Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet vel 05, 2026 04:11

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 401 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 27  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned svi 15, 2011 13:25 

ANTE KATOLIK je napisao/la:
adrijana je napisao/la:
Via crucis – fatimska tajnatu sam možda odveć racionalist – “

Eto ,sam Papa priznaje da je možda u nekim pitanjima odviše racionalist, a neki ljudi uvjereni u svoju pravovjernost odbacuju neka OTAJSTVA kao nerealna pa čak i kao hereze...

Pa nikad nisam tajila da sam i ja u nekim stvarima vjere također „možda odviše racionalist“, jer vjerujem da je Bog stvorio ovaj svijet u logici i razumu, mada obično vjerske istine i otajstva (=tajne vjere) nadilaze razum – ali mu nisu suprotne. Razum je, između ostaloga, i dar Duha Svetoga.

Pretpostavljam da svojom „optužbom“ aludiraš na moj stav na jednoj temi otprije da je Era mira hereza. I dalje mislim tako. Možda je do nesporazuma došlo jer ti vjeruješ da je Era mira ustvari drugi naziv za Kraljevstvo Božje ili Drugi Kristov dolazak, a ja pak ne mislim tako. U opisima nekih „proroka“ Era mira nije to za što se čini da jest. Možeš na ovoj temi, evo, navesti mjesta i citate gdje si čuo ili čitao o njoj, pa da raspravimo.

Što se tiče Treće fatimske tajne i Papinog citata, neki su ljudi danas uvjereni da će Trijumf Bezgrešnog Srca Marijinog zapravo biti jedan globalni događaj u kojem će se Božja snaga izrazito očitovati naočigled sviju. Možda će zaista jednom i biti tako, no ljudska je povijest isprepletena manjim i većim Božjim i Marijinim trijumfima i pogrešno bi bilo reći da se Božja snaga danas ne očituje, da je zlo jače (mada se ponekad čini da doista pobjeđuje) i da treba čekati neki svjetski događaj da Bog „počne“ djelovati.

Vrh

PostPostano: Ned svi 15, 2011 14:02 

Po mome skromnom mišljenju nema smisla molit molitvu "Oče naš" ako nevjerujemo u Kraljevstvo Božje na zemlji jer u toj molitvi mi zazivamo dolazak Kraljevstva Kristovog na zemlju, a koje sjeme Kraljevstva je On ostavio apostolima da siju dalje, sve do Njegovog drugog dolaska. Naime, molimo "dođi Kraljevsvto Tvoje - budi volja Tvoja, kako na Nebu - tako i na Zemlji."

Svojom Žrtvom je Isus poništio Adamovog grijeh te svojim dolaskom On mora uspostaviti Raj na zemlji. To je možda sa stajališta racionalizma nemoguće ali dragom i svemogućem Bogu je sve moguće, te jedanput kad Duh Sveti počne djelovat, Njegova silina ruši sve zapreke...učestalost Gospinih ukazanja je nevjerovatna u zadnjih 100 godina, te je očito da se nešto sprema, i da su znakovi vremena sve očigledniji...kao što je Sveti Ivan Krstitelj pripremao Isusov privi dolazak tako i naša Gospa priprema drugi dolazak...da bi se ovo pojmilo, potrebno je otvoriti ne samo svoj um, nego i svoje srce....evo nekih proročastava proroka starog ali i novog zavjeta o Kristovom Kraljevstvu koje dolazi:

"Isklijat će mladica iz panja Jišajeva, izdanak će izbit' iz njegova korijena. Šibom riječi svoje ošinut će silnika, a dahom iz usta ubit' bezbožnika. On će pravdom opasati bedra, a vjernošću bokove.
Vuk će prebivati s jagnjetom, ris ležati s kozlićem, tele i lavić zajedno će pasti, a djetešce njih će vodit'. Krava i medvjedica zajedno će pasti,

a mladunčad njihova skupa će ležati, lav će jesti slamu k'o govedo. Nad rupom gujinom igrat će se dojenče, sisanče će ruku zavlačiti u leglo zmijinje. Zlo se više neće činiti, neće se pustošiti na svetoj gori mojoj: zemlja će se ispuniti spoznajom Jahvinom kao što se vodom pune mora.."

(Iz 11,1-9)

Jeruzalemska Biblija daje slijedeći komentar pod slovom e)

"Čovjekova pobuna protiv Boga (Post 3) narušila je sklad između čovjeka i prirode (Post 3,17-19), između čovjeka i čovjeka (Post 4). Proroci navještaju ratove i najezde za nevjernosti Izraela.

A za razliku od toga, mesijansko vrijeme, u kojem će biti oprošteni grijesi, ljudi pomireni s Bogom, zavladati kraljevstvo pravednosti, donosi mir kao svoju posljedicu: plodnost zemlje

(Am 9,13-4; Hoš 2,20.23-24). sveopće razoružanje (Iz 2,4;9,4; Mih 4,3-4; 5.9-10; Zah 9,10), trajni mir (Iz 9,6; 32,17; 60,17-18; Sef 3,13; Zah 3,10; Jl 4,17).
Novi savez je savez mira ( Ez 34,25; 37,26).

Mesijansko je kraljevstvo mira (Zah 9,8-10; Ps 72,3-7). Taj se mir proteže i na životinjsko carstvo, uključivši i zmiju odgovornu za prvi grijeh: mesijansko je razdoblje ovdje znakovito opisano kao povratak na rajski mir."(strana 1083)

Kako su i nakon krštenja ostale posljedice istočnog grijeha, nisu se posvema ostvarila mesijanska proročanstva.

Na Eru mira se odnose i ove riječi kod Izaije:

"On će biti sudac narodima, mnogim će sudit' plemenima, koji će mačeve prekovati u plugove, a koplja u srpove. Neće više narod dizat' mača protiv naroda nit' se
više učit' ratovanju." (Iz 2,4)

"Nadaleko vlast će mu se sterat' i miru neće biti kraja nad prijestoljem Davidovim, nad kraljevstvom njegovim, učvrsti će ga i utvrdit u pravu i pravednosti. Od sada i do vijeka učinit će to privržena ljubav Jahve nad Vojskama." (Iz 9,6)

"Za glavara tvoga postavit ću Mir, Pravdu za vladara. Više se neće slušati o nasilju u tvojoj zemlji ni o pustošenju i razaranju na tvojem području."

(Iz 60,17.)

"Nek se uzraduje pustinja, zemlja sasušena, nek kliče stepa, nek ljiljan procvjeta. Nek bujno cvatom cvate, da, neka od veselja kliče i nek se raduje...

Sljepačke će oči progledati, uši će se gluhih otvoriti, tad će hromi skakati ko jelen, njemakov će jezik klicati. Jer će u pustinji provreti voda, i u stepi potoci, sažgana ćezemlja postati jezero, a tlo žedno - izvori." (Iz 35,1-2.5-7)

"Jer, evo, Ja stvaram nova Nebesa i i novu Zemlju. Prijašnje se više neće spominjati niti će vam na um dolaziti. Veselite se i dovijeka kličite; jer, evo, od Jeruzalema stvaram klicanje, od naroda njegova radost. I klicat ću nad Jeruzalemom, radovat' se nad svojim narodom.U njemu se više neće čuti ni plača ni vapaja. U njemu više neće biti novorođenčeta koje živi malo dana ni starca koji ne bi godina svojih navršio: najmlađi će umrijet' kao stogodišnjak, a tko ne doživi stotinu godina prokletim će se smatrati... Prije nego Me zazovu, a Ja ću im se odazvat': još će govoriti, a Ja ću ih već uslišiti. Vuk i jagnje zajedno će pasti, lav će jesti slamu k'o govedo; al' će se zmija prahom hraniti. Nitko neće činiti zla ni štete na svoj Svetoj gori mojoj" -govori Jahve. (Iz 65,17-20.24-25)

"Dolazim da saberem sve puke i jezike i oni će doći i vidjeti moju Slavu! Poslat ću im znak i poslat ću preživjele od njih k narodima...k dalekim otocima koji nisu čuli glasa
o meni ni vidjeli moje Slave - i oni će naviještati Slavu između svih naroda kao prinos Jahvi...I uzet ću sebi između njih svećenike, levite" - govori Jahve. "Jer, kao što će nova
Nebesa i Zemlja nova, koju ću stvoriti trajati preda mnom - riječ je Jahvina - tako će vam ime i potomstvo trajati." (Iz 66, 18-22)

Prorok Daniel

I prorok Danijel je imao viđenje Ere mira:

"Noću u viđenju pogledah, kad eno: četiri vjetra nebeska uzbibaše veliko more. Četiri goleme nemani iziđoše iz mora, svaka drukčija...

Zatim, u noćnim viđenjima, pogledah, kad eno: četvrta neman, strahovita, užasna, izvanredno snažna: imaše velike gvozdene zube;

ona žderaše, mrvljaše, a što preostade, gazila je nogama. Razlikovala se od prijašnjih nemani i imaše deset rogova. Promatrah joj rogove,

i gle: među njima poraste jedan mali rog; i pred tim se rogom iščupaše tri prijašnja roga. I gle, na tom rogu oči kao oči čovječje i usta koja govorahu velike hule.. .
Zaželjeh saznati istinu o četvrtoj nemani...'Četvta neman bit će četvrto kraljevstvo
na zemlji, različito od svih kraljevstava. Progutat će svu zemlju, zgazit' je i smrvit. A deset rogova: od ovog kraljevstva nastat će deset kraljeva, a iza njih će se podići jedan
drugi različit od onih prvih - i oborit će tri kralja. On će huliti na Svevišnjega, zatirati Svece Svevišnjega; pomišljat će da promijeni blagdane i Zakon, i Sveci će biti predani u
njegove ruke na jedno vrijeme i dva vremena i polovinu vremena. Tada će sjesti Sud, vlast mu oduzeti, razoriti, sasvim uništiti. A kraljevstvo, vlast i veličanstvo pod svim nebesima
dat će se puku Svetaca Svevišnjega. Kraljevstvo njegovo kraljevstvo je vječno, i sve vlasti služit će mu i pokoravat se njemu.' " (Dn 7,2-7 19 23-27)

Prorok Hošea

Evo nagovještaja Ere mira kod Hošee:

"U onaj dan, učinit ću za njih savez sa životinjama u polju, sa pticama nebeskim i gmazovima zemskim; luk, mač i boj istrijebit ću iz zemlje da mirno u njoj počiva " (Hoš 2,20)

Prorok Mihej

Prorok Mihej je vidio buduće Kraljevstvo Božje:

"Dogodit će se na kraju dana: Gora Doma Jahvina bit će postavljena vrh svih gora, uzvišena iznad svih bregova. K njoj će se stjecati narodi, nagrnut će mnogap lemena i reći: 'Hajde, uziđimo na goru Jahvinu,u Dom Boga Jakovljeva!
On će nas naučiti svojim putovima, hodit ćemo stazama njegovim. Jer će sa Siona Zakon izaći,

Riječ Jahvina iz Jeruzalema.' On će upravljati mnogim pučanstvima i bit će sudac moćnim narodima. Svoje će mačeve prekovati u ralice, a svoja koplja u radne srpove.

Narod na narod neće mača dizati niti se više za rat vježbati. Svaki će mirno živjeti pod lozom vinovom, pod smokvom svojom, i nitko ga neće plašiti.

Tako rekoše usta Jahve nad Vojskama." (Mih 4,1-4)

Prorok Mihej je najavio da će se Mesija roditi u Betlehemu i da je "njegov iskon od davnina, od vječnih vremena. Zato će ih Jahve ostaviti dok ne rodi ona koja ima roditi. (Mih 5, 1-2)

Nastavak tog proroštva će se ostvariti u drugom dolasku Mesije:
"Tada će se Ostatak njegove braće vratiti djeci Izraelovoj. On će se uspraviti, na pašu izvodit' svoje stado silom Jahvinom, veličanstvom imena Boga svojega. Oni će u miru živjeti, jer će On rasprostrijeti svoju vlast sve do krajeva zemaljskih. On - On je mir!" (Mih 5, 2-4)

Prorok Zaharija

Evo Zaharijina naviještaja mira:

"U dan onaj - riječ je Jahve nad Vojskama -pozvat ćete jedan drugoga pod lozu i pod smokvu." (Zah3,10) Na Cvjetnicu se sjećamo ostvarenja proroštva Zaharijina: "Klikni iz sveg grla, Kćeri sionska! Viči od radosti, kćeri Jeruzalemska! Tvoj kralj se evo tebi vraća: pravičan je i pobjedonosan, ponizan jaše na magarcu, na magaretu, mladetu magaričinu." (Zah 9,9) Nastavak toga proroštva se tek očekuje:

"On će istrijebit' kola iz Efrajima, i konje iz Jeruzalema; On će istrijebit' luk ubojni. On će navijestiti mir narodima; vlast će mu se prostirat' od mora do mora i od Rijeke do rubova zemlje." (Zah 9,10)

Prorok Sefonija

Sefinuja proriče obraćenje pogana i skromni Ostatak izabranog naroda: " Dat ću narodima čiste usne, da svi mogu zazivati ime Jahvino i služiti mu jednodušno... U onaj dan ...uklonit ću iz tebe tvoje ohlole hvalisavce; i nećeš se više šepuriti na Svetoj gori mojoj, jer ću pustiti da u tebi opstane samo skroman i čedan narod, i u imenu Jahvinu tražit će okrilje Ostatak Izraelov." ( Sef 3,9-11)

Prorok Amos

Amos kao stočar i zemljoradnik ovako opisuje plodnost zemlje u mesijansko vrijeme: "Evo dolaze dani - riječ je Jahvina - kada će orač stizat' žeteoca, mastilac grožđa sijača, kad će planine procuriti mladim vinom i svi se bregovi prelijevati njime." (Am9,13)

Sveti Ivan Apostol autor proročke knjige Otkrivenja zapisa:

"I vidjeh Anđela: siđe s Neba s ključima Bezdana i s velikim okovima u ruci. Zgrabi zmaja, staru zmiju, to jest đavla, sotonu i okova ga za tisuću godina. Baci ga u Bezdan koji nad njim zatvori i zapečati da više ne zavodi narode dok se ne navrši tisuću godina. Nakon toga ima biti odriješen za malo vremena.

I vidjeh prijestolja - onima što sjedoše na njih dano je suditi - i duše pogubljenih zbog svjedočanstva Isusova i zbog Riječi Božje

i sve koji se ne pokloniše zvijeri ni kipu njezinu te ne primiše žiga na čela svoja ni na ruke. Oni oživješe i zakraljevaše s Kristom tisuću godina.

Drugi mrtvi ne oživješe dok se ne navrši tisuću godina. To je prvo uskrsnuće. Blažen i svet onaj tko je dionik toga prvog uskrsnuća!

Nad njim druga smrt nema vlasti: oni će biti svećenici Božji i Kristovi i s njime će kraljevati tisuću godina. (Otk20, 1-6)

"I vidjeh novo Nebo i novu Zemlju jer prvo nebo i prva zemlja uminu;

I Sveti grad, novi Jeruzalem vidjeh: silazi s Neba od Boga, opremljen kao zaručnica nakićena za svoga muža.

I začujem jak glas s prijestolja: Evo šatora Božjeg s ljudima! On će prebivati s njima: oni će biti narod njegov, a On će biti Bog s njima.

I otrt će im svaku suzu s očiju, te smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti jer - prijašnje uminu.

Tada Onaj što sjedi na prijestolju reče:

"Evo, sve činim novo!" (Otk 21,1-5)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sveti Cezar iz Ailesa (469 - 543) je izrekao proročanstvo o Eri mira: Tokom tog vremena "narodi koji žive u grijehu i bezboštvu će se obratiti i divan mir će zavladati među ljudima godinama jer će gnjev Božji prožeti pokajanje, pokoru i dobra djela. Postojat će samo jedan zakon, samo jedna vjera, jedno krštenje. Svi će narodi priznati Svetu Stolicu u Rimu i Papi iskazivati počast."

Službenica Božja Marija Agredska (1602-1665) poznata po djelju "Mistični Božji Grad" zapisala je ovo o budućoj Eri mira:

"Otrkiveno mi je da će posredstvom Majke Božje nestati sve hereze. Ovu pobjedu nad herezama osigurao je Krist Svojoj Blagoslovljenoj Majci.

U posljednje vrijeme Gospodin će posebno širiti slavu Svoje Majke. Marija je otpočela spasenje i Njezinim posredstvom ono će biti dovršeno.

Prije Drugog Kristova Dolaska Marija mora više nego ikada sjati u milosrđu, snazi i milosti da bi nevjernike privela na katoličku vjeru.

U posljednja vremena Marijina nadmoć nad zlodusima bit će vrlo očita. Marija će proširiti . Kristovo Kraljevstvo nad poganima i muhamedancima.

Bit će to vrijeme velike radosti kad Marija bude ustoličena kao Vladarica i Kraljica srdaca." ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sveti Ljudevit Montfortski (1673 -1716) je ovim riječima najavio Eru mira:

"Nadmoć Blažene Djevice Marije nad svim zlodusima bit će napose snažna u posljednjem razdoblju. Ona će proširiti Kristovo Kraljevstvo na obraćene idolopoklonike i muslimane. Doći će veličanstvena era u kojoj će Marija biti Gospodarica i Kraljica ljudskih srdaca.

Priprema i odgoj velikih Svetaca koji će se pojaviti prema kraju svijeta bit će djelo Majke Božje. Ovi veliki Sveci nadvisit će u svetosti većinu drugih Svetaca kao što libanonski cedar nadvisuje nisko grmlje. Ovi veliki Sveci puni milosti i revnosti bit će izabrani da se odupru protivnicima Boga koji će se posvuda pojavljivati. Svojom riječju i primjerom ovi će Sveci privesti cijeli svijet k pravoj pobožnosti prema Djevici Mariji. "

U knjizi "Rasprava o pravoj pobožnosti prema Presvetoj Djevici" Sveti Ljudevit Montfortski je napisao:

"Po Mariji je počelo spasenje svijeta, po Mariji treba da se ono i dovrši. Marija se skoro nije ni pokazala za prvoga dolaska Isusa Krista,

da se ljudi, koji su bili slabo poučeni o osobi njezina Sina, ne bi udaljili od istine zanoseći se Presvetom Djevicom suviše osjetno i suviše neprosvijetljeno...

Ali za drugoga dolaska Isusa Krista, Marija treba da bude poznata i otkrivena po Duhu Svetome, da po njoj privede ljude na spoznanje, ljubav i službu

Isusa Krista, jer sada više ne postoje razlozi koji su vodili Duha Svetoga da sakrije svoju Zaručnicu za njezina života i da je samo malo objavi i nakon što je naviješteno Evanđelje...

Marija treba da zasja u ovim posljednjim vremenima, više nego ikada, svojim milosrđem, svojom moći i svojom milosti:

svojim milosrđem, da natrag dovede i ljubazno primi bijedne grešnike i zalutale, koji će se obratiti i povratiti u Katoličku Crkvu;

svojom moći protiv neprijatelja, idolopoklonika, raskolnika, muhamedanaca, Zidova i okorjelih bezbožnika koji će se strahovito buniti,

nastojeći svojim obećanjima i prijetnjama zavesti i upropastiti sve one koji im budu protivni; i napokon ona treba da zasja svojom milosti,

da ohrabri i podupre sve junačke vojnike i vjerne sluge Isusa Krista, koji će se boriti za njegove interese.

Napokon, Marija treba da bude strašna đavlu i njegovim ortacima kao vojska spremna za boj, osobito u ovim posljednjim vremenima,

jer đavao dobro zna da ima malo vremena, mnogo manje nego ikada prije, da upropasti duše, pa svaki dan podvostručuje svoje napore i navale..."

Blažena Marija-Julija Johanny (1850 - 1941) je kao stigmatizirana vidjelica primila od Isusa Krista 23 veljače 1882. ovu proročku poruku koja naviješta Eru mira:

"Predodređeno je da Crkva podnosi najveće uvrede. Ona će zamrijeti kao i tjelesni život kršćana; ali će ponovno ustati posred nevolja pa će njezina pobjeda biti osigurana.

Reci Mojoj djeci da ne gaje sumnju u pobjedu koja dolazi, jer Mi sumnjom nanose uvredu."

Isus je Blaženoj Mariji-Juliji također rekao o vladavini mira:

" Svijet će biti položen u svoj lijes, ali nakon što se pročisti u vlastitoj krvi, bi će uskrišen u slavi kao što sam i Ja uskrsnuo iz groba.

Vladavina Moga mira bit će veličanstvena i od izlaska do zalaska sunca Moje Ime bit će slavljeno i zazivano u pomoć.
Ovo zračenje bit će poziv svim narodima da dođu i pronađu utočište u Mom Srcu. Reci Mojoj djeci da ne sumnjaju u pobjedu koja dolazi. Ako sumnjaju, vrijeđaju Mene."

Vrh

PostPostano: Ned svi 15, 2011 14:41 

@Ante,
Pažljivo sam pročitala sve citate i ne slažem se da se oni odnose na Eru mira, nego ustvari prorokuju Krista kao Mesiju (starozavjetni proroci) i Kraljevstvo Božje koje je Krist donio.
Kad se govori o Kraljevstvu uglavnom se pretpostavlja da je ono VEĆ SAD među nama i da nam je blizu, ali da u potpunosti JOŠ NIJE ostvareno. Dakle, Kraljevstvo je Krist već uspostavio (prije nas), ali od nas ovisi da ga prihvatimo i ostvarimo, zajedno s Njim, u potpunosti.

Uočila sam da si te citate preuzeo sa stranice http://sites.google.com/site/molitedragadjeco/era-mira , ali si izostavio DODATAK koji nam je ustvari zanimljiviji za razgovor o Eri mira.
U tom Dodatku recimo don Stefano Gobbi kaže da mu je Djevica Marija poručila sljedeće:

Citat:
Kada će ovaj Papa dovršiti zadatak koji mu je Isus povjerio, a Ja sići s Neba da prihvatim njegovu žrtvu, sve će vas zahvatiti crni mrak općeg otpada.
Ostat će vjeran samo mali dio, a to su oni koji su, u ovim godinama, prihvatili moj majčinski poziv i našli sigurno utočište u mom Bezgrešnom Srcu.
Ovaj mali dio vjernika, koje sam Ja pripremila i oblikovala, imat će zadaću da primi Krista koji će vam se vratiti u slavi i započeti novu eru koja vas očekuje." (449, 13.5.1991.)

Iz toga vidimo da se radi o proroštvu za vrijeme pape Ivana Pavla II i niz događaja koji će uslijediti nakon njegove smrti. Iz te poruke se jasno vidi da neki proroci „novu eru“ shvaćaju kao određeno razdoblje koje će započeti nakon Drugog Kristovog dolaska i time se otvaraju sasvim nova pitanja koja se obično u tumačenju Svetog Pisma i Katekizma ne spominju. Ovakva me proroštva jako podsjećaju na milenarizam.

Također i ovaj citat :

Citat:
Jednom zgodom je Don Stefano Gobbi objasnio značenje nekih poruka koje govore o Drugom Kristovom dolasku i Eri mira.
U odgovoru na pitanje u jednom razgovoru Don Gobbi je izjavio: "Pobjeda Bezgrešnog Srca Marijina bit će istovremena sa dolazećom vladavinom Isusa Krista. To neće biti posljednji dolazak. Posljednji Sud kada se Isus Krist pojavi kao Sudac i kada svijet kakav je stvoren nestane,
a mi budemo suočeni s vječnošću - to je Posljednji Sud. Ovo sada je privremeni do Vladavine Krista na ovom svijetu jasno je opisan u knjizi Otkrivenja,
dvanaesto poglavlje. Krist će doći da vlada i tako će započeti svitanje Nove ere, Novog vremena i pobjeda Bezgrešnog Srca će se u potpunosti ostvariti
u ovom vremenu. Vladavina Krista u svijetu koji će biti promijenjen - to je svitanje Novog doba, Nove ere."

Ako se ne varam, ovdje se govori zapravo o dva različita Kristova dolaska. Gdje toga ima u Svetom Pismu ili u Katekizmu?

Vrh

PostPostano: Ned svi 15, 2011 17:15 

Kraljevstvo Božije raste u srcima malog broja ljudi ove planete zadnjih 2 000 godina i možda nikad slabašnije nije bilo...međutim to će se uskoro promijeniti SILOM Duha Svetoga koji će podignuti siromahe i bijednike ovoga svijeta. Ostala velika većina, prazna Duha Svetoga ali puna sebe, neće baštiniti Kraljevstvo Božje ni na Nebu, ali ni na Zemlji!
Jer jedan je Bog, jedan je Duh i jedno je Kraljevstvo, bilo ono na Nebu bilo ono na Zemlji. I ko ne prihvaća jedno - ne prihvaća ni drugo!
Sveti Ivan Apostol je vrlo jasan i njegovo proročanstvo je vrlo jasno. Sotona će biti svezan na "tisuću" godina i za vrijeme tog perioda Kraljevstvo Božje će biti uspostavljeno na Zemlji.

Jer ako je Bog stvaranjem Adama namijenio da ovaj živi u Raju na zemlji te da blagim usnućem prijeđe u Raj na Nebu, Bog će taj plan ostvariti KAD TAD. Isusovom Žrtvom taj plan je omogućen a Isusovim povratkom taj plan će biti OSTVAREN.

Vrh

PostPostano: Ned svi 15, 2011 20:47 

Citat:
Sveti Ivan Apostol je vrlo jasan i njegovo proročanstvo je vrlo jasno. Sotona će biti svezan na "tisuću" godina i za vrijeme tog perioda Kraljevstvo Božje će biti uspostavljeno na Zemlji.

Iako je vrlo jasno, tumačenje tog 20. poglavlja Knjige Otkrivenja može biti i krivovjerno. Tako je prilično dobro na stranici http://www.catholicdoors.com/isit/isit01.htm opisano što je to sve problematično kod don Stefana Gobbija, čije lokucije, vrijedi spomenuti, Katolička crkva nikad nije priznala nadnaravnim.

On tvrdi da će se Drugi Kristov dolazak zbiti na sličan način kao i prvi, tj. Krist će se ponovno utjeloviti i roditi, zatim da će nadvladati i neutralizirati sve svoje neprijatelje te osnovati privremeno zemaljsko kraljevstvo u kojem će navodno vladati mir i pravednost kroz neko vrijeme (“1000 godina”). Ne bi bilo uopće problema da to nije ustvari scenarij lažno-mesijanskih nada: jer Sveto Pismo i tradicija Crkve kažu da se Krist neće po drugi puta roditi i ponovno proživjeti svoj zemaljski život, da njegovo kraljevstvo nema zemaljske teritorijalne pretenzije i, naposljetku, neće biti privremeno, nego konačno. Međutim, uvijek je bilo praznovjernih ljudi koji su trčali za raznim čudacima koji su sami sebe proglasili Kristima, kao što su npr. ovi potpuno suvremeni likovi: http://www.dnevno.hr/revije/lifestyle/f ... 67890.html

Evo što Katekizam kaže o tome:

POSLJEDNJA KUSNJA CRKVE
675 Prije dolaska Kristova Crkva mora proci kroz posljednju kusnju koja ce uzdrmati vjeru mnogih vjernika. Progonstvo sto prati njezino putovanje na zemlji otkrit ce "otajstvo bezakonja" pod oblikom religijske obmane koja ce ljudima nuditi prividno rjesenje njihovih problema po cijenu otpada od istine. Vrhovna religijska obmana jest obmana Antikristova, to jest obmana jednoga pseudo-mesijanizma u kojemu covjek slavi sam sebe mjesto Boga i njegova Mesije koji je dosao u tijelu.

676 Ta Antikristova obmana vec se ocrtava u svijetu svaki put kad se hoce u povijesti ispuniti mesijansku nadu koja se moze dovrsiti samo onkraj povijesti kroz eshatonski sud: Crkva je, i pod njegovim ublazenim oblikom, odbacila krivotvorenje buduceg Kraljevstva Bozjega pod imenom milenarizma, osobito pod politickim oblikom jednoga sekulariziranog mesijanizma, "u svojoj bîti izopacenoga".

677 Crkva ce uci u slavu Kraljevstva samo kroz taj posljednji Vazam, u kojemu ce ona svoga Gospodina slijediti u njegovoj smrti i njegovu Uskrsnucu. Kraljevstvo Bozje nece se dakle ostvariti nekim povijesnim triumfom Crkve po nekom uzlaznom napretku, nego pobjedom Bozjom nad posljednjom navalom zla, pobjedom koja ce uciniti da Zarucnica Kristova sidje s Neba. Triumf Bozji nad pobunom zla poprimit ce oblik Posljednjega Suda nakon posljednjeg kozmickog potresa ovoga svijeta koji prolazi.

http://www.hbk.hr/katekizam/i/159111.html#RTFToC35

Vrh

PostPostano: Ned svi 15, 2011 21:23 

Krist će neće ponovo roditi i to don Gobbiu NIKAD nije objavljeno kao i ostalim ISTINSKIM prorocima već će sići sa Nebesa na čelu vojske anđela. To tvrdi i Sveto Pismo!

Vrh

PostPostano: Pon svi 16, 2011 12:32 

Pa ne samo to, nijedno njegovo proročanstvo nije se dosad obistinilo, a trebala su se već mnoga. Kad je Gospa u Fatimi rekla da će na kraju svojih ukazanja ostaviti znak, stotine i tisuće ljudi vidjeli su isti dan u isto vrijeme čudesnu igru sunca – bio je to čas njenog posljednjeg ukazanja u Fatimi.

O. Gobbi je 1988. g. zapisao ovu poruku: „Kroz razdoblje od 10 godina dovršit će se punina vremena koju vam pretkazujem počevši od La Sallette-a pa sve do današnjih ukazanja.“ Sva obećanja su se dakle trebala ispuniti do 1998. g., uključujući i Kristov drugi dolazak.
1990. g. Gospa mu je rekla: „Tijekom ovog posljednjeg desetljeća dovršit će se svi događaji koje sam ti pretkazala.“
1994. g. stigla je nova poruka: „Potvrđujem ti da će se tijekom velikog jubileja godine dvije tisućite obistiniti trijumf mog Bezgrešnog srca, koji sam obećala u Fatimi.“
U međuvremenu, prema njegovim porukama, trebao se dogoditi i veliki otpad od vjere u Crkvi, trebalo je već biti i nekoliko lažnih papa, jer su neprijatelji trebali osnovati lažnu crkvu…

Ne znam po čemu si povjerovao da je on istinski prorok, kakvih dokaza imaš za to? Kakve plodove je njegov Pokret donio tijekom 35 godina? Članovi njegovog Pokreta su ljudi uvjereni da imaju ekskluzivno pravo na spasenje (obećano prema porukama), dok su ostali katolici u krivu. Članovi njegovog pokreta mahom su tradicionalisti uvjereni da je Crkva nakon 2. vatikanskog sabora pošla u krivom smjeru i da Crkvi ne ginu veliki problemi ukoliko svi svećenici ne poslušaju oca Gobbija koji će navodno ostati „jedino preostalo svjetlo“ nakon što sve preplavi tama.

Nažalost, znam za neke dosta razvikane knjige prevedene i u nas koje tvrde da je Gobbi istinski prorok iako ne donose nikakvih dokaza za to, ali ima i drugih svjedočanstava od onih koji su proučili njegove knjige od početka do kraja i vidjeli sami da nema osnove vjerovati takvim praznim obećanjima i sektaškim porukama.

Evo još jedan kritički članak o tome: http://www.catholic.com/thisrock/2001/0101fea3.asp/

Vrh

PostPostano: Pon svi 16, 2011 13:39 

Otac don Gobbi je istinski prorok i Gospine poruke po njemu će se sve ispunit, međutim one su sve same po sebi uvjetne jer se u slučaju velike pokore i molitve, nesreće mogu ublažit ili odgodit da daju vremena za obraćenje.

Don Gobbi je samo jedan on mnogih, mnogih mistika, koje današnji prevladavajući duh racionalizma odbacuje, međutim uskoro će Bog odbacit racionalizam kao da ovaj nikad i nije postojao.

Plod racionalizma je beskrajno, isprazno, jalovo raspravljanje i filozofiranje koje se pokreće taštinom a plod Gospinih poruka i ukazanja je konstantna molitva, konstantna pokora i duboko proživljavanje Euharistije prožeto VJEROM.

Duh koji pobijedi u Rimskoj Crkvi će iznjedrit ili antikrista, majstora svih racionalizama, ili će uspostavit Kraljevstvo Božje koje će na kraju u svakome slučaju doć samo je pitanje koliko će žrtava i krvi morati biti proliveno i koliko će se duša spasiti a koliko propasti.

Vrh

PostPostano: Pon svi 16, 2011 14:04 

Otac don Gobbi je istinski prorok i Gospine poruke po njemu će se sve ispunit, međutim one su sve same po sebi uvjetne jer se u slučaju velike pokore i molitve, nesreće mogu ublažit ili odgodit da daju vremena za obraćenje.

Don Gobbi je samo jedan on mnogih, mnogih mistika, koje današnji prevladavajući duh racionalizma odbacuje, međutim uskoro će Bog odbacit racionalizam kao da ovaj nikad i nije postojao.

Plod racionalizma je beskrajno, isprazno, jalovo raspravljanje i filozofiranje koje se pokreće taštinom a plod Gospinih poruka i ukazanja je konstantna molitva, konstantna pokora i duboko proživljavanje Euharistije prožeto VJEROM.

Duh koji pobijedi u Rimskoj Crkvi će iznjedrit ili antikrista, majstora svih racionalizama, ili će uspostavit Kraljevstvo Božje koje će na kraju u svakome slučaju doć samo je pitanje koliko će žrtava i krvi morati biti proliveno i koliko će se duša spasiti a koliko propasti.

Je li to sad neko novo proročanstvo ili tvoje skromno mišljenje?

Vrh

PostPostano: Pon svi 16, 2011 14:09 

To je moja Vjera.

Vrh

PostPostano: Pon svi 16, 2011 14:17 

:roll: Odlično. Moje upozorenje da postoje lažni proroci je beskrajno, isprazno, jalovo raspravljanje, a tvoje opravdavanje nepriznatih poruka je duboko proživljavanje Euharistije prožeto VJEROM.
Sad ćeš još ispasti i mučenik.

Jedino što znam je da Gospa nikad ne govori neistinu i ne nudi lažna obećanja!

Vrh

PostPostano: Pon svi 16, 2011 14:34 

To je moja Vjera.

Za katolike postoji samo katolička vjera a ne nekakva privatna.

adrijana je napisao/la:
Jedino što znam je da Gospa nikad ne govori neistinu i ne nudi lažna obećanja!

Baš tako.

Vrh

PostPostano: Pon svi 16, 2011 14:44 

adrijana je napisao/la:
[ Gospa nikad ne govori neistinu i ne nudi lažna obećanja!

Upravo tako!
Zato i prihvatimo i živimo Gospine poruke!
Naš Gospodin dolazi, da li sutra, da li za 100 godina, nije važno, važno je da ga spremno dočekamo!
Ako u nešto sumnjamo, molimo Gospodina da nam pošalje Branitelja da nas prosvijetli! On je i umro da bi Branitelj mogao doći! Branitelj nas brani od laži!
To je naša Vjera! Znači VJERA! Ne ideologija, ne filozofija, ne učena ljudska znanost! Nego čista, djetinja i iskrena Vjera!

Vrh

PostPostano: Pon svi 16, 2011 16:54 

Ako u nešto sumnjamo, molimo Gospodina da nam pošalje Branitelja da nas prosvijetli!

Imam i ja prijedlog:

ako u nešto sumnjamo,
1. pomolimo se Duhu Svetome
2. pročitamo koji odlomak iz Svetog Pisma, pogotovo evanđelja
3. pročitamo koji dio katekizma

4. i opet se pomolimo Duhu Svetome :D

...i sve će biti jasnije...

Vrh

PostPostano: Pon svi 16, 2011 17:39 

Slažem se! Tako neka bude! Amen! :D :D :D

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 401 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 27  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata