Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 29, 2026 11:34

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Sri stu 17, 2010 13:52 

Citat:
"Cilj projekta je predložiti učenicima osmih razreda osnovne i prvih razreda srednje škole apstinenciju od neselektivnog korištenja medija, tj. od svih sadržaja medija koji nisu obrazovnog karaktera već, kako kažu pokretači, "manipulativnog", kao što su SMS poruke, blogovi, kompjutorske igre, facebook i ostali, preko kojih sve češće dolazi do nasilja među djecom."

Da i SMS poruke mogu biti manipulativnog sadržaja evo jednog primjera:

prije 2 dana dobila sam ovo : "Primila sam poruku iz Međugorja, "kazem ti, primi je i voli, njeno je ime Gospa...a sada reci tiho: mozes uci Gospe ja imam potrebu da ocistis moje srce svojom krvlju. Blagoslovi moj dom. Posalji dalje 5 osoba i dobit ces mirakul. Ako odbijes, Gospa kaze: ako me negiras kod ljudi, negirat cu te kod Gospodina. Za 4 min dobit ces dobru vijest. Vjeruj!"

Naravno da vjerujemo u Gospu, ali u ucjenjivačicu baš i ne...

Vrh

PostPostano: Sri stu 17, 2010 14:16 

adrijana je napisao/la:
Da i SMS poruke mogu biti manipulativnog sadržaja evo jednog primjera:

prije 2 dana dobila sam ovo : "Primila sam poruku iz Međugorja, "kazem ti, primi je i voli, njeno je ime Gospa...a sada reci tiho: mozes uci Gospe ja imam potrebu da ocistis moje srce svojom krvlju. Blagoslovi moj dom. Posalji dalje 5 osoba i dobit ces mirakul. Ako odbijes, Gospa kaze: ako me negiras kod ljudi, negirat cu te kod Gospodina. Za 4 min dobit ces dobru vijest. Vjeruj!"

Naravno da vjerujemo u Gospu, ali u ucjenjivačicu baš i ne...

S obzirom na to da je poruka kreirana u 'međugorskoj radionici' uopće ne čudi. Di će suza već na oko.
Dobio sam istu tu poruku od prijatelja koji zna da ne trzam ta ukazanja. Kad sam ga opomenuo da se u poruci radi o najobičnijem praznovjerju nije mu se baš svidjelo i pripisao je to mome protumeđugorskom stavu.
Ponosan sam prekidač tolikih e-mail lanaca tipa 'učini ovo, učini ono, proslijedi ovomu ili onomu (uključujući osobi koja ti je poruku poslala)'. Ako mi se takva poruka i svidi proslijedim je dalje tako da prije izbrišem svaki zahtjev prema drugome.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata