Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 28, 2026 07:10

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Sri ožu 23, 2011 20:46 

mene zanima gdje se može naći pjesme za djecu ili Biblijski isječci koje mogu djeca učiti
(da baš ne uče samo u jednoj zimskoj noći nego i pjesmice (uglazbljene ili koje se recitiraju) biblijske ili kršćanske tematike.

(moja tema je bila zak ljučana inače bi je samo podigla(

npr ima od adventista
krešo i prijatelji
djeca s prilaza
super pjesme ali mi je otišao hard k vrapcu pa su mi otišle i pjesme
a super su

Vrh

PostPostano: Sri ožu 23, 2011 21:22 

Moje mišljenje je kako nije pametno učiti djecu tim protestantskim pjesmuljcima. Ako im se to usadi sada naravno da će poslije podsvjesno imati određene sklonosti pema tim vjerskim zajednicama. Treba ih učiti pravim katoličkim pjesmama.

Vrh

PostPostano: Čet ožu 24, 2011 10:39 

Barnaba je napisao/la:
Moje mišljenje je kako nije pametno učiti djecu tim protestantskim pjesmuljcima. Ako im se to usadi sada naravno da će poslije podsvjesno imati određene sklonosti pema tim vjerskim zajednicama. Treba ih učiti pravim katoličkim pjesmama.

ah, nisam danas dobre volje, znam :mrgreen:

tako da, protestantskim pjesmuljcima uče nas naši katolički svećenici na misama za mlade. :?

kakve sklonosti. ja sam slušala adv. grupu agape, pa nikad mi nije ni na kraj kraja pameti došlo da odem u protestante.

kojim to pravim katoličkim pjesmama zdravo djevo kraljice hrvata
to mi nije pjesma za djecu, što ja mogu

i što je to prava katolička pjesma?

ove albume koje sam imala i na žalost izgubila, bili su psalmi i
ostale pjesme koji (a ja sam ih s njima slušala) nisu "protestantske" te bi izbrisala isto kao što sam sa albuma od j. houdeka izbrisala kroz dolove i brijeg (jer se prjeva o djedu mrazu :wink: iako je meni to draga pjesma podsjeća me na djetinstvo, bla, bla. ali to djeci ne puštam

ovdje su pjesme koje slave Gospodina.

Tema je morala biti pročišćena te su svi postovi koji nisu usko vezani uz temu (koja je zapravo najava određenog vjerskog događanja) prebačeni na viewtopic.php?f=19&t=1093 od tamo se mogu reciklirati na druge teme npr viewtopic.php?f=3&t=1051 ili slično ovisno afinitetima.

Molim sve da se ovdje usko držimo teme jer smo na dijelu foruma koji je rezerviran za najave, zajedništvo molitve i duhovnost a ne za jalovo prepucavanje.

da tebe citiram

meni stvarno trebaju te pjesme pa ako netko zna gdje ih skinuti

ili gdje skinuti katoličke pjesme za djecu, koju pjevaju dječji katolički zborovi, molim
odgovor

hvala lijepa
:D

Vrh

PostPostano: Čet ožu 24, 2011 15:03 

vrabec te dal je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:

ah, nisam danas dobre volje, znam :mrgreen:

tako da, protestantskim pjesmuljcima uče nas naši katolički svećenici na misama za mlade. :?
Moje mišljenje je kako u principu nema ništa loše ako se određene pjesme „pokatoliziraju“, to se tradicionalno manje-više uvijek radilo, i ako ih dijete čuje u crkvi veže te pjesme uz Crkvu što je jedino bitno a ne veže ih uz nekakvu vjersku zajednicu. Druge stvar je ako te pjesme čuje samo doma a ne u crkvi, onda može doći do zabune.

kakve sklonosti. ja sam slušala adv. grupu agape, pa nikad mi nije ni na kraj kraja pameti došlo da odem u protestante.
Jesi ti dijete? I ovo zasigurno nije mjesto za reklamiranje nekatoličke glazbe. :mrgreen:

Meni je pjesma u redu, stvar ukusa. No zašto si naziv pjesme napisala netočno i pravopisno krivo te „Djevo“ napisala s malim slovom? Nije sad da ti dociram ali kad već učimo djecu glazbi moramo i ostalim stvarima (pravopisu i poštovanju svetaca), pa svaki savjet dobro dođe, :wink: zar ne? Za pokoru :wink: imaš „Rajska Djevo Kraljice Hrvata“ na http://www.youtube.com/watch?v=I_SC8_SGHv0

Ona koje je kao takva skladana ili koju je katolički puk tradicionalno prihvatio kao takvu.

ostale pjesme koji (a ja sam ih s njima slušala) nisu "protestantske" te bi izbrisala isto kao što sam sa albuma od j. houdeka izbrisala kroz dolove i brijeg (jer se prjeva o djedu mrazu :wink: iako je meni to draga pjesma podsjeća me na djetinstvo, bla, bla. ali to djeci ne puštam
Zanimljivo. :shock:

Gdje to :shock:

Tema je morala biti pročišćena te su svi postovi koji nisu usko vezani uz temu (koja je zapravo najava određenog vjerskog događanja) prebačeni na viewtopic.php?f=19&t=1093 od tamo se mogu reciklirati na druge teme npr viewtopic.php?f=3&t=1051 ili slično ovisno afinitetima.

Molim sve da se ovdje usko držimo teme jer smo na dijelu foruma koji je rezerviran za najave, zajedništvo molitve i duhovnost a ne za jalovo prepucavanje.

da tebe citiram

Svaki podforum ima svoja specifična pravila a ova tema sigurno nije za PDF Odgovori pa je prebačena ovdje gdje i spada.

ili gdje skinuti katoličke pjesme za djecu, koju pjevaju dječji katolički zborovi, molim
odgovor

hvala lijepa

Jesi probala na youtube, http://en.gloria.tv/ ??

Vrh

PostPostano: Čet ožu 24, 2011 17:25 

Barnaba je napisao/la:
Moje mišljenje je kako u principu nema ništa loše ako se određene pjesme „pokatoliziraju“, to se tradicionalno manje-više uvijek radilo, i ako ih dijete čuje u crkvi veže te pjesme uz Crkvu što je jedino bitno a ne veže ih uz nekakvu vjersku zajednicu. Druge stvar je ako te pjesme čuje samo doma a ne u crkvi, onda može doći do zabune.

meni je to svejedno.
i mislim da djeca ne gledaju stvari tako. jer oni ionako ne znaju da postoje adventisti,...
oni pjevaju pjesme Bogu, Isusu...

Citat:
Jesi ti dijete? I ovo zasigurno nije mjesto za reklamiranje nekatoličke glazbe. :mrgreen:

nisam dijete, ali sam tu glazbu slušala kad sam bila u pubertetu, dok sam bila dijete.
ali je glazba kršćanska :?:

Citat:
Meni je pjesma u redu, stvar ukusa. No zašto si naziv pjesme napisala netočno i pravopisno krivo te „Djevo“ napisala s malim slovom? Nije sad da ti dociram ali kad već učimo djecu glazbi moramo i ostalim stvarima (pravopisu i poštovanju svetaca), pa svaki savjet dobro dođe, :wink: zar ne? Za pokoru :wink: imaš „Rajska Djevo Kraljice Hrvata“ na http://www.youtube.com/watch?v=I_SC8_SGHv0

pa moja djeca ne idu na forume, internet ili surfaju???
ispravljam ih doma u izgovoru, još oni ne čitaju :P

a ovo jest greška, inače pišem velikim slovima sve vezano uz Boga ili BDM

Citat:
Ona koje je kao takva skladana ili koju je katolički puk tradicionalno prihvatio kao takvu.

tradicionalno je 40 god. ili koliko prema kanonskom pravu?
pa na istom forumu se toliko drvi o španjolskom melosu. a nkp je priznat, njegove katehez, pjesme,

Citat:
Zanimljivo. :shock:

što je zanimljivo? da djed mraz ne postoji ili da se o tome ne govori?

Citat:
Gdje to :shock
:

pa u krešo i prijatelji i djeca s prilaza :P

odgovor

hvala lijepa

Citat:
Jesi probala na youtube, http://en.gloria.tv/ ??

ti to mene zezaš ili kaj?

ako možda imaš neki prijedlog katoličkih dječjih pjesama, koje pjevaju dječji zborovi
piši

Vrh

PostPostano: Pet ožu 25, 2011 08:58 

ti to mene zezaš ili kaj?

Ne, no ne mogu dobronamjerno ne primjetiti kako je stvarno smiješno što pokušavaš na katoličkom forumu tražiti pjesme spomenute vjerske zajednice kao da oni nemaju razvijeno javno djelovanje i preko svojih foruma i manje javno preko raznoraznih interdenominacijskih, interprotestantskih a i onog razvikanog vjerskog portala. :D
Jasna su pravila ovog foruma o zabrani misionaranja za druge vjerske zajednice pa trebaš na to obratiti pažnju kad nešto tražiš od članova foruma.

Svi ljudi koji imaju djecu odgovorni su za njihov odgoj, ne odgajamo ih da budu djeca već ljudi tako da nema ništa loše ako pjevaju katoličke pjesme koje pjevaju i odrasli. Time se uključuju u svoju župu gdje je prirodno pripadaju jer nitko nije uvijek dijete.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 25, 2011 10:46 

Draga vrabec ove sladunjave pjesmice koje tražiš zaista podsvjesno mogu utjecati na duhovni razvoj djece. Znanstveno je dokazano kako diferencijacija zvuka utječe na ponašanje potrošača pod nazivom Webberov zakon. Izražen je u matematičkoj formuli. E sad kad zvuk može utjecati na našu odluku u procesu potrošnje kako li tek podsvjesno utječe na potragu za nečim sladunjavim iz djetinjstva tijekom odrastanja a samim tim i duhovnog razvoja. Logičan zaključak je da te sladunjave pjesmice nisu bezopasne nego baš suprotno. Meni je moja mater pjevala Ima jedna duga cesta i ta mi je pjesma još u glavi.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 25, 2011 11:18 

Mislim kako nije problem u "sladunjavosti" već u tome hoće li ili ne, djeca pjesme vezati uz Crkvu. Nemaju svi isti ukus za glazbu a tokom različitih faza života se mjenja afinitet za pojedine vrste glazbe pa tako i crkvene glazbe, stoga je za djecu ranije dobi krucijalno samo to da vežu pjesme (bilo kakave one bile) uz Crkvu kojoj pripadaju.

Vrh

PostPostano: Sri ožu 30, 2011 10:56 

tražim pjesme dječjih katoličkih zborova
ako netko može poslati linkove za skidanje
hvala

Vrh

PostPostano: Sub tra 16, 2011 16:40 
Administrator

Nisu sve direktno "vjerske" tematike, ali dječji zbor "Kikići" ima odlične dječje pjesme.

Vrh

PostPostano: Pon tra 18, 2011 09:51 

karmel je napisao/la:
Draga vrabec ove sladunjave pjesmice koje tražiš zaista podsvjesno mogu utjecati na duhovni razvoj djece. Znanstveno je dokazano kako diferencijacija zvuka utječe na ponašanje potrošača pod nazivom Webberov zakon. Izražen je u matematičkoj formuli. E sad kad zvuk može utjecati na našu odluku u procesu potrošnje kako li tek podsvjesno utječe na potragu za nečim sladunjavim iz djetinjstva tijekom odrastanja a samim tim i duhovnog razvoja. Logičan zaključak je da te sladunjave pjesmice nisu bezopasne nego baš suprotno. Meni je moja mater pjevala Ima jedna duga cesta i ta mi je pjesma još u glavi.

trebali bismo izmisliti "Weberorov difrencijator" koji bi svaki čestiti katolik bio dužan nositi na istaknutom mjestu te upozoravao na prisutnost nepoželjnih zvokova kako bismo se mogli odmaknuti od izvora na pristojnu udaljenost.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata