gaizka je napisao/la:
Kako je navedeno u knjižici, ovu je molitvu osobno Isus Krist dao vidiocu Barnabi, dana 29. srpnja 1998. Prema tome, ako vjerujemo, da je to zaista tako - pristup molitvi je ispravan!
Da, tako stoji! Ali u slučaju da ne znamo je li Isus to osobno rekao ili nije, imaju li roditelji (a i ostali) pravo nadati se već unaprijed da je dijete spašeno? Prema KKC 1261.
Poznato je da „bez krštenja nema spasenja“, ali i da postoje određene iznimke. Tu se prije svega mislilo na nevinu djecu. Papa Pio VI., kad je spominjao limb, usput je osudio učenje jansenista da sva nekrštena djeca odlaze u pakao. To, na malo drugačiji način, vrijedi i danas.
Naravno da se uvijek preporuča moliti (za sve, a osobito grješnike), ali u ovim molitvama se radi o KRŠTENJU. Kao da žele dati do znanja da, pošto se na tu djecu više ne može primijeniti sakrament (jer su umrla), njih Bog krsti sam (=spašava), ali tek na naš zagovor. Drugim riječima, da se nitko ne moli za njih duše te djece bile bi izgubljene. Imam dojam da tekst molitve takvo nešto sugerira.
Postoji li negdje u Svetom pismu ili u tradiciji Crkve neka stavka ili samo aluzija na to da one koje Bog odluči spasiti – krsti pomoću naše molitve…? Želi li da i mi svojom molitvom budemo dionici takvog načina spasenja (kao što posrednička molitva i jest u biti) ili – možemo li kod ove stvari imati jednostavno više povjerenja u Božje milosrđe?
Tekst naime potječe iz nepriznatih privatnih objava i sadrži još par kontradikcija:
1) Kad Isus kaže:
Neću dopustiti da nedužne duše u Nebu budu izgubljene. Ja ću ih Svojom Ljubavlju i Milosrđem zaštititi od pada u smrtni grijeh.Mogu li duše u Nebu biti istovremeno i izgubljene? Mogu li tada još i pasti u smrtni grijeh? Nije li se ovdje netko zabunio?
(engleska verzija je drugačija / hrvatski prijevod je vrlo zbunjujući)
2) Kad se u molitvi spominje:
Operi, očisti i krsti pobačenu djecu od krivnje i moralnih nečisti...Nose li nerođena djeca ikakvu krivnju na sebi ili moralnu nečist, osim istočnoga grijeha? Nisu li oni već samim činom pobačaja (=ubojstvom) u duhovnom smislu kršteni krvlju, poput mučenika?