Barnaba je napisao/la:
Različita su iskustva i posljedice toga, bio sam svjedokom da je osoba napisala na netu da ima bolesno dijete a onda je modaratorica to koristila za obračun s tom osobom jer se nisu slagali u mišljenju i djelovanju. .
S ovim se slazem u podpunosti..Ali kazimo ovako, da je tu bila razlika u misljenju,i mozda sasvim dva razlicita karaktera...Ja poznajem ljude kojima su prijedlozi i svjedocanstva ,mnogo pomogli da se odstrane nedoumice,da se sazna vise, i da se cuje sta sve danas postoji u lijecenju necga..i da ih ohrabri,kada saznaju da nisu sami...pogotovo ne s teskim bolestima...
A ako netko ,tako nesto iskoristi za obracun..onda je to vrlo lose...
Citat:
Isto tako ima i pozitivni primjera kad su ljudi bili utješeni, kad su pronašli odgovor na svoje nedoumice, kad su izašli iz krize uz pomoć interneta. Dakle treba imati na umu da sve nosi neke posljedice i da može biti i dobro ali i loše, svi moramo biti svjesni tih posljedica.
Dakle ako netko ima poziv da svjedoči neka to čini bez ustezanja i gledanja na druge koji to rade na drugačij način.
Da tako je ..Barnaba..Sve u nasem zivotu ima prednosti i negativnosti,ima dobro i lose..
Najlakse je biti negdje aktivan,tamo gdje se svi slazu s tobom i gdje su tvojeg misljenja...
Cim se misljenja razilaze, ukoliko nema hrabrosti za zdravi dijalog, clanovi neke stvari.."gutaju"
ili recimo ne rijesavaju probleme...Problemi su da ih rijesavamo, a ne da bjezimo od njih...zar nije tako..?Znaci, tu mogu samo postici rast u mojem duhovnom zivotu...i obogatiti moje iskustvo , s drugim koji su to isto vec iskusili ,mozda samo na drugaciji nacin...
Znaci i tu bi vise trebali gledati na prednost...A onaj ,tko nije spreman,taj se svakako nece upustati u takve dijalog...
Citat:
Primjećujem da je previše prozivanja moralo bi ovako a ne onako i umjesto da se daju rješenja konstruktivno i u okviru jasnih pravila koja negdje vladaju. Valja imati uvijek u vidu da Forum nije stvarnost u doslovnom smislu već virtualni svijet sa svim manama ali i prednostima. Svoje probleme i dalje moramo rješavati u stvarnom svijetu i ne smijemo ga zapostaviti ni u kojem smislu.
Ako nema jasnog koncepta vjernici se zbunjuju nejasnoćom i raspravljanjem o svemu i svačemu a odgovora ne nalaze.
Pravilno primjecujes
.."previše prozivanja moralo bi ovako a ne onako i umjesto da se daju rješenja konstruktivno i u okviru jasnih pravila koja negdje vladaju.""umjesto da se daju rješenja konstruktivno i u okviru jasnih pravila koja negdje vladaju"Da i to ce doci na red,kada shvatimo gdje su ;"
rješenja konstruktivno i u okviru jasnih pravila koja negdje vladaju"Gdje postoje takvi okviri jasnih pravila,za one koji ne znaju ili nisu uputiti u to..Zar ,je danas podpuno sve jasno u nasoj Crkvi?? Dali nema dosta toga, sto vuce na zabludu.?Gdje su pravila,koja negdje vladaju???Meni osobno nije potrebno, jer ja znam kome se obratiti, ali smo duzni zbog mladog svijeta, i novog narastaja..postaviti sve na jednu cvrstu stijenu...Ako ljudi ne vide tu stijenu, kuda da krenu,gdje da je traze..??
Da i to ima koristi, ako je ovo mladi Forum,i ako zeli biti na korist svima, onda mora biti prozivanja i prijedloga...To je sve dobronamjerno napisano...
Citat:
Ako nema jasnog koncepta vjernici se zbunjuju nejasnoćom i raspravljanjem o svemu i svačemu a odgovora ne nalaze.
Ovaj forum je Katolički forum s namjerom davanja što jasnijih odgovora na pojedina suvremena pitanja. Na dijelu odgovori se omogućava postavljanje pitanja i dobivanje odgovora prvenstveno od teologa ali ovdje na forumu imamo i dio Razgovori gdje se može iznositi iskustva, raspravljati o pitanjima iz života Katoličke crkve. Postoji i dio za molitvu i duhovnu okrepu.
Ovo si tako lijepo rekao,ako nema jasnog koncepta ,vjernici se zbunjuju...A sta je s drugim forumima,gdje se pise sve i svasta..gdje na ni jednom nema katolickog Svecenika...????
Koliko mladih,stvarno mladih ima na ovom forumu???Znaci,treba krenuti u "navjestanje Evandjelja u privatnom,osobnom zivotu"..Teologija je nekada preteska za razumjeti,pogotovo ako se misljenja tuku s drugim religijama..
Citat:
Mislim da je generalno to dosta dobro zamišljeno ali prvenstveno od interesa članova ovisi koje teme će se obrađivati. Jedino je ograničenje u tome da se ne trola i ne unosi zabuna oko Katoličkog nauka.
Nisam ovim htio nikoga prozivati ni osuđivati samo sam iskreno i na temelju iskustva dao svoj doprinos ovoj temi, nisam pisao nova pravila već samo dao svoje mišljenje
Apsolutno se slazem s ovim,kao da sam i sama pisala...Bravo...