WikiHow je napisao/la:
...Ako se 90% građana izjasnilo kao katolici onda se postavlja pitanje koje točno građane zastupa Građanska akcija? Zar će oni diktirati što bi biskupi trebali spominjati u svojim propovijedima? U demokratskim zemljama je sasvim normalno da Crkva izražava svoje mišljenje o raznim temama koje su aktualne u društvu i da upozorava na neke štetne procese. Ne moraju se svi slagati sa stavom Crkve, ali nitko ne bi trebao ograničavati pravo Crkve da upozori svoje vjernike.
Mislim da se i Sanader (uz svoju kliku)) ubraja među KATOLIKE, pa? Prevelik je taj postotak, ako se pod katolikom smatra PPRAKTIČNIM vjernikom, što nije slučaj. Takvih je 20-% id "izjašnjelih", a ostatak? Oko sebe vidim veeelikig katolika Marinka Mikulića - pa? Mnogi sjede na dvije stolice...neki i na tri.
.......
WikiHow je napisao/la:
...U demokratskim zemljama je sasvim normalno da Crkva izražava svoje mišljenje o raznim temama koje su aktualne u društvu i da upozorava na neke štetne procese. Ne moraju se svi slagati sa stavom Crkve, ali nitko ne bi trebao ograničavati pravo Crkve da upozori svoje vjernike. Jasno je da se ova vlada kompromitirala slučajem Perković (kad je skoro dovela Hrvatsku pred sankcije) , ćirilicom u Vukovaru i odgađanjam referenduma o braku. Svaka reakcija nekog crkvenog dužnosnika se tumači "pretjerano miješanje Crkve u politiku", naši liberali su jako skloni ograničavati pravo na slobodu govora.
Ja ne kužim u kojoj to DEMOKRATSKOJ Hrvatskoj sad živimo? Zar se "crveni" nisu opet popeli i imaju vlast? Vidimo što njima znači pojam
demokracija...čak najnormalnije poštivanje Zakona...koje oni prekrajaju. A
sve što prenose mediji je 80% rad po narudžbi, nije li?
I ja dijelim mišljenje da je policija marionetizirana - služe moćnicima, a ne da štite narod...