Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned tra 19, 2026 22:38

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: krštenje
PostPostano: Pon pro 10, 2012 23:48 

poštovani,
supruga i ja smo u maloj svađi,dva mjeseca.međutim ona je odlučila da krsti dijerte,bez da samnom razgovara,iako sam za krstitke,na Viškovu u Župi je predočila očito svu dokumentaciju,naime ja sam iz druge župe,Dovela me gotov čim,naime ne prihvaćam takva stajališta,ne želim das se jednost5rano donose odluke,u srijedu ima obreed,a u nedjelju je krštenje,nadam se da jevelečasni,provjerio podatke,i suglasnost,da nema prevara,zaista sam iznenađen da biskupija za malo novaca,može ići u krajnost,to je važqan čin za oba roditelja,Što da radim,

Vrh

Naslov: Re: krštenje
PostPostano: Uto pro 11, 2012 08:29 

Prije odgovora potrebno je razjasniti bitne stvari koje nisu jasne u Vašem opisu. Da li ste Vi i supruga primili sakrament braka u Katoličkoj Crkvi, ako jeste da li ste svjesni obaveza koje ste tada preuzeli?

Vrh

PostPostano: Uto pro 11, 2012 08:38 

Barnaba je napisao/la:
Prije odgovora potrebno je razjasniti bitne stvari koje nisu jasne u Vašem opisu. Da li ste Vi i supruga primili sakrament braka u Katoličkoj Crkvi, ako jeste da li ste svjesni obaveza koje ste tada preuzeli?

ne ja nisam primio,sakramente,ali koliko znam,sam čin krštenja će se dogoditi.Ona je naime predočila,preslike moje osobne koju ima sa sobom,dokumente od Ćerkice,reći će da sam na putu i da se slažem,zaista degutantno,

Vrh

PostPostano: Uto pro 11, 2012 08:41 

ime supruge : ---,ćerkica: ---,mjesto prebivališta Pula,mjesto boravišta Viškovo ---.

(--- maknuto zbog iznošenja osobnih podataka)

Vrh

PostPostano: Uto pro 11, 2012 09:04 

STELA je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:

ne ja nisam primio,sakramente,ali koliko znam,sam čin krštenja će se dogoditi.Ona je naime predočila,preslike moje osobne koju ima sa sobom,dokumente od Ćerkice,reći će da sam na putu i da se slažem,zaista degutantno,

Prije svega krštenje ne može biti degutantno već je nužno za spasenje te ga treba obaviti što ranije. Ako niste vjenčani u Crkvi Vi ne možete postavljati uvjete oko vremena obavljanja krštenja jer ne pripadate Crkvi.
Nije mi jasno zašto je žena s kojom imate dijete uopće predočavala vašu osobnu i tvrdila da pristajete jer se u takvim slučajevima (zbog važnosti i nužnosti krštenja) krštenje može obaviti i na traženje samo jednog roditelja. Žena tvrdnjom da ste pristali čini grijeh koji treba ispovjediti i navesti razloge za taj postupak, ali ne čini grijeh zato što želi krstiti svoje dijete unatoč Vašem protivljenju, to je njena obaveza jer je vjernica.
Vama savjetujem da se ne svađate i budete uviđavni prema majci svojeg djeteta te upoznate ono što joj je u vjeri važno pogotovo jer se radi o dobrobiti i budućnosti vašeg zajedničkog djeteta. Ne služi Vam na čast što ste naveli ime te žene i svog djeteta te ih na taj način htjeli osramotiti, to je ispod svake razine uljuđene komunikacije. Žalosno je što ne vidite kako time vršite nasilje i rušite mostove prema osobama s kojima možete dijeliti puno dobra.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata