Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned tra 19, 2026 01:36

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 65 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned ožu 17, 2013 14:35 

sektaštvo koje poziva na otpad od vjere fuj fuj a najžalosnije je što vjernici vjeruju takvim porukama a ima ih na tisuće.E pa moj odgovor svima koji vjeruju ovim porukama onda nek idu kod tih proroka na misu i na ispovijed i neka im oni udjeljuju sakramente

Vrh

PostPostano: Ned ožu 17, 2013 14:44 

adrijana je napisao/la:
Dakle, ako ova proročica nagovještava da će se jednom pravi nauk nalaziti izvan Katoličke crkve i da će trebati iz nje izići zbog krivovjerja, ona izgleda zagovara sektaštvo, najprije prema Papi, a onda i prema Crkvi.
Onda najbolje prijeđimo svi odmah na pravoslavlje, jer su pobožniji od protestanata... :mrgreen: :D

Zapravo, radi se o tome da se u mnogim katoličkim crkvama više neće izvoditi misa kao do sada, ukinit će se primjerice euharistija s vremenom, što se vidi iz nekih drugih njenih poruka (primjerice http://www.thewarningsecondcoming.com/h ... le-pieces/ od 08.03.2013). Nastat će raskol u crkvi i izvorne mise će se tada morati održavati privatno (možda po kučama, stanovima, itd.)
Inaće, njene poruke su predvidjele "ostavku" Pape Benedikta XVI, a za Papu Franju I kažu to što kažu, vrijeme će brzo pokazati. Tko će vjerovati nek vjeruje tko neće ne mora.

Vrh

PostPostano: Ned ožu 17, 2013 14:54 

sir.oliver je napisao/la:
Znam da su svi sada oduševljeni novim Papom Franjom I, no evo nečeg što me malo i uznemirilo:

Na slijedećem linku se može vidjeti članak o ekumenskim susretima koje je Kardinal Jorge Mario Bergoglio održavao u Buenos Airesu sa Evangelicima, poznatima pod kraticom C.R.E.C.E.S. koji ima za cilj ujediniti katoličku i evangeličku crkvu.
http://giacintobutindaro.org/2013/03/14 ... bergoglio/

Slijedeća fotografija je sa susreta C.R.E.C.E.S. iz 2006g. gdje je Kardinal Jorge Mario Bergoglio kleknuo i zatražio od Evangelika da mole za njega, te je i jedan od njih položio ruku na njega!? Smatram ovaj čin prilično neprikladnim za jednog katoličkog kardinala, pogotovo iz perspektive sadašnjeg Pape.

Slika

Nije da plašim, ali žena iz Irske, tzv "Majka spasenja", koja prima Isusove poruke je još u poruci od 21.01.2012 (http://www.thewarningsecondcoming.com/f ... a-heretic/) upozorila da će novi Papa nakon Benedikta XVI biti "crni" Papa, koji će oduševiti svijet svojom lažnom poniznošću i prikazat će se kao neobična i čista duša. Ljudi će mu povjerovati.

Ljudi se najbolje ocjenjuju po plodovima svoga rada, treba će ipak pričekati i vidjeti kakve poteze će vući Papa Franjo I. Nadam se da kroz svoj ekumenizam neće otići u takvu krajnost i težiti da stvori jednu univerzalnu ekumensku Crkvu.

ma daj strašno pa i za Ivana Pavla 2 i Benedikta 16 su govorili da su antipape i heretici a sad i za ovoga pa onda je najbolje što kaže adrijana idemo svi u pravoslavlje i na miru smo :mrgreen:
samo mi nije jasno zašto ne komentiraju pravoslavce i njihove poglavare jesu li oni ostali na pravom putu i istini?ili smo samo mi katolici pod utjecajem zloga?

Vrh

PostPostano: Ned ožu 17, 2013 16:05 

Adrijana,
ima detalj te poruke koju si citirala.
OPREZ!
NE ZNA se na kojeg se to papu odnosi. Ne smijemo griješiti i sve "svaljivati" na p.Franju.
Smireno treba čekati...I moliti...Što ćemo promijeniti i/ili postići citiranjem poruka? Samo kontraefekat.
Samo sam istaknuo da ni u kojem slučajju ne smijemo biti pretjerani optimisti glede "sređivanja" problema gladi, nasuprot bogatstvu...

Vrh

PostPostano: Ned ožu 17, 2013 17:03 

adrijana je napisao/la:
Nije da plašim, ali žena iz Irske, tzv "Majka spasenja", koja prima Isusove poruke je još u poruci od 21.01.2012

Bože mili, zbog ovakvih gluposti pobjegao sam iz protestantizma u katolicizam. I ne samo ja...Koliko sam se samo naslušao priča o papi antikristu, to se ni izbrojiti ne da. Najbolja mi je bila jedna žena koja je imala garantirano "proročanstvo" od Duha Svetoga da će Jugoslavija biti Božji autoput! Je li ovu "Majku Spasenja" potvrdio crkveni autoritet u njenim objavama? Ili više ne vjerujemo crkvenom autoritetu, pa ćemo svatko donosti vlastito mišljenje što je u crkvenom nauku istinito, a što nije?
Kaj je, ne vjerujemo više da Duh Sveti vodi Crkvu? Jesu li vrata paklena ipak savladala Petrovu stolicu? A kardinali ne znaju koga biraju, izabraše "Lažnog proroka"? I da će se prave mise služiti samo po kućama? Tko će ih služiti? Anđeli?
Ostaje da ponovim svetoga Pavla: Uškopili se oni koji vas podbunjuju! (Gal 5:12)

Vrh

PostPostano: Ned ožu 17, 2013 18:22 

Zapravo, radi se o tome da se u mnogim katoličkim crkvama više neće izvoditi misa kao do sada, ukinit će se primjerice euharistija s vremenom, što se vidi iz nekih drugih njenih poruka (primjerice http://www.thewarningsecondcoming.com/h ... le-pieces/ od 08.03.2013). Nastat će raskol u crkvi i izvorne mise će se tada morati održavati privatno (možda po kučama, stanovima, itd.)
Inaće, njene poruke su predvidjele "ostavku" Pape Benedikta XVI, a za Papu Franju I kažu to što kažu, vrijeme će brzo pokazati. Tko će vjerovati nek vjeruje tko neće ne mora.

Možda je zaista predvidjela ostavku, i još k tome tvrdi da je posrijedi urota raznih lobija koje su otjerale Papu - baš ta teorija zavjere čini mi se jako malo vjerojatna, ali eto: ona dolazi u paketu s ostalim proročanstvima, pa te jednostavno navodi da povjeruješ ne samo u jedno, nego u sve... I to je loše, kao što kaže Teo, jer su i prije postojala loša (i to lažna) proročanstva za cijeli niz papa.

Ona slika koju si stavio potječe zapravo sa nekih tradicionalističkih blogova i stranica, a ove poruke bih isto svrstala u taj krug. Jel ti možda poznata povijest: kako su se zapravo tradicionalisti odvojili od Pape i od Katoličke crkve i kakav je to rascjep nastao, te što oni u biti žele? Ne trebaš se, dakle, dati zavesti od nekih "revnih katolika" koji očijukaju s tradicionalizmom... :?

Vrh

PostPostano: Ned ožu 17, 2013 21:04 

Ma kosa mi se diže na glavi od tih vidilaca, proroka i ne znam čega. Ima ih ko gljiva iza kiša, a sve glupost do gluposti. Jednostavnost i spontanost ovog pape će sigurno izazivati komentare pa i podvale onih kojima u srcu nije Evanđelje, nego nešto drugo.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 18, 2013 07:19 

Znam da su svi sada oduševljeni novim Papom Franjom I, no evo nečeg što me malo i uznemirilo:

Na slijedećem linku se može vidjeti članak ...

Ja bih dobronamjerno pitao kako te nije uznemirila činjenica što je stranica s koje si preporučio članak napravljena isključivo za prikupljanje materijala kojim se u biti diskreditira Crkva?

Vrh

PostPostano: Pon ožu 18, 2013 10:31 

Barnaba je napisao/la:
Ja bih dobronamjerno pitao kako te nije uznemirila činjenica što je stranica s koje si preporučio članak napravljena isključivo za prikupljanje materijala kojim se u biti diskreditira Crkva?
Ne bih odmah donosio takve zaključke, jer zaista ne znam tko stoji iza te stranice, no fokusirao sam se samo na članak jer me skupa sa fotografijom zaista jest malo uznemirio, očigledno nije fotomontaža već se to i dogodilo.

Inaće, s obzirom na prethodne postove, smatram da nije korektno nekoga napadati samo zato što vjeruje u određene privatne objave, to je ipak stvar osobnog izbora, kako sam ranije rekao ako tko hoće nek vjeruje, tko neće ne mora, i to je to. :wink: Naravno da danas ima masu lažnjaka, te treba biti na oprezu i mudar.
Svi mi vjerujemo i znamo da Duh Sveti vodi Crkvu, no isto tako znamo da je bilo kroz povjest raznih loših Papa na Petrovoj Stolici te je tada Crkva prolazila kroz teška vremena. Bog to očigledno dopušta kako bi se Crkva pročistila te izašla jača i bolja. Nekako mi se čini da i današnja Crkva treba jedno dobro čišćenje. :)
Što se tiće Pape Franje I, mislim da je preuranjeno donositi nekakve ocjene, najbolje da se svi strpimo pa da vidimo plodove njegovog rada.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 18, 2013 11:16 

Barnaba je napisao/la:
Ne bih odmah donosio takve zaključke, jer zaista ne znam tko stoji iza te stranice, no fokusirao sam se samo na članak jer me skupa sa fotografijom zaista jest malo uznemirio, očigledno nije fotomontaža već se to i dogodilo.

Pa nisu ti ta stranica i fotografija "pale s neba" nego si nekako došao do njih? Zar nije najnormalnije upoznati se s stranicom i tko stoji iza nje? Ako se fokusiraša samo na članak svatko ti može podmetnuti bilo što.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 18, 2013 11:28 

Barnaba je napisao/la:
Pa nisu ti ta stranica i fotografija "pale s neba" nego si nekako došao do njih? Zar nije najnormalnije upoznati se s stranicom i tko stoji iza nje? Ako se fokusiraša samo na članak svatko ti može podmetnuti bilo što.
Link na članak sam dobio na mail od jednog svečenika kojeg izuzetno cijenim i imam povjerenja, a članak mi zaista ne izgleda kao neka podvala.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 18, 2013 12:50 

U članku stoji da je preuzet sa stranice:
http://www.unavox.it/FruttiPostconcilio ... menico.htm

To je neka udruga (tradicionalistička), pa mogu predvidjeti da imaju negativno mišljenje i o ekumenizmu i o karizmatskom pokretu.
Na slici se vidi da ne polaže ruke samo onaj kardinalu slijeva, nego svi koji ga okružuju, a prvi zdesna je o. Raniero Cantalamessa, kapucin, dugogodišnji papin propovjednik, izrazito naklon karizmatizmu.

Sad mi možemo raspravljati o tim i takvim vrstama ekumenskih molitava, ima li to smisla, što znači to polaganje ruku laika, očito se i Latinska Amerika po običajima razlikuje od ostatka svijeta, ali mislim da ne možemo odmah demonizirati...

Karizmatski pokret i fenomeni vezani uza nj dobrim su dijelom prihvaćeni u Crkvi, iako ima stvari s kojima se pojedini biskupi, teolozi i vjernici ne slažu.
Ekumenizam je općenito prihvaćeno nastojanje, iako ima mnogih rituala i običaja koji su mnogima kontroverzni i nepotrebni.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 18, 2013 13:14 

adrijana je napisao/la:
Sad mi možemo raspravljati o tim i takvim vrstama ekumenskih molitava, ima li to smisla, što znači to polaganje ruku laika, očito se i Latinska Amerika po običajima razlikuje od ostatka svijeta, ali mislim da ne možemo odmah demonizirati...
Nisam demonizirao nego mi to zaista djeluje neprikladno za jednog katoličkog kardinala, pa čak i da se radi o običnom vjerniku katoliku, bez obzira dolazi li iz Latinske Amerike ili bilo gdje drugdje.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 18, 2013 13:22 

Nisam demonizirao nego mi to zaista djeluje neprikladno za jednog katoličkog kardinala, pa čak i da se radi o običnom vjerniku katoliku, bez obzira dolazi li iz Latinske Amerike ili bilo gdje drugdje.

Krivo smo se shvatili, nisam niti mislila na tebe, nego na stranicu (link). Dostatno sam shvatila talijanski da vidim da je napisano s ciljem diskreditacije, tj. ne baš objektivno. :wink:
O karizmatskom pokretu imam osobno jako "složeno" razmišljanje: niti ja se ne slažem s tim polaganjem ruku, a osobito ne da je to potrebno jednom kardinalu. Što je on s time htio pokazati? Poniznost? Priznanje vlastite slabosti i grješnosti? Ne znam.
Ali sjeti se, i u svom prvom govoru nagnuo je glavu i zatražio da čitav narod moli za njega (nad njim).
To mu je možda običaj, ali jedno znam, da Ratzinger nikad nije tako činio. :wink:

Vrh

PostPostano: Pon ožu 18, 2013 22:07 

ja se ne brinem jer po nekima izgleda da su i prethodna dvojica Papa bila heretici http://www.catholic-saints.net/the-here ... II-Exposed - http://www.catholic-saints.net/the-here ... VI-Exposed ali mene nije briga ja sam uvijek na strani Pape pa makar ga proglašavali i antikristom i heretikom

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 65 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata