazati da ovo tvoje pisanje i ponasanje prema adventistima,govori samo o tvom intelektualnom poznavanju Krista,ali nikako i prakticnom drzanju Krscanstva.
Tvoje stanoviste je utemeljeno na anatemskoj distorziji iz koje deduktivno izvodis netocno prikazivanje cinjenica,metodama kojima si se koristio,prilikom ovog rada,su veoma prizemne.

Pa to uopće nije moje svjedočanstvo i zbilja mi nije jasno odakle smjelosti za takve zaključke uz ovakvo moraliziranje?

Citat:
A ta ista E.G.White koju ti kamenujes,kaze da :,,Bog u svakoj crkvi ima svoje iskrene i vjerne duse,koje ce se spasti''

Da, isto kao što vrlo jasno progovara da je Katička crkva babilonska bludnica – sreća ako to tebe ne opterećuje, ali bi se trebalo malo zapitati kakva je to onda sredina koja takve stavove propagira?

Što se tiče ostale patetike – treba imati na umu da sastavni dio naše kršćanske stvarnosti nije samo ljubav prema bližnjemu, nego i ljubav prema Bogu (što je, naprotiv, prva i još važnija zapovijed). A da bi se Boga ljubilo potrebno ga je poznavati, imati o njemu ispravan razumski pojam, i protivno, Boga se ne može (na pravi način) ljubiti ako ga se ne poznaje. Naročito ne ako se za Njegovu Zaručnicu govori da je bludnica, a za njegovog namjesnika da je antikrist. To je stvar nad kojim je mudro prilično ozbiljno se zapitati.

Vrh

PostPostano: Čet svi 06, 2010 18:15 

cunjozu je napisao/la:
Citat:
Ti mozda nisi niti svjestan kako propovjedas adventizam.Ljudi danasnji su ti empiricari,ne mislis valjda da ce tvoje price prihvatiti zdravo za gotovo!!!!!
Ljudi provjeravaju svaku rijec,tvoje osvjetnicko pisanje,govori o tome,da nisi dovoljno jak i zreo,prihvatiti drugog i drugacijeg,
za koga je Krist takodje prolio krv.

Ne misliš li ti da se ista stvar može reći i tebi? On prema tvojim stajalištima loše propovijeda adventizam, a prema našim vi loše propovijedate nauk KC te vidimo samo laži u tome. Misliš li ti možda da će netko tvoje riječi prihvatiti zdravo za gotovo? Treba biti objektivan i pri govorenju, onaj koji sprema repliku treba provjeriti može li se sadržaj njegove replike primijeniti na njega na isti način na koji je on to htio upotrijebiti na sugovorniku. U dokazivanju neistinitosti nekog nauka rijetko se kada možemo osloniti na tuđa iskustva jer su ona subjektivna, a ne objektivna. Zalutali svećenici nisu dokaz neistinitosti KC nego dokaz njihove slabosti. Isto tako ni ovaj svjedok sam po sebi nije dokaz neistinitosti adventističkog nauka. Imamo povijest, spise utemeljitelja, starješina, naučitelja, proroka te Bibliju. Kad se to prouči sa otvorenim umom i srcem tek se onda može pričati:,,Vidim sada da nauk koji ti slijediš ne vrijedi ni pišljiva boba.''. Koristeći samo povijesne činjenice i službeni nauk možemo opovrgavati ili podupirati neki nauk.

Izvor Istine je Jedan. Bog je izvor Istine, a i On sam je Istina. Postoje razumske i vjerske istine. Kao što rijeka ima mnogo rukavaca tako i istina ima mnogo sfera života na koje se primjenjuje. No i ti rukavci idući unazad sabiru se u jedno, u Izvor. Izvor Istine, razumske i vjerske je Bog. Među njima stoga nema proturječja.

Koristite vjeru i razum.

Iza ovog upisa mogu reci samo amen,upravo to i ja govorim,ovim ,,vrlim ''apologetama,koji sve ,,sijaju'' od svetosti.Cuj,covjek je slobodno bice,treba birati ono sto mu pase,a uvuci se podlo u neku denominaciju,psovati i rovariti iz nutra,ciji je posao,nego posao u korist neprinjateja ljudskih dusa,a on to i hoce,time zasjenjuje i umanjuje velicinu Kristovu i Njegov zivot koga je dao na krizu za sve ljude koji ga prihvate.
Pametan covijek,uvijek uci,vidi razmislja,i mladom gospodinu koji i ovom prilikom svjedoci lazno,da je bio adventista,a meni je na drugom forumu ovako na konkretno pitanje,kad i gdje je krsten odgovorio.
Citat:
Gdje sam ja to napisao da sam bio adventist sedmog dana? Dolazio sam na vaša "bogoslužja" mjesecima svake subote, bio na nekoliko višednevnih predavanja i "evangelizacija", susreta mladih i slično, "proučavao Bibliju" sa jednim vašim bratom, ali na svu sreću, nikad nisam dao da me uvalite u bazen. Kasnije sam dolazio kod nekih sektaških frakcijama koje su iz vas proizašle, ali sam i njih vrlo brzo napustio. Kupio sam ili dobio 150-200 vaših knjiga i knjižica, većinu pročitao, a od Ellen White sam pročitao gotovo sve. Kada sam sve izvagao zaključio sam da je adventizam (ne samo SDA već i sve što je proizašlo iz Millerovog pokreta, vegetari, jehovci...) zabluda i napsutio ga.
http://adventisti.info/forum/index.php/ ... 11.45.html

Pa sad vi prosudite sami o koliko zreloj krscanskoj licnosti je rijec.
To sto neki idu i secu iz denominacije u denominaciju je njihovo pravo,ali da se sluze podmetanjima,optuzivanjima je krajnje nepristojno i krscanski neprihvatljivo.Ma nece moja djela ili nedjela biti kriva za tebe i spas tvoje duse,ili obrnuto,nego shvatite,vec jednom,da COVIJEK stoji sam pred licem Gospodinovim,odgovoran,za svoja dijela i vjeru.

Vrh

PostPostano: Čet svi 06, 2010 18:26 

Cinjenica je da je da ima nekrstenih adventista, jer se adventisti krste kao odrasli. Exadventist je super napisao svjedocanstvo, i hvala Gospodinu da se izvukao iz sekte te svoje svjedocanstvo dijeli sa ostalima da i oni tamo ne zaglave. Lako je u sektu navuci one koji ne poznaju Bibliju, njima se moze svasta prodati.

Gdje je ovdje istina,iako se netko krije iza vise nikova,decki,lingvisticki cod govori mnogo,mozda ljudi ne vide odmah,ali toliko je ocit.
Citat:
Gdje sam ja to napisao da sam bio adventist sedmog dana? Dolazio sam na vaša "bogoslužja" mjesecima svake subote, bio na nekoliko višednevnih predavanja i "evangelizacija", susreta mladih i slično, "proučavao Bibliju" sa jednim vašim bratom, ali na svu sreću, nikad nisam dao da me uvalite u bazen. Kasnije sam dolazio kod nekih sektaških frakcijama koje su iz vas proizašle, ali sam i njih vrlo brzo napustio. Kupio sam ili dobio 150-200 vaših knjiga i knjižica, većinu pročitao, a od Ellen White sam pročitao gotovo sve. Kada sam sve izvagao zaključio sam da je adventizam (ne samo SDA već i sve što je proizašlo iz Millerovog pokreta, vegetari, jehovci...) zabluda i napsutio ga.

Pa evo,i tom mladom teologu,koji je cekao da zavrsi fakultet,da bi bio kmompetentan,nesto uraditi,sa svjedocanstvom.S Bogom se ide ili posteno ili nikako,djela prate svakog covjeka,bezobzira u kojoj denominaciji bio,vec sam ti pisala na pp kako je gnusno ici po denominacijama i traziti prljavstine i onda siriti,po svijetu,to je bio obicaj,nekad u nekim krajevima svekrva,da su sirile plahtu svojih nevinih ili ne nevinih snaha,ali to je nedostojno jednog krscanina i krscanske nauke.
Krist je samo dao zadacu Matej 28,19 -20, prema tome,okrenimo se Kristu,zovimo ljude neka ga prihvate,njegov dolazak je veoma blizu,bezobzira na darviniste i evolucioniste,ova zemlja je iznemogla,niti njeni urodi,niti sunce niti mjesec nije sto je bilo na pocetku stvoreno.
I tvrdim i vjerujem ono sto je EGW napisala Bog ima u svim denominacijama svoje vjerne ljude,i spasit ce se samo Ivan 3,16

Vrh

PostPostano: Čet svi 06, 2010 18:44 

Socrates je napisao/la:
Dina je napisao/la:
dragi ,
mislim da ovo nije dostojno jednog pravog krscanina.Ne znam kako Krist gleda na ovakve stvari,ali da sam na tvom mjestu ovako sto si ne bi nikad dopustila.Kako znas,i sam si rekao da nisi bio nikad krsteni adventista,ipak dopustas sebi luksuz postaviti ovakav mel,je veoma neposteno i necasno,za jednog apologetu tvog profila.

I ne mozes mi nicim dokazati da ovo tvoje pisanje i ponasanje prema adventistima,govori samo o tvom intelektualnom poznavanju Krista,ali nikako i prakticnom drzanju Krscanstva.
Tvoje stanoviste je utemeljeno na anatemskoj distorziji iz koje deduktivno izvodis netocno prikazivanje cinjenica,metodama kojima si se koristio,prilikom ovog rada,su veoma prizemne.

Pa to uopće nije moje svjedočanstvo i zbilja mi nije jasno odakle smjelosti za takve zaključke uz ovakvo moraliziranje?

Citat:
A ta ista E.G.White koju ti kamenujes,kaze da :,,Bog u svakoj crkvi ima svoje iskrene i vjerne duse,koje ce se spasti''

Da, isto kao što vrlo jasno progovara da je Katička crkva babilonska bludnica – sreća ako to tebe ne opterećuje, ali bi se trebalo malo zapitati kakva je to onda sredina koja takve stavove propagira?

Što se tiče ostale patetike – treba imati na umu da sastavni dio naše kršćanske stvarnosti nije samo ljubav prema bližnjemu, nego i ljubav prema Bogu (što je, naprotiv, prva i još važnija zapovijed). A da bi se Boga ljubilo potrebno ga je poznavati, imati o njemu ispravan razumski pojam, i protivno, Boga se ne može (na pravi način) ljubiti ako ga se ne poznaje. Naročito ne ako se za Njegovu Zaručnicu govori da je bludnica, a za njegovog namjesnika da je antikrist. To je stvar nad kojim je mudro prilično ozbiljno se zapitati.

Citat:
Što se tiče ostale patetike – treba imati na umu da sastavni dio naše kršćanske stvarnosti nije samo ljubav prema bližnjemu, nego i ljubav prema Bogu (što je, naprotiv, prva i još važnija zapovijed). A da bi se Boga ljubilo potrebno ga je poznavati, imati o njemu ispravan razumski pojam, i protivno, Boga se ne može (na pravi način) ljubiti ako ga se ne poznaje.

Cuj,ovo prihvatam odmah i amenujem,samo nazalost,sto se isti u svom kapitalnom djelu ne vodi ovim motivima,nego se koristi da ti ne govorim sve kojim metodama,jer imam sve dokumentirano,barem kad je ekipa obradjivala mene i moj dom,i javno kazem,da sam za odbranu od istih konzultirala odgovarajuce sluzbe,a vi znate da IP iako se oznaci s 0.0.0.0 ne moze biti sakriven.
I opet kazem svima vratimo se rijeci Bozjoj jer ce nas to spasti.

E.G.White nije adventisticka prorocica i sama za sebe nikad nije kazala da je to,treba razmotriti,cjelokupnu klimu i sva vjerska raspolozenja toga vremena kad nastaju njena djela,mnoge stvari se mjenjaju,u protestantizmu je to fleksibilnije.
Ljudi razuma gledaju s mnogo sireg vjerskog spektra dogadjaje koji predhode drugom Kristovom dolasku,Manuel la Cunza-katolicki svecenik,je takodje govorio prije Millera o drugom Kristovom dolasku.

Vrh

PostPostano: Čet svi 06, 2010 19:37 

Mozda Dino Ellen White za tebe nije adventisticka prorocica, ali za Adventiste je, sto je vidljivo iz adventistickog temeljnog vjerovanja o "Daru Prorostva". Isto velis da je Ellen White rekla da u svim crkvama ima iskrenih vjernika, moze biti, samo mi reci gdje to stoji u Bibliji? Takodjer prihvacamo druge i drugacije, ali odbacujemo lazi i sektastvo.

Vrh

PostPostano: Čet svi 06, 2010 19:54 

Čini mi se kako Dina primjenjuje taktiku ocrnjivanja svih koji su imali veze s adventizmom i razočarali se, pa o tome svjedoče. Mogu mirne duše reći kako sam i sam verbalna žrtva njenih fiksacija te sam u više navrata od nje tražio da da neke dokaze za svoje nebulozne tvrdnje, no to nikada ne napravi već i dalje samo ponavlja da ju netko progoni i što ja znam što. Tako da mislim kako su te optužbe same sebi svrha.
Dakle baš zbog takvog njenog ponašanja mislim da je autor teksta http://www.katolik.hr/crkvamnu/svjedoca ... adventizma iznio istinu ikao se ne slažem baš sa svim terminima i atributima koje koristi. No možda je to i razumljivo s obzirom na autobiografski karakter teksta.

Vrh

PostPostano: Čet svi 06, 2010 19:57 

Mozda Dino Ellen White za tebe nije adventisticka prorocica, ali za Adventiste je, sto je vidljivo iz adventistickog temeljnog vjerovanja o "Daru Prorostva". Isto velis da je Ellen White rekla da u svim crkvama ima iskrenih vjernika, moze biti, samo mi reci gdje to stoji u Bibliji? Takodjer prihvacamo druge i drugacije, ali odbacujemo lazi i sektastvo.

Ne za mene da nije prorocica,nego reci mi gdje je ona pisala za sebe da je prorocica?Nikad i nigdje?
Mislim da imas krivi pojam prorocica,kad je barem o EGW rijec.
Citat:
". Isto velis da je Ellen White rekla da u svim crkvama ima iskrenih vjernika, moze biti, samo mi reci gdje to stoji u Bibliji?

Prouci dobro Ivan 3,16 i razumjet ces i nitko ti nece biti sektas,svatko tko prihvata Krista ima prava na spasenje.
E.G.White ti je utemeljitelj krscanske pedagogije,preteca nutricionizma,ima i stvari koje se ne mogu razumjeti kako prije rekoh
Citat:
Dakle baš zbog takvog njenog ponašanja mislim da je autor teksta http://www.katolik.hr/crkvamnu/svjedoca ... adventizma iznio istinu ikao se ne slažem baš sa svim terminima i atributima koje koristi. No možda je to i razumljivo s obzirom na autobiografski karakter teksta.

Svatko ce dati odgovor za svoje rijeci,barem svi krscani to isto vjerujemo.

Zadnja izmjena: Dina; Čet svi 06, 2010 20:20; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Čet svi 06, 2010 20:13 

Barnaba je napisao/la:
Čini mi se kako Dina primjenjuje taktiku ocrnjivanja svih koji su imali veze s adventizmom i razočarali se, pa o tome svjedoče. Mogu mirne duše reći kako sam i sam verbalna žrtva njenih fiksacija te sam u više navrata od nje tražio da da neke dokaze za svoje nebulozne tvrdnje, no to nikada ne napravi već i dalje samo ponavlja da ju netko progoni i što ja znam što. Tako da mislim kako su te optužbe same sebi svrha.

Hmmmm,daj Boze da ti nisi autor???????????J
Tvoja verbalna umjeca su poznata na daleko i na siroko,barem u virtualnom svijetu.
Ali opet kazem,takve stvari ne sluze nikomu drugom do sotoni,koji zasjenjuje licnost Kristrovu.
Krsenje zapovijedi,je grijeh i ne radi se samo o 4 zapovijedi suboti,nego ako je netko posteni krscanin,nece nikad lagati,pretvarati se i koristiti dragi pisce teksta kao sto je to naspravljeno ovdje.
Mislite li da Bog ne vidi,tko sto ima u srcu?Mislite li da Bog ne vidi podlo i zlo ljudsko srce?Mislite li da Bog ne moze svojom istinom i pravdom pokazati cija je denominacija ispravna,je ste li razmisljalji zasto Bog sve to mirno gleda i dopusta i bas tebi neda mac progona,a nemoj svoje stare verbalne metode koristiti,tako su jadne i prozirne.

Psa 37:23 Gospod utvrđuje korake svakoga čovjeka i mio mu je put njegov. Psa 37:24 Kad posrne da padne, neće pasti, jer ga Gospod drži za ruku.

Vrh

PostPostano: Čet svi 06, 2010 20:17 

Onaj koji prihvaca Krista, prihvaca i njegov nauk, i Crkvu koja je njegovo tijelo. Onaj koji Kristovu Crkvu proglasava babilonskom bludnicom a papu antikristom, niti pozna Krista niti ce ga upoznati sve dok se ne odrekne tog sotonskog nauka.

Vrh

PostPostano: Čet svi 06, 2010 20:23 

Onaj koji prihvaca Krista, prihvaca i njegov nauk, i Crkvu koja je njegovo tijelo. Onaj koji Kristovu Crkvu proglasava babilonskom bludnicom a papu antikristom, niti pozna Krista niti ce ga upoznati sve dok se ne odrekne tog sotonskog nauka.

Moras priznati,da niti ti ,niti sam ja ,pozvana Suditi.Samo znam da je Krist dan na spasenje svakoga koji Ivan 3.16

Zadnja izmjena: Dina; Čet svi 06, 2010 20:24; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Čet svi 06, 2010 20:23 

Dina je napisao/la:
cunjozu je napisao/la:

Pametan covijek,uvijek uci,vidi razmislja,i mladom gospodinu koji i ovom prilikom svjedoci lazno,da je bio adventista,a meni je na drugom forumu ovako na konkretno pitanje,kad i gdje je krsten odgovorio.
Citat:

Pa sad vi prosudite sami o koliko zreloj krscanskoj licnosti je rijec.
To sto neki idu i secu iz denominacije u denominaciju je njihovo pravo,ali da se sluze podmetanjima,optuzivanjima je krajnje nepristojno i krscanski neprihvatljivo.Ma nece moja djela ili nedjela biti kriva za tebe i spas tvoje duse,ili obrnuto,nego shvatite,vec jednom,da COVIJEK stoji sam pred licem Gospodinovim,odgovoran,za svoja dijela i vjeru.

Ja SAM BIO ADVENTIST, ali na sreću nikad ČLAN Adventista sedmog dana, jedne od niza adventističkih sekti. Zašto drsko podvaljuješ da postoji samo tvoja adventistička sekta, kada ih ima nekoliko stotina?

William Miller je bio farmer koji je širio psihozu među naivnim američkim protestantima.
Govorio je da će se Isus vratiti 1844. Čak je i datum izračunao. I naravno pogriješio i to dva puta. Iako se on odrekao adventizma iz njegovog pokreta nastale su brojne sekte, među njima i adventisti sedmog dana kojima pripadaš. Postoje recimo i adventisti prvog dana, budući da je sam Miller nedjelju smatrao danom odmora, a ne subotu.

Dakle, mjesecima sam išao kod adventista sedmog dana, nakon toga kod tzv. reformiranih adventista, ali nisam dao ni jednima da me urone u vodu, iako mi je sektaš P.P. sa kojim sam ‘proučavao’ Bibliju po adventističkim lekcijama već bio kupio dar za krštenje.

Hoćeš li reći što je laž iz cijelog svjedočanstva? Jedan citat tih laži. U protivnom ti lažeš i širiš mržnju.

I zašto koristiš termin ‘denominacije’? Što bi to trebalo značiti, kada je samo jedna Crkva, Crkva Katolička, a protestanske denominacije je fina riječ za sekte koji ti bezobrazno stavljaš u rang sa Kristovom Crkvom.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 516 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 35  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata