Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 30, 2026 17:09

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Sri sij 16, 2013 11:52 

Pozdrav!
Svoju ću priču skratiti što više mogu. Suprug i ja smo vjernici, ali ne pravi vjernici. Nismo hodali kako treba, niti su nam prve godine braka bile sretne. Zašto? Već smo tri godine bez djece. Ja sam službeno nezaposlena, odnosno radim kao volonter i pripremam se za polaganje državno stručnog ispita, suprug je u zadnje tri godine već jednom dobio otkaz, ali na sreću sad opet radi. Priznajem, bojim se budućnosti, strepim za materijalnu sigurnost i bojim se djece. U svome sam životu odlučno stajala da nikada ne bih učinila pobačaj, niti nisam, ali ne štitimo se prirodnim metodama koje crkva podržava jer se bojimo. Ja sam relativno mlada, nemam uredne cikluse i bojim se da ću ostati trudna. Bojim se djece, bojim se kako ću im pružiti ono osnovno ako jedva imamo novca za nas dvoje.
Želim djecu, a istovremeno se bojim i ne znam jesam li se spremna u potpunosti prepustiti u Božje ruke... Jednom mi je jedan svećenik rekao, ostani doma, imaj djecu, neka on radi, nitko ti nikada neće nadoknaditi izgubljene trenutke koje si mogla provesti uz svoju djecu. Kako, pitam se danas? Kako žena može odlučiti ostati kod kuće i imatu djecu ili barem da odgodi posao za dane kad djeca malo porastu u ovo vrijeme sveopće krize i nezaposlenosti? Kako da uopće kažem roditeljima koji su mi omogućili da diplomiram i suprugu koji čeka da položim stručni ispit da sam u stanju odustati od svega i posvetiti se djeci, iako time možda riskiram našu egzistenciju? Što ako za 10 godina požalim jer nisam radila, a volim svoj posao i ono za što sam se školovala...
Gdje pronalazite hrabrost? Kako da se u potpunosti prepustim Bogu?
Molim, idem na sv. misu ali stalno me nešto koči i obeshrabljuje, stalno neka sumnja u vlastite odluke i njihovu ispravnost....

Vrh

PostPostano: Sri sij 16, 2013 23:27 

Ovo o čemu pišeš je čista zamka zloga. Laže ti i straši te, čini da se bojiš i tako te drži u svojoj vlasti.
Budeš li imala djete tvoj brak će se raspasti. Ako dobiješ dijete, ubrzo ćete svi umrijeti od gladi. Promisli koliko su se tvoji roditelji žrtvovali za tvoje obrazovanje. Iznevjerit ćeš ih ako ne položiš stručni ispit. Tvoji roditelji će te prezirati i ti ćeš biti mrtva za njih. Ako ne završiš studij svi će promisliti kako si ti jedna promašena osoba. Tvoja egzistencija je ugrožena i ti ćeš osim što ćete svi prezreti na kraju umrijeti od gladi. Bolje je da završiš fakultet i dobro se materijalno situiraš i onda će tvoj život krenuti na bolje. Strpi se još nekoliko godina i čim budeš radila po cijele dane i budeš imala novca tvoj brak će biti savršen. Svi problemi koje sad imaš su isključivo zato što nemaš novca i nisi položila stručni ispit. Na Boga se uopće ne možeš pouzdati jer je on u stvari daleko od tebe. Da te Bog ljubi tvoj život bi bio puno bolji. Pusti te priče o Bogu i njegovoj dobroti, sve možeš sama. Ti si gospodar svoje situacije i ti odlučuješ kako ćeš svojim snagama savršeno urediti život.

Otprilike zloduh ti uvijek govori da ćeš umrijeti zbog toga i toga i da te Bog ne ljubi. Crni je lažljivac.
I njemu je jedini cilj tebe i tvog muža udaljiti od Crkve i Boga.
Jer kad pročitam tvoj post isčitavam iz njega da sad živiš u trpljenju. Da živiš u grijehu. Nisi dala Bogu ni najmanju šansu da može intervenirati u tvom životu. Ko ti kaže da ti i suprug uopće možete imati djece ???
Misliš li da bi tvojim roditeljima bilo mrsko da postanu none i dida ???
Odluka je na tebi i tvom mužu. Odlučiti se za djecu s Bogom ili za novac i karijeru s crnim.
Na žalost nije se lako prepustiti Bogu jer da je to lako naše društvo bi bilo prepuno svetaca.
Poanta ove priče je da Gospodinu daš šansu. I vjeruj da te Gospodin neće razočarati. Jer ako si zatvorena za Boga kako će ti pomoći.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata