Alan Ford je napisao/la:
Meni ovo ništa danas nije niti najmanje čudno.
Uz ovakav konzumerizam, mi i petkom govorimo "Neće grijeh u usta, nego iz usta", dakle ne moraš postiti, ništa to nije potrebno, sve će Isus oprostiti, On te neopisivo voli, sada evo SDP uvodi ponedjeljak bez mesa zbog stakleničkih plinova i nije im problem, a mi smo post sveli na "ma neće grijeh u usta", što čujem svaki put kada pitam katolika koji jede meso petkom!!
Uz propovijedi, na kojima se ne spominje pakao, u kojima grijeh ima sporednu ulogu, a pakao nikakvu, koji je za mračni srednji vijek, u z propovijedi na kojima nisam čuo da nekakav svećenik govori o kontracepciji, o pilulama, o kondomima, o predbračnim odnosima, o spiralama. Općenito o kontracepciji koju koriste 95% katolika, valjda da se nebi uvrijedili, jer ne daj Bože im nešto reći što je njima teško, da se ne bi crkva ispraznila.
Danas rastavljenih i ponovno vjenčanih koliko hoćeš, pune ih župe, jer eto si ne pašu, pa je onaj drugi bolji, i preko toga se olako prelazi, i niti riječi o tome.
Sve nekakve sladunjave i jednolične propovijedi ,o, ne mrzi susjedu, pomozi ako hoćeš drugom, nemoj ogovarati, o materijalnom i kako ljudi teško žive, i iči će te svi u raj jer vam političari nisu obezbijedili kvalitetniji život, da na miru možete ići u shoping nedjeljom i slično.
Pa dotle kad se diže presveto ili kad se prima, svi odjednom invalidi i u novim bijelim hlačama, jučer kupljenim, pa će Bog razumjeti, kao da to rade jer moraju. Kako da netko drugi i povjeruje da u toj Hostiji nešto ili je, kad se jede ko čips i prilazi ko za šank, a da nam netko da 100000 kn, klečali bi ležali pred tim, i ljubili ruke do sutra.
O korizmi, da i ne govorim, jedni se odreknu alkohola pa se na Uskrs naroljaju ko svinje, jedni cigareta, pa se kasnije napuše ko turčini, jedni se slatkog pa se kasnije nažderu ko krmad i slične glupost. Ali ne daj Bože u nečiji stav i mišljenje dirat, sačuvaj Bože, kako se možemo samo usuditi!!
Gadi mi se danas ova bljutava, sladunjava i "sve će Bog prostit" vjera, bez imalo žrtve , bez imalo odgovornosti, bez kapi znoja i zrnceta samokritičnosti.
Što mladima ostaje u ovom svemu, nego da gledaju na sve ovo kao nekakav teatar sa Euharistijskim Kristom u sporednoj ulozi, koji se smiješi na Faustininoj slici Milosrdnog sa pet prsti i kaže"prika daj peticu, ne brini i samo "deri"!!
Hajde nemoj govorit nevalja ovo ne valja ono napiši što bi trebali svećenici propovijedati (ne tvrdim da neke stvari koje si rekao ne stoje) ali ima svećenika koji govore i o grijehu i o paklu i o kontarcepciji i nedopušta ponovno oženjenima na sakramente.. Zato molim paušalne ocjene - ne! aA da ti samo napomenem da je Isus rekao a kad opet dođe Sin Čovječji hoće li naći vjere na zemlj? Ako Isus tako govori - ...????