Rapidus je napisao/la:
Ovo mi je prvi post i na moju veliku žalost... prisiljen sam tražiti pomoć, savjet...
Jučer prilikom čišćenja ormara od starije kćeri (16 godina stara), supruga je pronašla neku vrstu osobnog dnevnika pisanu na komadić papira, gdje mi kćer opisuje dvije svoje veze (kratkotrajne) sa dvjema djevojkama. Spominje se zaljubljenost, poljupci, te druga razmišljanja oko istog. Supruga i ja bili smo zaprepašteni, šokirani. Nevjerica i žalost obuzela nas, emocije na mahove jednostavno ne mogu zaustaviti... Tisuću pitanja, kako, zašto ja, zašto ona...
Znam da je imala dvije-tri simpatije dječaka koji pohađaju istu školu kao i ona, a i prilikom razgovora znala je reći kako joj se sviđa poneki dečko. Za sebe je još napisala da da je biseksualka.
Želim pomoći njoj a na koncu i cijeloj obitelji (imam još jednu mlađu kćer od 14 godina) da prebrodimo ovu situaciju, ali jednostavno ne znam kako. Svakako ću zajedno sa suprugom porazgovarati sa kćeri, ali trenutno nemam snage, možda za dan-dva.
Što joj reći, kako najprimjerenije pokušati objasniti da njezini osjećaji nisu moralni?
Ako netko od vas ima pokoji savjet ili preporuku... najiskrenije zahvaljujem.
Prvo ne treba paničariti već biti razborit. Mislim da je pogrešno pristupati s pozicije "nenormalni osjećaji" već s pozicije što je grešno ponašanje.
Da li ste vi vjernik i jeste li prije poučavali dijete o tome što je u spolnosti grešno, a što nije? Jeste li uopće govorili djeci o spolnosti?