adrijana je napisao/la:
Slažem se da u novom broju ima sigurno puno zanimljivijih i boljih članaka, ali malo bih prokomentirala upravo ovaj, “Je li Katekizam OUT?”
Kao što sam rekao, pronašao sam osobno puno zanimljivijih i meni boljih tema, možda mi ove stvari o evoluciji više toliko ne „upadaju u oči“ s obzirom da sam se dugo vremena tražio u tome i nakon molitve, iskustva živog Boga i istraživanja bilo po internetu ili knjigama, nisam naišao ni na jedan konkretan dokaz, odnosno za mnoge stvari koje su znanstvenici naveli kao dokaz, postoji protu-dokaz koji apsolutno pobija njihove tvrdnje i mnogi ti evolucionisti su završili na kraju obraćeni. Nema niti jedan dokaz da je Zemlja stara onoliko koliko evolucionisti tvrde, tako da sam nakon dosta vremena došao do odgovora koji smatram da je ispravniji i točan, no to je moje mišljenje, ali i dokazi govore sami za sebe dovoljno. Isto tako, odbacivati gotovo doslovno sve ono što Biblija govori o postanku, također baš ne smatram ispravnim, posebno ne s onim riječima kako Biblija završava. Valjda nisu toliko „budale“ ni ovi u uredništvu Book-a da bi nudili nagradu za nešto što se može dokazati, a izgleda da se nitko nije javio, pošto su i povećali tu nagradu, pa eto. Kad već govorimo o evoluciji, imam prijatelja, jako dobrog prijatelja, koji je htio istupiti iz katoličke crkve (još prije nego smo se upoznali) zbog te teme o evoluciji. Neki katolički svećenici TVRDILI su da crkva doslovno priznaje evoluciju, što nikako nije slučaj niti to nigdje stoji, te je već mislio istupiti iz crkve, jer mu je to bilo jednostavno ne pojmljivo i od strane Boga. Na jednoj molitvi na kojoj je „slučajno“ završio, upoznao je živoga Boga i shvatio što je istina, te se po pravu obratio, od tradicionalnog vjernika, postao je čovjek koji ljubi Boga, živi s njim i za njega. Jednostavno je previše protu-dokaza evoluciji, ako gledamo čisto i sa znanstvene strane, da ne pričam o podvalama koje su se radile, da bi se nešto dokazalo navodno, a na kraju je bilo razotkriveno. Negdje su evolucionisti ispadali i smiješni.
Kako vi gledate na to sve, nekako mi se čini da više navijate za evoluciju? Kako i na koji način vi u svemu tome vidite Boga kao Stvaratelja, Stvoritelja?
Ne znam da li su svi karizmatici kreacionisti, no vjerujem da oni ljudi koji su uistinu upoznali živoga Boga, o evoluciji kao takvoj ni ne pomišljaju ili ne pomišljaju više. Jer i sam sâm bio više nekad možda na strani evolucije, jer smo i u školi učili o Big Bang-u i sve to, no otvore vam se oči kad doživite živi Božji dodir, ne samo u toj temi

, nego i u mnogim drugim stvarima u životu. Pitanje da li su svi karizmatici kreacionisti je gotovo isto pitanje kao da postavite da li svi katolici imaju puninu vjere, iako mi svi to tako tvrdimo (o tome smo već razglabali pa neću sad pisati o tome) i piše na papiru.
Svi smo mi ovakvi ili onakvi, sa svojim dobrim strana i onim lošijim, pa tako i teolozi. Teolozi i svećenici su prije svega ljudi kao i svi mi i treba ih izuzetno poštovati, cijeniti i moliti se za sve skupa, no imam puno vlastitih primjera gdje su očito pogriješili i neki na kraju to prihvate, a neki ne, i drže svoje. Da li to znači da su svi svećenici evolucionisti? Što vi mislite? Ja ih znam dosta koji nisu ni približno. Ja bih samo rekao da su se takve nauke o evoluciji zadnjih 50 godina samo više i bolje prezentirale, jer kada krenete u dublje istraživanje, otkrijete čuda toga što nije toliko razvikano, a većinom pobija mnogo toga o teoriji evolucije. Napisali ste da su tu „mnoga produhovljena rješenja„ - sa čije strane su ta rješenja s obzirom da nijedan papa nije izričito to priznao? Crkva je mudra i nikad neće priznat evoluciji, jer nema što ni priznat, ali neće ju niti stoički odbacit. Čitao sam jedan dokument od strane evolucionista gdje se oni pozivaju kao da je netko od crkve priznao sve to o čemu oni govore, no kad dublje uđete u sve to, vidite koliko oni izokreću neke stvari i o tome o čemu oni pišu nema ni govora.
Napisali ste i „…nerealnih prikaza raja zemaljskog (kao iz slikovnice) u kojem je sve “savršeno dobro”.“
Ako u Raju nije sve savršeno dobro, čemu onda svi mi težimo? Što je po vama vizija Raja nebeskog, kako on po vama izgleda ili bi trebao izgledati? Zar nije Bog sam u sebi Savršen? A po čemu onda Raj nije Savršen? Naravno, poimanje savršenog može svatko drugačije sebi protumačiti, no mislim da u suštini svi znademo ili imamo percepciju koja je duboko u nama usađena od Boga što očekujemo od Raja, od Vječnog života. Po ovome što ste napisali, ispada da baš i Raj nije neko mjesto za provesti Vječni život?
Ispast će vjerojatno da sam sad opet zagovornik Book-a ili Kristofora, no vjerujem da ovaj tekst koji ste gore izdvojili iz Book-a i takvi slični tekstovi proizlaze iz toga što jednostavno nema dokaza za suprotno i već smo ranije ustanovili i složili se svi da su prilično hrabri u iznošenju nekih stvari, iako su prilično „škakljive“ i tu im skidam kapu.
Slažem se sa vama, nikad nije kasno za učenje i učit ćemo svi skupa do kraja života, a Gospodin je pravedan pa „plaća“ onog koji zadnji stigne isto kao i onog prvog. Stvarno je prevelika Ljubav Božja!
Božji blagoslov!