Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 16, 2026 21:00

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto lip 18, 2013 14:32 

Prije 13 godina Slobodna Dalmacija je objavila vijest kako je Brački svećenik don Ivica Matulić nestao sa 2.500 000 Šilinga. Ja sam tužio Slobodnu i tražio naknadu za nanesenu bol i štetu. Proces je trajao dugo. I sada je konačno završen tako što su moji odvjetnici tužili Republiku Hrvatsku zbog odugovlačenja procesa i brzog i pravičnog rješavanja stvari. Konačno Vrhovni sud je odredio novčanu kaznu koja se meni ima isplatiti. I jučer sam dobio novac.
Zanima me ima li još ovakvih primjera. A o paklu kroz kojeg sam prolazio sve će biti u svoje vrijeme objavljeno.

Vrh

PostPostano: Uto lip 18, 2013 18:03 

Kojoj humanitarnoj udruzi ćete donirati novac?

Vrh

PostPostano: Uto lip 18, 2013 18:39 

SDPovac je napisao/la:

Ajme pitanja? A ne bi li mogao pozvati susjede - dođite, proveselite se sa mnom da je ipak pravda pobijedila?!

Vrh

PostPostano: Uto lip 18, 2013 22:29 

SDPovac je napisao/la:

BABAMA sigurno ne! A reci mi zašto misliš da bih ja taj novac morao dati udrugama pa i humanitarnim?

Vrh

PostPostano: Sri lip 19, 2013 23:21 

SDPovac je napisao/la:

Zašto nisi pitao svoje iz SDP-a, koga će zaposliti od potrebitih, a ne svoje žene i ljubavnice!
I kad su uopče sdp-ovci dali nekom nešto, jedino što su napravili su išli prošetati sa homoseksualcima, koji su im najvjerovatnije platili, jer oni ipak dobivaju ogromna sredstva iz hrvatske i svijeta, a šetnja ili prijem sa silovanim ženema iz Vukovara, to ih ne zanima!! Hm, kako odmah napadnu kad netko dobije neki novac. Baš me zanima gdje će ministar kurikulac s parama kad dobije od tužbe protiv Mamića!! Deder ga pitaj??

Vrh

PostPostano: Čet lip 20, 2013 19:41 

sneni je napisao/la:
SDPovac je napisao/la:

BABAMA sigurno ne! A reci mi zašto misliš da bih ja taj novac morao dati udrugama pa i humanitarnim?

Evo ovako sutra na nucak pozvani prijatelji koji su u onim teskim danima za mene (bio je pakao kroz kojeg sam prolazio ) kao i neki novi prijatelji na programu bracko janje od 12 kg pola ce biti kuhano a pola peceno na komadice na raznju - predjelo : vitalac (iznutrica na komadiće na ražnju ovijena crijevima) a dobit će i ministranti svoj dio

Vrh

PostPostano: Čet lip 20, 2013 20:10 

sneni je napisao/la:
SDPovac je napisao/la:

Zato velečasni jer ste dobili novac za ništa.

Vrh

PostPostano: Čet lip 20, 2013 20:26 

Kako je dobio novac za ništa?? Kako se to dobiva??
Ako je za ništa, zašto ga je dobio??
Jel to kažeš i svom drugu Jovi, što će on s novcima od Mamića??

Vrh

PostPostano: Pet lip 21, 2013 08:38 

sneni je napisao/la:
Prije 13 godina Slobodna Dalmacija je objavila vijest kako je Brački svećenik don Ivica Matulić nestao sa 2.500 000 Šilinga. Ja sam tužio Slobodnu i tražio naknadu za nanesenu bol i štetu. Proces je trajao dugo. I sada je konačno završen tako što su moji odvjetnici tužili Republiku Hrvatsku zbog odugovlačenja procesa i brzog i pravičnog rješavanja stvari. Konačno Vrhovni sud je odredio novčanu kaznu koja se meni ima isplatiti. I jučer sam dobio novac.
Zanima me ima li još ovakvih primjera. A o paklu kroz kojeg sam prolazio sve će biti u svoje vrijeme objavljeno.

Vjerovatno svi koji dođu na,Hrvatski, sud,bili oni u pravu ili u krivu ako nisu iz redova socijaldemokrata,ili ako njihov proces nije vezan za politčke događaje,imaju iste probleme kao i Vi osonbo.

Zašto? Zato što je Hrvatsko sudsvo odavna dohavtilo naJnižu kvotu svog egzistiranja.

Primjer: SudaC koji donosi presudu mora biti u direknom kontaktu samo sa odvjetnicima tužitelja i tuženoga.
Te na temelju argumenata odvjetnika donosi relevantnu presudu u procesu u kojem presjedava.Odvjetnici bi trebali biti ti koji vode proces,a persjedavajući suda mora voditi brigu o protokulu i činjenicam koje su mu prezentirali odvjetnici.

Međutim kod nas,Hrvata, imatate slučaj obrnuti,vi dođete na sud a vas umjesto odvjetnika tužitelja ispituje,ni više ni manje nego glavni sudac i taj isti vam donosi presudu.Dakle "kadija vas tuži kadija vam sudi".Prema tome,mi,građani Republike Hrvatske jednostavno nemamo izbora,tko god od nas dođe na to mjesto (ne)pravde mora biti spreman proći te muke.

Drugo,u RH postoji zakon koji se zove "Zakon o općem upravnom postupku",taj zakon ima svoja načela a jedno od načela se zove "načelo ekonomičnosti",kojeg naš pravni sustav itekako debelo,poradi ekonomskih uvjeta,zaobilazi,i o tome ne priča.

Dakle, stvar koja vam se dogodila je uobičajena stvar u okvirima hrvatskog pravosuđa.Preporučujem Vam da to prihvatite kao opće načelo našeg sudsva i da o tome ne razmišljate previše.

Hvaljen Isus i Marija

URIEL

Vrh

PostPostano: Pet lip 21, 2013 09:40 

Alan Ford je napisao/la:

U slučaju da dobije presudu, darovati će novac udruzi "Krijesnice" koja pomaže obiteljima sa djecom koja se u Zagrebu liječe od karcinoma.

Vrh

PostPostano: Pet lip 21, 2013 10:00 

I onda razglasiti urbi et orbi.
Kod nas katolika se daruje u skrovitosti jer mi svoju plaću ne primamo od reklmiranja dobrotvornosti, nego Bog koji vidi u skrovitosti, uzvraća na isti način. Ali to su temelji našega života u vjeri koje bi bilo doista nepotrebno razjašnjavati na forumu koji se zove Katolički. Mislim da je u najmanju ruku nepristojno pitati jednog svećenika "što mu čini desnica", pogotovo kad to pitanje postavlja nedobronamjerna "ljevica".
Don Ivici želim čestitati na uspješnoj i ustrajnoj borbi da sa sebe skine ljagu i na taj način ne dopusti kompromitiranje naroda i Crkve čiji je pastir.

Vrh

PostPostano: Pet lip 21, 2013 23:48 

SDPovac je napisao/la:
Alan Ford je napisao/la:

U slučaju da dobije presudu, darovati će novac udruzi "Krijesnice" koja pomaže obiteljima sa djecom koja se u Zagrebu liječe od karcinoma.

Dakle več je razglasio, suze mi krenuše niz lice, od veliko njegove dobrote. Politički poeni, ništa više!!

Vrh

PostPostano: Ned lip 23, 2013 15:56 

Ja nikome nisam poklonio taj novac - jer je to kazna države zbog odugovlačenja procesa - prema tome očito je da se htjelo nekako staviti pod tepih.
Kad govorim o mukama kroz koje sam prošao onda govorim o svemu što sam podnio zbog napisanog u Slobodnoj.
A što se tiče udruga tražio sam tko će doći pobrati mandarine - Nitko nije došao! Tone su propale! Valjda bi ja sam morao pobrati pa napraviti sok i poslati udrugama... Evo ove godine ćemo imati problema sa berbom crkvenih maslina. Siguran sam da će na stotine kg u zemlju...a ni jedna udruga neće doći pobrati masline za sebe - nama ne treba ništa dati - samo da ne propadnu!
To su naše udruge..

Vrh

PostPostano: Ned lip 23, 2013 17:06 

sneni je napisao/la:
...A što se tiče udruga tražio sam tko će doći pobrati mandarine - Nitko nije došao! Tone su propale! Valjda bi ja sam morao pobrati pa napraviti sok i poslati udrugama... Evo ove godine ćemo imati problema sa berbom crkvenih maslina. Siguran sam da će na stotine kg u zemlju...a ni jedna udruga neće doći pobrati masline za sebe - nama ne treba ništa dati - samo da ne propadnu!
To su naše udruge..

.
Joooj, Sneni, pa što (opet) nisi javio? Sjećaš se? Djelo Marijino bi tu opet uskočio. Ili ne bi? Sjećaš se da si - dok je KNI još "šljakao" uputio javni apel?....:)
ps: "Matula", za dra Antuna Čečatku sam ti valjda javio?

Vrh

PostPostano: Ned lip 23, 2013 17:32 

sneni je napisao/la:
Ja nikome nisam poklonio taj novac - jer je to kazna države zbog odugovlačenja procesa - prema tome očito je da se htjelo nekako staviti pod tepih.
Kad govorim o mukama kroz koje sam prošao onda govorim o svemu što sam podnio zbog napisanog u Slobodnoj.
A što se tiče udruga tražio sam tko će doći pobrati mandarine - Nitko nije došao! Tone su propale! Valjda bi ja sam morao pobrati pa napraviti sok i poslati udrugama... Evo ove godine ćemo imati problema sa berbom crkvenih maslina. Siguran sam da će na stotine kg u zemlju...a ni jedna udruga neće doći pobrati masline za sebe - nama ne treba ništa dati - samo da ne propadnu!
To su naše udruge..

Ima jedna poslovica koja kaže "Kako siješ tako ćeš i žeti". Možda nije problem u pozvanima već u pozivatelju...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 20 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata