[quote="Silas"
Pametan covijek,uvijek uci,vidi razmislja,i mladom gospodinu koji i ovom prilikom svjedoci lazno,
da je bio adventista,a meni je na drugom forumu ovako na konkretno pitanje,kad i gdje je krsten odgovorio.
Citat:
Gdje sam ja to napisao da sam bio adventist sedmog dana? Dolazio sam na vaša "bogoslužja" mjesecima svake subote, bio na nekoliko višednevnih predavanja i "evangelizacija", susreta mladih i slično, "proučavao Bibliju" sa jednim vašim bratom, ali na svu sreću, nikad nisam dao da me uvalite u bazen. Kasnije sam dolazio kod nekih sektaških frakcijama koje su iz vas proizašle, ali sam i njih vrlo brzo napustio. Kupio sam ili dobio 150-200 vaših knjiga i knjižica, većinu pročitao, a od Ellen White sam pročitao gotovo sve. Kada sam sve izvagao zaključio sam da je adventizam (ne samo SDA već i sve što je proizašlo iz Millerovog pokreta, vegetari, jehovci...) zabluda i napsutio ga.
http://adventisti.info/forum/index.php/ ... 11.45.htmlPa sad vi prosudite sami o koliko zreloj krscanskoj licnosti je rijec.
To sto neki idu i secu iz denominacije u denominaciju je njihovo pravo,ali da se sluze podmetanjima,optuzivanjima je krajnje nepristojno i krscanski neprihvatljivo.Ma nece moja djela ili nedjela biti kriva za tebe i spas tvoje duse,ili obrnuto,nego shvatite,vec jednom,da COVIJEK stoji sam pred licem Gospodinovim,odgovoran,za svoja dijela i vjeru.[/quote][/quote]
Jesi li ti disleksična? Ja SAM BIO ADVENTIST, ali na sreću nikad ČLAN Adventista sedmog dana, jedne od niza adventističkih sekti. Zašto drsko podvaljuješ da postoji samo tvoja adventistička sekta, kada ih ima nekoliko stotina?
William Miller je bio farmer koji je širio psihozu među naivnim američkim protestantima.
Govorio je da će se Isus vratiti 1844. Čak je i datum izračunao. I naravno pogriješio i to dva puta. Iako se on odrekao adventizma iz njegovog pokreta nastale su brojne sekte, među njima i adventisti sedmog dana kojima pripadaš. Postoje recimo i adventisti prvog dana, budući da je sam Miller nedjelju smatrao danom odmora, a ne subotu.
Dakle, mjesecima sam išao kod adventista sedmog dana, nakon toga kod tzv. reformiranih adventista, ali nisam dao ni jednima da me urone u vodu, iako mi je sektaš P.P. sa kojim sam ‘proučavao’ Bibliju po adventističkim lekcijama već bio kupio dar za krštenje.
Hoćeš li reći što je laž iz cijelog svjedočanstva? Jedan citat tih laži. U protivnom ti lažeš i širiš mržnju.
I zašto koristiš termin ‘denominacije’? Što bi to trebalo značiti, kada je samo jedna Crkva, Crkva Katolička, a protestanske denominacije je fina riječ za sekte koji ti bezobrazno stavljaš u rang sa Kristovom Crkvom.[/quote]
Ma ne mozes ti izdrzati,tvoj lingvisticki cod je prepoznatljiv iz aviona....polako spusti ton, i ne govori neistine,da postoje adventisti na stotine,ovim si pokazao neznanje povijesti adventrosta,ponasas se kao baka Mara iz tvog sela,koja je baki Barici pricala,kaj je velecasni rekel na misi.Dalj uozbilji se, i ako si dopustas luksuz pisati o drugima,budi odgovoran pred Bogom i ne siri nesistine,vec ti sinoc rekoh,ljudi naseg doba su empiricari,nek ne vjeruju niti meni niti tebi,neka se obrate Bogu za spasenje i to je najbitnije.
Tvoje isticanje kupljenog poklona za krstenje ti kod adventista nista ne znaci,to ti je obicno neka knjizica kao mali znak paznje i postivanje tebe kao licnosti i sjecanje na taj dan krstenja,nema kumova nema nista,tvoja odluka o krstenju je samo tvoja odluka,u odnosu i stavu tvom prema Bogu,toliko puta spominjes taj poklon za krstenje da je vec perverzno,buduci da osobno poznam neke clanove te obitelji ,potrudit cu se saznati o kakvom je poklonu rijeci,i slijedeci put kad spomenes reci cu ti tocno.
Kako mi je pounato i neokatekumeni krstavaju odrasle osobe,u cemu je tvoj problem mogu samo misliti,u krstenju vodom,jos jedan minus,neznas da vecina protestanskih denominacija se upravo krstava takvom formom,po uzoru na Ivana Krstitelja i Krista.Matej,3,13
I bilo bi lijepo da vec pocnes pokazivati plodove duha u krscanstvu,a ne samo cvilidretiti i izmisljavati kako je netko drugi kriv sto si ti bio kod sektasa,kako znam negdje si dao izjavu da si sad kod EPC a na jednom si forumu pitao,sto i gdje li ces jos biti????????Zasto to radis,samo je tebi to poznato.Kao intelektualnom poznavaocu krscanstva,savjetujem ti kao starija,nista ti nece vrijediti ako to i ne postanes prakticni krscanin.
A ako mislis da ne nitko ne ode iz tvoje denominacije,poslusaj Snenoga,kao iskusnog covjeka od prakse,koji je to lijepo napisao na temi o porastu sekti u Hr ili tako nekog slicnog naslova.