Leja je napisao/la:
Mihael je napisao/la:
Nije na nama da osuđujemo, ali konkretno u ovom slučaju tv emisije plesa. Zašto bi ja na državnoj televiziji koju plaćam svaki mjesec u udarnom terminu morao gledati dvije istospolne osobe kako zajedno plešu? O tome se radi.
Ne razumijem tvoj post dragi Michaelu..
Ako si ovo usporedio s vjerom,onda ima itekako velike razlike...( oprosti ako grijesm-znaci Crkva nije ona koja je bila ,( grijesna je )i sada vjernici zbog toga napustaju??)
Ne, to nema veze s Crkvom i napuštanjem vjernika. Pa ja sam gore jasno napisao tko po meni napušta Crkvu. Smatram da Crkva nije griješna niti kriva za to što je "vjernici" napuštaju. Krivi su ljudi koji imaju mlaku vjeru. Netko je komentirao da Crkva slabo radi na tome. Ja sam danas bio na misi i svećenik je lijepo spomenuo naše spasenje preko Isusa. Treba samo slušati, a ne misliti na neke stvari koje se motaju po glavi kad je misa.
Citat:
Ne zelimo gledati Homoseksualce...i drugo..?? Uredu..Mi vidimo i druge grijehe koje MI ,i drugi cine..da li mi pokusavamo nesto promjeniti,upozoriti..,sprijeciti??
Ja ne želim gledati homoseksualce u emisijama koje spadaju u zabavni program na tv-u konkretno da dva homoseksualca zajedno plešu. Takve emisije gledaju i djeca. Pa koja će poruka biti mladima i djeci kad to vide?
Citat:
Michaele...pitanje..Sta mislis,da li jedan Homoseksualac ima vjeru ????
Da li on moze biti ravnopravni clan Crkve.??
Imaju homoseksualci vjeru, ali najčešće je to njihov pogled na vjeru tipa u Bibliji piše da homoseksualizam nije grijeh (npr. onaj naš homoseksualac koji je imao neku tv emisiju na lokalnoj televiziji je dao takvu izjavu). Ako imaju vjeru onda bi se trebali ići liječiti, jer je to bolest, a ne po medijima pričati kako je to sasvim normalno.
Vjerujem da ima homoseksualaca koji su pravi vjernici, ali onda svoju bolest pokušavaju riješiti na neki drugi način, a ne se zalagati da ta bolest bude u javnosti prihvaćena kao nešto normalno i još tražiti prava na usvajanje djece i sl.