Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet tra 24, 2026 15:26

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 11 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Čet ruj 29, 2011 09:19 

Oprosti, ali Vaš napad se svodi na jednog korisnika ovdje.
Osim što kritizirate njegov način rješavanja problema, što je samo po sebi u redu, Vi ga uvjeravate i dali bi ruku u vatru da to zapravo uopće nije problem i da on izmišlja i namjerno pakosti samo da bi išao protiv Crkve, jer, eto, Vama zvona ne bi smetala niti da su Vam u kući, pa kako onda mogu njemu smetati.

To je po meni žalosno jer upravo se kršćanstvo temelji na stavljanju u tuđe cipele, pomaganju, toleraciji. Napad na čovjeka, stav kako znate njegovu situaciju bolje od njega i tvrdnja kako njegov problem ne postoji su naprosto smiješni.

Ja ne mogu sa sigurnošću reći da li je autor problema u pravu ili u krivu, ali kao nezavisnom promatraču, izgleda mi kao da jest.

Jer naime, jedini Vaši argumenti su: izmišljaš, ideš protiv Crkve, zvona su super itd.

A očito nije jedini, jer, koliko vidim, skupio je dosta pozornosti, pa i opet, ako je 3/4 od tih i svjedočilo samo da popljuje Vašu Crkvu, opet je to zabrinjavajući broj.

Također, primjetio sam da mu neki savjetuju miran razgovor sa župnikom, pa mi izgleda kao da ti neki niti ne čitaju temu u kojoj iznose stavove (što je autor problema i dokazao), već samo kao ovce ponavljaju za masom ovdje na forumu.

Meni je jako žao ovo čitati, a forum na kojem bi se trebalo nešto naučiti (ne samo u teorijskom smislu već i u moralnom) podbacuje u toj domeni.

Molim sve da se smire i pokušaju staviti sebe u cipele autora, i pa iako si zamišljate da Vam zvona ne mogu smetati, vidite, postoje i ljudi kojima mogu.

Mir s Vama.

Vrh

Naslov: Re: Hajka?
PostPostano: Čet ruj 29, 2011 10:04 

Kajnje je bezobrazno nazivati legitimne moderatorske zahvate nekekvim napadima. Ako netko želi osjetiti što je napad, neka napiše nešto afirmativno o Crkvi na ateističkim forumima tipa index ili net pa će to osjetiti na vlastitoj koži. Premjestiti postove (dakle razina daleko niže od obrisati) koji su čisti spam jer se ponavlja jedno te isto nije nikakav napad već onemogućavanje korištenja katoličkog foruma za huškačko i hajkačko ponašanje.
Isto tako posveje normalo savjetovati nekoga tko ima problem da ga rješava razgovorom s župnikom, i s tvrtkom koja postavlja zona a poslije svim legalnim putevima a ne nekorektnim pritiscima, ucjenama sa raznoraznim peticijama itd.
Najčudnije je od svega što se ovdje sugerira kako svi mi ostali moramo tolerirati takve ispade koji mogu biti i psihičke prirode pa eto tetošiti one kojima smetaju zvona, sjena zvonika ili boja fasade crkve itd.
Naravno da je ovaj forum interesantan cjelom nizu onih koji ga žele iskorištavati za nekakve prizemne ciljeve, npr drugovi iz partije nisu ni ovdje propustili priliku da napadnu vladajuću stranku kako je ispregovarala loše uvjete za zvonjavu zvona, pa preko raznoraznih peticija no posve je jasno kako forum nema tu svrhu. Postoje forumi koji jedva čekaju da se pljuje po Crkvi pa bilo iz kojeg kuta ili pozicije dolazilo no posve ja jasno kako to nisu katolički forumi.

No na žalost nije ovaj slučaj hajke na zvonjavu jedini, jedan od brojnih primjera novinarskih manipulacija je pisanje o smrti djevojke u Japanu prilikom "egzorcizma", na jednom antikatoličkom portalu. Iako je iz članka jasno da je riječ o postupku neke budističke sekte, koja iz čovjeka istjeruje vragove pumpom za vodu, oni su nad članak stavili sliku katoličkog biskupa. Sramota i dno dna u sklonosti za manipulaciju.

Vrh

PostPostano: Čet ruj 29, 2011 10:54 

Poštovani Barnaba, ne iskrivljuj moje riječi, jer ja to nisam napisao. Jednom riječju nisam spomenuo, kako ti pišeš, loše ispregovarane uvjete za zvonjavu već je jačina zvuka zvona standardizirana (kao na žalost i sve drugo) od strane EU tako da se o tome nije imalo što prigovarati i pregovarati. Stvarno neću ulaziti ni u čije psihičke profile. Kao što sam napisao, živim u neposrednoj blizini crkve i meni zvona ne smetaju tako da o ovoj temi ne mogu zauzeti, niti to mislim učiniti, niti jednu stranu. A o tome hoće li Hrvati dopustiti da im EK određuje, između ostalog, i stvari popput jačine zvuka ckrvenih zvona, vidjet ćemo početkom 2012. godine na referendumu o pristupanju EU.

Vrh

PostPostano: Čet ruj 29, 2011 11:17 

Poštovani Barnaba, ako ti smatraš da je uklanjanje postova iz razloga što prkose mišljenju moderatora pravedno, onda priča završava u ovoj rečenici.

Nadalje, navodiš nekakve banalne primjere poput boje fasade kako bi prikazao autorov problem glupim i nepostojećim dok isti nije takav. To ti je isto manipulacija o kojoj stalno pričaš i to je sramotno.

Također, da si možda pročitao temu u cijelosti (ako jesi, nešto ti je promaknulo), primjetio bi da je autor već pokušao riješiti problem ragovorom na što je naišao (ne doslovno) na zatvorena vrata.

Ja nemam nikakve primitivne ciljeve, nisam u niti jednoj stranci niti ću ikada biti, već izrazito zastupam svoje mišljenje. Imam veze sa autorom problema isto koliko i sa Vama, pa zašto onda stajem u njegovu obranu?

I ne, nitko nije napisao da se trebaju tetošiti oni koji se žale, ali definitivno nije potreban ovakav stav koji Vi vjernici ovdje pokazujete.
Dojam koji će steći svaki neovisni promatrač ovog topica jest sljedeči:

Na forumu je zabranjeno iznošenje svojeg mišljenja ukoliko isto smeta moderatoru.
Na forumu ne bi trebali iznositi svoje probleme jer ćemo radi istih biti napadanuti i optuženi za hajku protiv Crkve.
Svi oni koji ovdje napišu nešto protiv Crkve su komunisti ili pripadnici sličnih stranaka koji jedva čekaju popljuvati Crkvu.

To ja zaključujem, a vjerujem, i mnogi drugi bi došli do istog zaključka.

Vrh

PostPostano: Čet ruj 29, 2011 11:29 

Ovaj zadnji post me podsjetio na jednu raspravu s početka 90-tih, treba li krstiti ili ne djecu onih roditelja koji nisu crkveno vjenčani. Dio svećeništva je bio protiv toga, dok su drugi rekli da tu djecu u svakom slučaju treba krstiti i to zbog toga jer će se na taj način uspostaviti most između Crkve i takve obitelji.

Ista je stvar s pisanjem ovdje. Kada sam se prvi puta pojavio na ovom forumu Giovi me upitao širim li ja Evanđelje u svojoj stranci. Pa ljudi koji ovdje pišu, ponavljam, dobronamjerno, a ne iz nekih skrivenih pobuda, a imaju nekakve ograde i probleme glede Katoličke Crkve, očito da imaju potrebu da svoje probleme ili dvojbe riješe. Prihvaćanje drugačijih, a ne a priori odbijanje, na kraju može rezultirati i povratku pod okrilje Crkve onih koji traže.

Vrh

PostPostano: Čet ruj 29, 2011 11:44 

APazinjan je napisao/la:
Poštovani Barnaba, ako ti smatraš da je uklanjanje postova iz razloga što prkose mišljenju moderatora pravedno, onda priča završava u ovoj rečenici.

Prije svega obična je laž kako se radi o nakavom "ne sviđanju" već o provođenju pravila foruma o zabrani "misionaranja". Što neprestano ponavljanje linkova na tu stranicu svakako jest a usput je i spam.
Drugo uopće nisam žalostan zbog mogućnosti prestanka komunikacije jer od tvog demagoškog i spin načina rasprave nikakve koristi.

Katolik-SDPovac je napisao/la:
Ista je stvar s pisanjem ovdje. Kada sam se prvi puta pojavio na ovom forumu Giovi me upitao širim li ja Evanđelje u svojoj stranci. Pa ljudi koji ovdje pišu, ponavljam, dobronamjerno, a ne iz nekih skrivenih pobuda, a imaju nekakve ograde i probleme glede Katoličke Crkve, očito da imaju potrebu da svoje probleme ili dvojbe riješe. Prihvaćanje drugačijih, a ne a priori odbijanje, na kraju može rezultirati i povratku pod okrilje Crkve onih koji traže.

Podilaženje nekatoličkim idejama i činjenju od foruma poligona za napad na Crkvu, možda bi u manje od 0,01% slučajeva pridonijelo da netko svrati u crkvu ali bi 100% rezultiralo nekatoličkim ponašanjem.
Što se tiče tvog djelovanja ono očito ne služi da bi se Evanđelje širilo u SDpartiji već da bi se kod katolika širila partijska propaganda. Otuda i takav nick kojim se služiš.

Mogućnosti foruma kao pisane forme su ograničene i stvarno ne postoji dobronamjernija mogućnost za rješenje ove stvari osim razgovora s župnikom i legalnih pravnih sretstava sve drugo je uvlačenje foruma u nešto za što on nije napravljen. Neka "gospon" misionari za svoje ideje na svojoj web-stranici i neke si tekstovima tamo podiže čitanost a ne ovim spin forama preko ni manje ni više nego katoličkog foruma!?

Vrh

PostPostano: Čet ruj 29, 2011 11:53 

Sada si mi već pomalo bez uvrede) smiješan. To su ti svi 'argumenti' koji su ti ostali?
Stvarno mi je žao da je Crkva odnosno vjera spala na ovo.

Daleko je to od početne ideje, poštovani Barnaba, koju svi tako velikodušno naglašavate a opet svirate 'svoju melodiju'.

I smiješno je što ideš druge ispravljati a ispred svoga dvorišta nisi pomeo.

Sada bih zamolio nekoga tko misli da autor problema nije u pravu, da sažme u jedan post zašto on misli da nije u pravu pa da mogu lijepo i normalno odgovoriti. Ovakvi postovi tipa: stranke, plluvanje itd. nisu baš pogodni za raspravu te zapravo izazivaju smijeh.

Vrh

PostPostano: Čet ruj 29, 2011 12:00 

Meni je smiješno, kako ljudi obučeni za perfidnu hajku protiv Crkve a koji žive 40 km od talijanske granice :wink: stvarno misle kako je teško shvatiti koje sve metode koriste u svojoj raboti. :lol:

Vrh

PostPostano: Čet ruj 29, 2011 12:08 

Barnaba je napisao/la:
Meni je smiješno, kako ljudi obučeni za perfidnu hajku protiv Crkve a koji žive 40 km od talijanske granice :wink: stvarno misle kako je teško shvatiti koje sve metode koriste u svojoj raboti. :lol:

Kao prvo, živim više nego trdoduplo dalje od talijanske granice iako ne vidim kakve veze to ima s ovom raspravom. Nadalje, i dalje je tvoj jedini, ajmo to nazvati argument, to da ja pljujem tu po Crkvi iz neke vlasite koristi ili jer sam (ovdje sam se dobrano nasmijao, hvala) obučen za isto.

FYI imam 18 godina i stvarno nisam pripadnik nikakve stranke niti me politika zanima (a ne bi trebala niti Crkvu), pa opet, vidim da ovdje nešto nije u redu.

Zato te molim lijepo, napiši u jedan post normalne protuargumente, ovako samo bacaš kamenje na mene a ja isto nisam zaslužio (ili jesam pa to sam ne znam).

P.S Ovim postom potvrđuješ istinu stereotipa o ovakvim forumima.

Vrh

PostPostano: Čet ruj 29, 2011 12:32 

Mene ničiji privatni podatci ne zanimaju niti kad su istiniti. Isto tako kad kažem da s nekim prekidam komunikaciju onda to i odista napravim a ne maliciozno pokušavam nastavljati. U svakom slučaju posve ti je proziran način optiranja za nastavak antikatoličke hajke protiv kako kažeš "Vaše Crkve" u kojoj ja ne namjeravam sudjelovati.

Vrh

PostPostano: Čet ruj 29, 2011 12:43 

Očekivan rasplet, ništa čudno. Ipak, drago mi je da sam ipak dokazao da sam zbilja u pravu. Hvala svima ;)

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 11 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata