Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 16, 2026 23:04

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 45 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub sij 05, 2013 21:41 

Bernard je napisao/la:
Daba, nemaš me pravo prozivati. Ne poznaješ me, a da me poznaješ, znao bi da sam i na svojoj razini imao problema zbog svoje vjere s raznim ljudima, uključujući i neke SDP-ovce. Nemam nikakve iluzije o stajalištu spomenutih političara prema vjeri i Crkvi. Međutim, meni je mjerilo ponašanje službene Crkve, koja:
a) nije zabranila tim političarima ulazak u crkvu

Nikomu se ne brani ulaz pa da nije ni krštenik, ako ne čini sablazan u crkvi. Dakle, niti imaju pravne osnove niti razloga da ga izbace. Izbaciti ga ne treba, ali njega treba biti sramota. I ljude vjernike koji mu se dive.

Bernard je napisao/la:
b) nije izopćila nijednog od njih (Milanović je kršten u djetinjstvu-istina, sam je rekao da se srami vlastitog krštenja, što mu dođe kao svojevoljni čin javnog istupanja iz Crkve kojoj zapravo nikad nije ni pripadao)

Izopčenje iz Svet crkve Katoličke je drugi postupak, reguliran je crkvenim zakonima, a sigurno se nije ogriješio toliko da bi ga trebalo izopčiti.
No, i dalje nevjernicima nije mjesto da na svetoj misi skupljaju sebi jadne političke poene kod nemislećih vjernika mlaka srca.

Bernard je napisao/la:
c) nije zabranila dolazak na misu niti članovima nekih drugih stranaka, koji po toj logici također ne bi imali što tražiti u crkvi.

Da, ni oni ne bi trebali biti na svetim misama kao nevjernici koji tom prijetvornošću jeftino kupuju biračko tijelo, glasove vjerničke kukavelji.

Bernard je napisao/la:
I da ne brineš-apsolutno sam protivnik gender ideologije. Jedno je civiliziran kontakt Ckve s demokratski izabranima predstavnicima Države, drugo je neslaganje s njihovim političkim stajalištima. Mislim da je to u skladu s kardinalovim nastupom na misi. Nadam se da se sada razumijemo.

Kontakt na političkoj i društvenoj razini je poptuno druga stvar i druga tema, ali prebivanje na svetoj misi s obrazloženjem da počasti nas vjernike svojom nazočnošću je čista i nepatvorena farizejština.
Isus je poodavno farizeje i trgovce izjurio iz hrama! Očito su i nama potrebne pučke misije gdje bi narodu objasnili da se ne divi takvim ispadima jer nam Božićno slavlje nije ništa uzvišenije ako sam stalno morao gledati mrzovoljna lica nevjernika koji su došli izdangubiti sat vremena i prikupiti dva-tri glasa.

Vrh

PostPostano: Sub sij 05, 2013 22:09 

Giovi je napisao/la:
Zanimljivo je o toj temi [url=http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/184360/Default.aspx]govorio biskup Vlado Košić

Admine, hvala!

Valjda će sada i drugi forumaši shvatiti poruku kad budu ovo pročitali!

Vrh

PostPostano: Ned sij 06, 2013 13:26 

Daba je napisao/la:
Giovi je napisao/la:
Zanimljivo je o toj temi [url=http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/184360/Default.aspx]govorio biskup Vlado Košić

Admine, hvala!

Valjda će sada i drugi forumaši shvatiti poruku kad budu ovo pročitali!

Naravno da ćemo shvatiti. Msgr. Košić bi bio vrlo sretan kada bi se ponovo aktivirala inkvizicija. Španjolski kadar po mogućnosti.

Vrh

PostPostano: Pon sij 07, 2013 00:18 

Citat:
Naravno da ćemo shvatiti. Msgr. Košić bi bio vrlo sretan kada bi se ponovo aktivirala inkvizicija. Španjolski kadar po mogućnosti.

Ko o ćemu SDP o inkviziciji! Fuj! Inkvizicija je kamilica za vas! Vama koji vam je uzor homoseksualac i pedofil, koji je istraživao orgazme na šestomjesečnoj bebi.
I ti imaš obraza ovdje doći sa nickom SDP! Pa vi stvarno nemate ni malo srama!Fuj!

Vrh

PostPostano: Sri sij 09, 2013 17:24 

Nedavno su Josipović i Jovanović bili na pravoslavnoj liturgiji pa nisam pročitao negativne komentare niti se netko od njih buni zbog toga jer posjetu shvaćaju kao izraz poštovanja. Zanimljivo je što ateisti i neki katolici imaju identično negativno stajalište o posjeti predstavnika vlasti katoličkoj katedrali?
Realno gledano, svatko tko je ikada bio u katedrali zna kako osobe, u prvom redu lijevo od oltara (gdje su bili Jovanović i Josipović), može vidjeti samo mali broj ljudi u toj crkvi pa je fizički nemoguće da većini smetaju. Onaj tko ih ne trpi samo treba otići malo dalje od tog mjesta i može u miru sudjelovati na sv. Misi. Žalosno je što mediji uopće nisu izvijestili kako se kardinal Bozanić rukovao s Josipovićem i Jovanovićem poslije sv. Mise iako je na propovjedi bio oštar po pitanju nametanja ideološkog odgoja. Kardinal je jasno pokazao da osuđuje grijeh i grešna djela, ali duboko poštuje svakog čovjeka kao pojedinca i predstavnika vlasti.

Vrh

PostPostano: Čet sij 10, 2013 11:08 

Forma ili ne svako zna kakvog srca dolazi pred Boga. A sve ima svoj razlog.

Vrh

PostPostano: Ned sij 13, 2013 22:25 

SDPovac je napisao/la:

Hajde ti šuti, zbog vaše "inkvizicije" mi je podosta predaka uzidano u temelje mariborske obilaznice.
Uostalom, inkvizicija je barem teoetski bila sud, a vi ste to po kratkom postupku.

Vrh

PostPostano: Ned sij 13, 2013 22:27 

Barnaba je napisao/la:
Nedavno su Josipović i Jovanović bili na pravoslavnoj liturgiji pa nisam pročitao negativne komentare niti se netko od njih buni zbog toga jer posjetu shvaćaju kao izraz poštovanja. Zanimljivo je što ateisti i neki katolici imaju identično negativno stajalište o posjeti predstavnika vlasti katoličkoj katedrali?

U konačnici isto mišljenje - da nisu trebali ići na svetu misu, ali iz oprečnih razloga.
Oni zato što ne priznaju Boga i Crkvu, a mi, normalni vjernici, zato što ne želimo farizejštinu sa državne razine.

Vrh

PostPostano: Ned sij 13, 2013 22:29 

Barnaba je napisao/la:
... može vidjeti samo mali broj ljudi u toj crkvi pa je fizički nemoguće da većini smetaju. Onaj tko ih ne trpi samo treba otići malo dalje od tog mjesta i može u miru sudjelovati na sv. Misi.

Da, da se normalni vjernik miče u stranu, da se sklanja po SVOJOJ crkvi zato da ne mora gledati komediju od prijetvornosti. Da se ne mora izlagati zloduhu farizejstva posebno iskazanog u obraćanju novinarima po izlasku iz crkve.

Vrh

PostPostano: Čet sij 17, 2013 07:40 

Daba je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:

U konačnici isto mišljenje - da nisu trebali ići na svetu misu, ali iz oprečnih razloga.
Oni zato što ne priznaju Boga i Crkvu, a mi, normalni vjernici, zato što ne želimo farizejštinu sa državne razine.

Često se sotonsko nadahnuće može prepoznati jedino po repu, kad pa bi se svatko razuman trebao dobro zamisliti kad shvati kako mu se cilj u konačnici poklapa s protivničkom stranom. Nije li zaveden, nije li previdio neke stvari? Kako umanjivanje vlastitih snaga i zahtijevi da političari nedolaskom pokazuju nepoštovanje mogu koristiti pravednoj strani?

Vrh

PostPostano: Pon sij 21, 2013 23:09 

Barnaba je napisao/la:
Često se sotonsko nadahnuće može prepoznati jedino po repu, kad pa bi se svatko razuman trebao dobro zamisliti kad shvati kako mu se cilj u konačnici poklapa s protivničkom stranom. Nije li zaveden, nije li previdio neke stvari? Kako umanjivanje vlastitih snaga i zahtijevi da političari nedolaskom pokazuju nepoštovanje mogu koristiti pravednoj strani?

E, moj domaćine, al' ga ti ovdje pošteno nadrobi' svega.

... zahtjev da političari nedolaskom pokazuju nepoštovanje ...???

Zahtjev je da ne dolaze i šlus. Jasno sam naveo što time pokazuju.

... umanjivanje vlastitih snaga ... može koristiti pravednoj strani?

Opet zbunjola. Ništa jasno, ništa logično. Kakve sam ja vlastite snage uvećavao da bih ih morao umanjivati? Gdje si ti to vidio? Daj složi stvari u glavi pa napiši nešto jasno - ovako samo pretpostavljam da tlapiš o nećemu na ovu temu.
Koji je moj cilj i u čemu se poklapa sa protivničkom stranom? Gdje si to povadio...

Vrh

PostPostano: Uto sij 22, 2013 07:53 

Daba ti si po običaju pobrkao lončiće pa me smatraš "domaćinom", a ako ne razumiješ jasan poziv na preispitivanje i ne smeta ti što su ti cilj i metode isti kao kod agresivnih ateista onda te samo mogu pozvati na post, molitvu i kontemplaciju o različitim nadahnućima koja čovjeku dolaze iz različitih izvora. Potrebno ih je naučiti razlikovati i ne pristajati na ono što zapravo želi neprijatelj Božji.

Vrh

PostPostano: Uto sij 22, 2013 07:55 

Uglavnom neprijatelji vjere se ne moraju brinuti ako su im protivnici tako mazohistički nastrojeni i sami srljaju u propast. Za kakvu su akciju ili evangelizaciju oni sposobni? Nikakvu, sposobni su samo mrcvariti vlastite redove i tjerati ljude od sebe i Crkve.

Političari definitivno moraju poštovati građane i vrijednosti koje su tim građanima važne. Postala je tradicija da političari dolaze na sv. Mise (pogotovo na Božić) pa iako ne tome ne smije stati već poštovanje mora biti istinsko, a ne formalno, ipak ne postoji način kojim bi se nekome branio odlazak na sv. Misu. Eventualno se licemjernim političarima katolicima mogu uskratiti sakramenti, ali sam dolazak u crkvu se ne može nikom zabraniti pogotovo ako je pristojan, primjereno obučen i ne ometa obred. Netrpeljivost koju neki pokazuju prema ljudima koji nisu vjernici je odraz slabe vjere i pristajanja uz mržnju usmjerenu na čovjeka. Ipak vjernici nisu pozvani mrziti već djelovati na obraćenje grešnika, a to ne mogu ako će nevjernike tjerati iz crkava ili svoje okoline.

Vrh

PostPostano: Uto sij 22, 2013 09:52 

Nakon dugo vremena, u potpunosti se sa svime napisanim slažem s Barnabom.

Vrh

PostPostano: Uto sij 22, 2013 10:05 

SDPovac je napisao/la:
Nakon dugo vremena, u potpunosti se sa svime napisanim slažem s Barnabom.

To samo pokazuje kako poziv na preispitivanje i provjeravanje nadahnuća vrijedi za sve te iz toga niti ja nisam nikako isključen.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 45 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata