Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pon vel 02, 2026 04:04

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 39 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3
Autor Poruka
PostPostano: Pet ruj 17, 2010 21:02 

Benjamin je napisao/la:
ema je napisao/la:
Uistinu, spale su mi ljuske s očiju! Otrčah iz te prostorije, uključih mobitel, i rekoh svome mužu; Nema razvoda!
Plakao je kao malo dijete. Ništa nije pitao, samo je ponavljao; Bogu hvala.....
I on je tada povjerovao istinski u Boga jer me dobro pozna, i jasno mu bijaše da nitko na ovome svijetu ne bi promijenio moju odluku.

Iz svega mi se više čini da su ti djeca kod svega bila važnija od muža. Ja mislim da je tvoj muž osoba bolja od tebe. Nemoj se uvrijediti. Ovo je samo moje mišljenje.I mislim da voliš malo previše drugima dijeliti savjete..

Oprosti dragi brate Benjamine...znam da si ovo uputio Emi...ali ako smijem samo upitati...kako si dosao do zakljucka..Kako mislis da su djeca vaznija od muza...?? i po cemu su zakljucio da je muz bolji od nje..?

Ja to ne mogu procitati u njezinom postu...,iz iskustva znam da su djeca jednako vazna kao i muz..i da je ljubav jednako vazna i za djecu i za muza...ali se ta ljubav posvecuje ,onako kako kome pripada u tom trenutku...jer djecu ucimo zivotu,djeci smo primjer...sto nije slucaj s muzem...

Mozda sam malo radoznala,ali??

Vrh

PostPostano: Sub ruj 18, 2010 16:26 

Benjamin je napisao/la:
ema je napisao/la:
Uistinu, spale su mi ljuske s očiju! Otrčah iz te prostorije, uključih mobitel, i rekoh svome mužu; Nema razvoda!
Plakao je kao malo dijete. Ništa nije pitao, samo je ponavljao; Bogu hvala.....
I on je tada povjerovao istinski u Boga jer me dobro pozna, i jasno mu bijaše da nitko na ovome svijetu ne bi promijenio moju odluku.

Pročitao sam uvodni upis. Lijepo je to svjedočanstvo ali mi se nakon čitanja nikako ne prestaje po glavi vtrjeti tvoj muž. On je, po mom mišljenju, ovdje bio veća žrtva nego ti. Što on, prema onome što si napisala, radi svo vrijeme? Slaže se s tvojim odlukama. Drugim riječima, ponizan je. Meni se čini da si ti sve i zakomplicirala i otkomplicirala a iz svega se pitam jesi li i do danas iskreno muža prihvatila. Iz svega mi se više čini da su ti djeca kod svega bila važnija od muža. Ja mislim da je tvoj muž osoba bolja od tebe. Nemoj se uvrijediti. Ovo je samo moje mišljenje.
I mislim da voliš malo previše drugima dijeliti savjete.

Vidiš što si ovdje napisala:

A on upravo prije toga prihvatio tvoju sasvim suprotnu odluku tj. da se rastaviš a ti je promijenila.
Hvali Boga koji ti je dao takvoga muža.

Da, i ja zahvaljujem Bogu što mi je dao takvog muža. Njemu nikad razvod ne bi pao na pamet. Meni jest, iz sebičnih razloga. I ja smatram da je moj muž bolja osoba od mene.
Kad sam doživjela obraćenje, Gospodin je obnovio i oživio sakrament naše ženidbe, i obnovio moju ljubav prema mužu.
Nakon tvoje primjedbe da volim davati savjete, pročitala sam svoje postove, i vidim da dijelim savjete. Nisam bila svjesna, zanijela sam se valjda pišući o tome. Nakana mi nije bila loša.
Ono što se meni dogodilo je čista Božja milost, ničim nisam zaslužila ovu novu priliku koju mi je dao, i zahvaljujem na svemu, sačuvao mi je obitelj, zahvaljujem i na daru vjere i na oproštenju koje mi je darovao. Vidiš, ti me ne poznaš, a imaš samo kritiku. Da me poznaš bolje, možda bi imao i jaču kritiku. A Bog koji me do dna duše poznavao, takvu me ljubio i takvu me prigrlio, bez osude....To je za mene bila radosna vijest i to me probudilo i prodrmalo.
Kako je ono rekao grešnici; Oprošteni su ti grijesi, idi i ne griješi više.
Što je bilo za mnom je, sad se trudim živjeti; Idi i ne griješi više.

Vrh

PostPostano: Sub ruj 18, 2010 19:16 

purple je napisao/la:
Kako uopce mozes znati i moras znati tko je bolji, a tko losiji? I jos govoriti ljudima: ti si bolji, ti si losiji. He? Samo Isus pozna srca ljudi. Evo ga, stigli smo i do poniznosti, jel? hmhmhm :roll:

Purple, ja sam samo iznio svoje mišljenje a vidim da i ema tako misli. Zapravo ne mislim da ona to iskreno misli nego mislim da ona glumi poniznost a misli za sebe u dubini srca isto što i ja za sebe: da sam najbolji na svijetu. Ne znam zašto kršćani imaju potrebu glumiti poniznost i drugima ukazivati na to kako bi Isus i kako treba, a zapravo čine isto što i svi ostali, i sude i bacaju kamenja a kad se netko usudi iskreno reći svoje mišljenje odmah se nađu tu da te jednako kamenuju kako si takav i kako možeš, kako ti znaš tko je bolji a tko lošiji. Pa ne znam, ali valjda imam pravo reći što mislim a da me moralisti ne iscipelare.

Vrh

PostPostano: Sub ruj 18, 2010 19:35 

Benjamin je napisao/la:
purple je napisao/la:
Kako uopce mozes znati i moras znati tko je bolji, a tko losiji? I jos govoriti ljudima: ti si bolji, ti si losiji. He? Samo Isus pozna srca ljudi. Evo ga, stigli smo i do poniznosti, jel? hmhmhm :roll:

Purple, ja sam samo iznio svoje mišljenje a vidim da i ema tako misli. Zapravo ne mislim da ona to iskreno misli nego mislim da ona glumi poniznost a misli za sebe u dubini srca isto što i ja za sebe: da sam najbolji na svijetu. Ne znam zašto kršćani imaju potrebu glumiti poniznost i drugima ukazivati na to kako bi Isus i kako treba, a zapravo čine isto što i svi ostali, i sude i bacaju kamenja a kad se netko usudi iskreno reći svoje mišljenje odmah se nađu tu da te jednako kamenuju kako si takav i kako možeš, kako ti znaš tko je bolji a tko lošiji. Pa ne znam, ali valjda imam pravo reći što mislim a da me moralisti ne iscipelare.

Ne znam kako možeš tvrditi da svi ljudi za sebe misle da su najbolji. Ja to o sebi ne mislim.

Vrh

PostPostano: Ned ruj 19, 2010 11:16 

Paladin i Brko, držite se. Neka vas Gospodin osnaži i bude vaša okrjepa u ovom teškom vremenu za vas.

Vrh

PostPostano: Ned ruj 19, 2010 19:53 

Gle, Benjamine, osim sto si pokazao kako si spreman ostro kritizirati, u zadnjem postu si pokazao kako nisi spreman prihvatiti ostru kritiku.
Zao mi je, ali u ovom konkretnom slucaju pao si na ispitu skromnosti i poniznosti. Samo se oholost moze uvrijediti, to je valjda jasno. Koju je bilo lako izazvati kod tebe, ocekivana reakcija. ;)

Po zadnjem postu se vidi da se ema nije ponijela oholo vec je razmotrila tvoju kritiku. A ti si se uvrijedio na nasu kritiku i prozvao nas moralistima. ;)
No? Hoces li sada razmotriti nasu kritiku?

Razmotri jos i ovo: ako sam sebe smatras najboljim, onda imas ozbiljan problem.

Mozda malo previse ostrine za tebe?
savjet: nauci se nositi ispravno s kritikom :)

Kad si krscanin onda je Isus najbolji, a ti si miran i sretan i kad si na 50. mjestu i kad si zadnji u redu, bar tome tezi svaki iskreni vjernik. Nek Isus, koji ima savrseni pogled na situaciju, razmjesta di ko stoji, a ne covjek sam sebe.
Bog te blagoslovio! :)

Vrh

PostPostano: Ned ruj 19, 2010 21:33 

ema je napisao/la:
Paladin i Brko, držite se. Neka vas Gospodin osnaži i bude vaša okrjepa u ovom teškom vremenu za vas.

Hvala Ema.
Ovo ide svom kraju. Nažalost.
Želi samo razgovarati o djeci i rastavi.
Ni o čemu drugom.

Vrh

PostPostano: Ned ruj 19, 2010 22:26 

Bog zna što je najbolje, i on sve izvede na dobro onima koji ga ljube, stoga ne očajavaj, predaji njemu sve svoje brige i vjeruj mu. Njemu je sve moguće.
U zajedništvu je lakše i potrebni smo jedni drugima..i u molitvi, i u pouzdanju, i u podršci, i u nadi....

Vrh

PostPostano: Pet pro 03, 2010 22:02 

Tko smo i što smo...
Vjerujemo u boga, a dali vjerujemo, ili samo izokrećemo vjeru kako nam trenutno odgovara.

Sada u istoj toj vjeri pronalazi razloge i opravdanja za ono što čini,
govori, samo će nam onaj gore suditi,
isti taj u kojeg vjeruje, tobože jer izokreće vjeru, izokreće sve ono što ona predstavlja,
jer kada cjelokupnu vjeru istinski sagledamo, što je vjera, milost, milosrđe, ljubav, obitelj.

Pa prvu stvar koju učimo u vjeri su deset božijih zapovijedi.

I svih deset je namjenjeno obitelji, božjoj, ljudskoj.

Toliko sve to izokreće, da i u tome pronalazi opravdanja,
izvlači citate (pomozi sebi pa će ti i Bog pomoći) koji ju opravdavaju i glumi vjeru,
jer da iskreno vjeruje, nikada se nebi pravdala vjerom, nikada radila to što radi, svojoj obitelji, svojoj djeci.

Govori, JA volim djecu, i ide dalje svojim putem, i dalje čini zlo ne meni,
čini zlo prvenstveno našoj djeci.

Zbog čega, svojih interesa, svoje trenutne sreće, svog ponosa....

A nema gore stvari od ponosa, oholosti, ljutnje,

U istoj toj vjeri ide na ispovijed, traži oprost grijeha,
u istoj toj vjeri moli boga oprosti nam naše grijehe, u istoj toj vjeri pruža nekome ruku i govori, mir s tobom,
a ne oprašta, i trga, grize, ruku koja joj se pruža.

Znamo smrtne grijehe i svaki dan ih čini, i opet ide tražiti oprost,
isti koji neće dati, koji nije spremna primiti.

Što je najgore od svega, ponos dolazi prije pada kad god se osjećamo uzvišenima,
bez milosti nas spušta na Zemlju.
Tako uvijek dobijamo ono što zaslužimo.
Ponos je suprotnost poniznosti, a poniznost je upravo ono što je potrebno
Ponos uvijek šteti, nikad nije od koristi!

Ona zbog svog ponosa sada odbija sve.

Gnjev, koji se javlja kad odbije ljubav, proizvodi katastrofalne posljedice.

Želim oprost, dajem oprost, pružam ruku i govorim mir s njom.
Mir s njom.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 39 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3

Vrijeme na UTC + 01:00 sata