sneni je napisao/la:
Pokušavam shvatiti gdje sam ja, ali ako je ovo što si naveo evanđelje: onda si već imao priviđenje ,,, ili ga ja sad imam

Daba se vjerojatno zabunio jer je citat iz knjige Mudrosti a ne Evanđelja.
Katolik-SDPovac je napisao/la:
Imao je pravo Daba kad je napisao u kojem će smjeru ići ova tema. Slažem se da je članak zanimljiv, on govori općenito o ukazanjima, a pošto je autor australac za pretpostaviti je da nije pred sobom kao primjer imao ukazanje u Međugorju, no druga je stvar što mi u najvećem boju slučajeva sve članke vezane uz ukazanja gledamo kroz prizmu Međugorja.
Par napomena: Mi stvarno imamo temu o Međugorju
viewtopic.php?f=3&t=510&start=165 koju sam nažalost morao zaključati pred Uskrs zbog napetosti koje ne priliče blagdanskom ozračju.
Imamo i vrlo korisnu temu "Privatne objave i nebeske poruke – znakovi razlučivanja"
viewtopic.php?f=12&t=694 koja se bavi baš ovom tematikom ali je otvorena na dijelu Stvaralački kutak, dakle autorica daje svoj konstruktivan doprinos te bi bilo nekorektno da spajam ovu temu od Snenog s njenom temom. Dakle ostaje za vidjeti kud će rasprava krenuti i da li su potrebni kakvi moderatorski zahvati.
Što se teme tiče trebalo bi razjasniti sljedeću stvar. Ako prihvaćamo i odobravamo ponajprije čudesa i proroštva kao vanjske dokaze objave, to jest kao najsigurnije znakove da je kršćanska religija božanskog porijekla, te smatramo da su oni najprilagođeniji shvaćanju svakog vremena i (svih) ljudi, pa i ovoga vremena. Onda je razumljivo da je izglednije crkveno priznanje svakog ukazanja pa i onog u Međugorju od ne priznavanja.