Napisati ću ponovo svoje mišljenje, iako će opet najvjerojatnije završiti u smeću
Citat:
Ako se ne varam, Isus je rekao Mariji Magdaleni “Idi i nemoj više griješiti”, a ne “Pa to što si učinila i nije neki grijeh”. Nekad su ljudi kamenovali grješnike, danas ponajviše ogovaraju i kleveću, ali to što je Božje milosrđe uzelo u zaštitu prijestupnike ne znači da i opravdava njihov grijeh. Koliko ja znam, Isus je postavio jasne granice dobra i zla.
Gdje sam ja napisala da opravdavam nečiji grijeh?
Niti opravdavam, niti imam namjeru!
Molit ću se za tu osobu!
Neću biti otrovnog jezika i nekome nabijati na nos, ovo ili ono..
Citat:
Tvoj prvi post zaslužuje jedan pošten i iskren razgovor o vjeri, ne znam zašto si se odmah našla prozvanom da ti netko moralizira, oprosti što sam prije spomenula tvoje neznanje, sad vidim da je problem malo širi i vjerojatno u katehizaciji tvoje župe…
Molim lijepo, moja župa je sad konačno dobila pravog svećenika i može se nazvati župom!
Prije su svećenici rastjerivali ljude svojim ponašanjem..Ovaj je privukao tolike ljude i mlade da je to nevjerojatno..
Raspitao se gdej izlaze mladi , gdje se okupljaju u kvartu, i došao..

priča, pjeva s njima..čak si nekad i zapali
Citat:
Kako su nekad ljudi mogli živjeti od jedne male, povremene plaće, u obitelji u kojoj je žena, majka vodila domaćinstvo bez ikakve trke za karijerom i uspjeli su ne samo prehraniti, nego odgojiti i (visoko) školovati 4, 5 ili 6 djece… Sjeti se generacije naših baka… Kako to da su oni uspijevali, a mi ne možemo?
I druga stvar, kad je netko non-stop u minusu, a da ni sam “ne zna gdje je potrošio novac”, naravno da je “na rubu egzistencije”… isto tako i oni koji studiraju po 10 godina.
Da, da, baš je sve tako jednostavno. Treba poplaćati sve račune, a o hrani i razno raznim potrepštinama za djecu da ne pričam..što ovo treba značiti..da žene ne trebaju raditi i studirati, nego se uhvatiti kuhače i pregače samo..
Citat:
Najidealnije bi bilo upoznavati se na svim mogućim razinama, al to bi onda trajalo godinama, a kad se sve isproba i dobro upozna, ljudi bi se možda od dosade i razišli… prije vjenčanja…
Naš svećenik eto kaže kako Crkva nije za podilaženje svjetskim trendovima, al niti za seksualnu represiju, nego se ljudska spolnost oplemenjuje i čuva u sakramentu. Sve ima svoj smisao... (pa tako i brak.)
Pa ja sam za brak..gdje sam ja napisala da sam protiv braka..?
Moje mišljenje je da se ne mogu ljudi baš tako brzo dobro upoznati, a neki pokažu svoje pravo lice tek u braku..i što onda?
Citat:
Meni je iznimno drago što si ovo opisala, ustvari divim se vašem župniku … Kako je uspio uvjeriti ljude da ono što im zapravo treba jest “polaganje ruku i padanje” umjesto ispravnog kršćanskog moralnog nauka.
To sam samo navela kao primjer..Njegov nauk je za mene pravi nauk, bez ikakve vjerske shizofrenije i fanatizma..čovjek govori realno, što je prirodno je prirodno,,Bog je stvorio sexualnost...prema tome, tjelo traži svoje, možeš ti se uzdržavati neko vrijeme, dok skroz ne pukneš..nije to baš tako jednostavno..ni ženama ni muškarcima..