Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned tra 19, 2026 02:03

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Pet kol 22, 2008 16:04 

Želim predložiti jenu prelijepu molitvu koju je Isus uputio Sv.Faustini.
moli se na običnoj krunici ovako:
Krunica Božanskom milosrđu
Znak križa: U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.
Na prva tri zrnca:
Oče naš...
Zdravo Marijo...
Vjerujem u Boga Oca...

Slijedi pet desetica. Svaku deseticu započinjemo (na velika zrnca):
Vječni Oče, prikazujem Ti Tijelo i Krv, dušu i božanstvo Tvoga preljubljenog Sina, Gospodina našeg Isusa Krista, kao zadovoljštinu za naše grijehe i grijehe cijeloga svijeta.

Na mala zrnca (10x):
Po pregorkoj Muci Isusovoj, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Nakon pete desetice doda se (3x):
Sveti Bože, sveti jaki Bože, sveti besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Sasvim na kraju:
O, Krvi i Vodo što potekoste iz Srca Isusova kao izvor milosrđa za nas,
ja se uzdam u Tebe!
Marijo, Majko Milosrđa, moli za nas!
Isuse, ja se uzdam u Tebe! (3x).
Smiluj se nama i cijelome svijetu, Gospodine!

Isusove riječi:"Duše, koje teže savršenosti, posebno trebaju slaviti moje milosrđe, jer punina milosti, koju im darujem, teku iz mojeg milosrđa. Ja želim, da se te duše odlikuju neograničenim povjerenjem u moje milosrđe. Ja sam bavim se posvećenjem takvih duša. Sve ću im dati što im je potrebno za njihovo posvećenje. Iz mojeg milosrđa crpe se milosti samo jednom posudom - a to je povjerenje. Što se više duša pouzdaje, to ga ona više dobiva. Duše, koje se bezgranično pouzdaju, meni su velika radost, jer u takve duše izlijevam sva moja blaga milosti. Raduje me to, što one puno traže, jer je moja želja puno davati, i to vrlo puno. Žalosti me naprotiv kad duše malo traže i sužavaju svoje srce. "(Dn. 1578)
(...) Kad god čuješ otkucavanje trećeg sata, (...) uroni posve u moje milosrđe proslavljajući ga i hvaleći (...). U ovom času možeš izmoliti sve za sebe i za druge... (Dn. 1572)

Neprestano moli Krunicu (Božanskom milosrđu) koju sam te naučio. Ma tko god je bude molio, doživjet će u svom smrtnom času moje veliko milosrđe. Svećenici će ga pružati grešnicima kao posljednje sidro spasa. Ukoliko bi bio najokorjeliji grešnik - ako samo jednom izmoli tu Krunicu, dobit će milost mog beskrajnog milosrđa. Neshvatljive milosti podijelit ću onim dušama, koje poklone povjerenje mojem milosrđu. (Dn. 687)

(...) U svakoj duši ostvarujem djelo milosrđa. Što veći grešnik, to veće pravo na moje milosrđe. Nad svakim djelom mojih ruku jest moje milosrđe. Tko se pouzdaje u moje milosrđe neće se izgubiti, jer sve njegove stvari su moje, a njegovi neprijatelji razbijaju se o podnožje mojih nogu. (Dn. 723)

Svaku dušu, koja moli tu Krunicu, branit ću u času smrti kao svoju čast. I kad drugi tako mole kod umirućeg, primit će obećani oprost. Kad se ova molitva moli kod umirućeg ublažuje se Božja srdžba i neiscrpivo milosrđe obuzima dušu. Dubine mojeg milosrđa pokreću se bolnim mukama mojeg Sina. (Dn. 811)

Devetnica na čast Božjeg milosrđa može se moliti uvijek. Međutim, prema Isusovoj želji osobito se preporučuje moliti od Svetog Petka pa do Malog Uskrsa

Vrh

PostPostano: Čet kol 28, 2008 18:07 

To je jako lijepa i jaka molitva. Ne oduzima puno vremena i mislim da si za tako nesto svatko moze svaki dan naci bar malo vremena i posvetiti ga Bogu u molitvi.

Vrh

PostPostano: Sub ruj 06, 2008 17:41 

crusadercro je napisao/la:
To je jako lijepa i jaka molitva. Ne oduzima puno vremena i mislim da si za tako nesto svatko moze svaki dan naci bar malo vremena i posvetiti ga Bogu u molitvi.

Potpuno se slažem..a i Isusove riječi su predivne :wink:

"Moli trajno krunicu koju sam te naučio. Onomu tko je bude molio udijelit će se veliko milosrđe već za života a posebno na času smrti,"

Za ovo se svakako može izdvojiti malo vremena svaki dan..

Vrh

PostPostano: Sub ruj 06, 2008 19:06 

Da,vrlo lako za moliti..ali se ne smije zaboraviti da je Gospina krunica na prvom mjetu..
Ovu krunicu molimo dodatno...!Ja ju molim...

Vrh

PostPostano: Pet ruj 12, 2008 09:25 

Leja je napisao/la:
Da,vrlo lako za moliti..ali se ne smije zaboraviti da je Gospina krunica na prvom mjetu..

Nije dobro stvarati nekakvo natjecanje od molitvi i određivati koja je na prvom mjestu.
Ako se pobožno moli, iskrena srca, svaka molitva rezultira milošću. Kao što i Riječ Božja uvijek donosi plod.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 12, 2008 15:39 

Barnaba je napisao/la:
Leja je napisao/la:

Nije dobro stvarati nekakvo natjecanje od molitvi i određivati koja je na prvom mjestu.
Ako se pobožno moli, iskrena srca, svaka molitva rezultira milošću. Kao što i Riječ Božja uvijek donosi plod.

Da slazem se..Barnaba

Ja skupljam razne krunice i molim..imam oko 22 razlicite...Kada poklanjam nekome onda su mi rekli da je ipak Gospina krunca,koja se molil svaki dan..nezamjeniva....
Jer ljudi se cesto odlucuju za krace..recimo kao "Zlatna krunica"
Nisam s tim htjela reci ..nista lose...
Svakako da ce svatko odluciti koju ce krunicu moliti ,i kada....

Vrh

PostPostano: Sub ruj 13, 2008 19:42 

:wink: Leja, samo ti moli krunicu, kako god se ona zvala. Niti ona klasična nije propisana kao obavezna, a nije se uvijek na isti način molila. Prošla je kroz različite modifikacije.
Krunica je meditativna molitva. To nije nabrajanje, kako to govore oni koji ne poznaju tu vrstu molitve. Ponavljanjem zaziva ili zdravomariji mi smo ''priključeni'' svijetu duhovnog. Čak ne moramo niti previše razmišljati. Takva molitva diže naš duh k Bogu, družimo se s Marijom; zar to nije divno?.....

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata