UH, koliko komplimenata dobih...
Najprije Romancu da zaželim sve najbolje... Da, pogodio si, nisam tradicionalist, ali cijenim neke stavove kod vas. Cijenim brigu i ljubav za ljepotu liturgije i za latinski jezik.
Istina, obično se s takvima kao ti na forumu nisam slagala, al mi je ostao u sjećanju jedan plemenit forumaš pod nickom "alberik", pa ako ga sretneš negdje tamo u Vlaškoj, uruči moje pozdrave.
Ono što uglavnom zamjeram tradicionalistima jest njihov fiksni niz ideja o nekim crkvenim dogmama i praksama, a sumnjam (sumnjam) da se poruke tzv. Knjige istine stvaraju u nekoj inozemnoj tradicionalističkoj radionici. Mada to ne mora biti slučaj: poruke ne govore samo da će papa biti lažni prorok i da će djelovati u suglasju s antikristom, nego i da će Rim izgubiti vjeru, te da je zapadno kršćanstvo ona babilonska bludnica iz Knjige otkrivenja > sve mi to miriše i na protestante odnosno adventiste koji su na youtubeu takav scenarij gotovo razradili u detalje...
Barnaba, sretan i blagoslovljen ti Božić! Nemoj se cenzurirati, navikla sam već da se nas dvoje oko nekih stvari ne slažemo (kao npr. oko karizmatika, neosa i fra Ive Pavića...), a da ipak unatoč tome zadržimo dobar odnos... Samo nemoj osobne konotacije, to znam da niti sam ne voliš. Psihoanalizu i vjerničku dijagnozu ostavimo za zadnju stranicu...
Giovi, uzet ću u obzir tvoje primjedbe, možda je doista stvar u meni... stoga u idućoj godini odlučit ću više pažnje posvetiti papi Franji i promatrat ga drugačijim očima, da ne bi ispalo da ga Jutarnji list voli više od mene...