Barnaba je napisao/la:
Možda je razlog za ne prodaju knjiga u spomenutoj izdavačkoj kući svjetovnije naravi. Budući oni nisu izdavači pitanje je imaju li ugovor s onim tko je knjige izdao? Ako nemaju ne mogu ih niti prodavati.
Slažem se s ovim i mislim da je to razlog. Ili bar jedan od razloga. Drugi bi mogao biti taj što sve svoje knjige sami prodaju i rasprodaju izravnom narudžbom od nekog iz molitvene zajednice (imaju kontakte i za HR i za BiH), a dosta toga prodaju i izravno na tim velikim molitvenim susretima.
Ne vidim drugog razloga za zabranu prodaje knjiga jedne osobe koja je katolički svećenik, doktor duhovnosti, vjeran i odgovoran svome pozivu, službi i svom biskupu.
A Verbum zna imati koješta u svojoj ponudi. Sjećam se da sam svojevremeno našao kod njih knjigu Ratimira Šimetina, nekakav križni put. Oni malo upućeniji znat će tko je dr. Ratimir Šimetin i vjerojatno se još sjećaju njegovih pisanih "ratova" s fra. Blaževićem, a isto tako i velikog broja svjedočanstava ljudi koji su kod njega i po njegovim djelima doživljavali strašne stvari - mislim da se sve to još uvijek može naći na netu.
Uglavnom, kontaktirao sam Verbum tada i podsjetio ih i upozorio na tu činjenicu. U međuvremenu sam na stranicama izdavača te Šimetinove knjige pronašao istu na slobodan download u pdf formatu. Nisam ju čitao, ali sam vidio da knjiga ima imprimatur biskupa Mrzljaka i da su recenzenti Stjepan Lice i fra Ivan Duganžić.
Aj dobro, nakon svih Šimetinovih epizoda tako nešto.....možda se čovjek obratio, to bi bilo najljepše objašnjenje te situacije.
Uglavnom, knjiga je još uvijek u ponudi kod Verbuma, ali ne tražite ime autora jer nećete ništa naći. Tražite po imenu knjige - "Putem križa do Uskrsnuća" i dobijete rezultat, knjiga je tu, piše da je autorica Sanja Matas, a s lijeve strane opisa imate sliku naslovnice knjige gdje se uredno vidi ime autora - Ratimir Šimetin.
Ode sve ovo predaleko, ne želim reći da Verbum ima zabranu prodaje fra Ivinih knjiga, ali želim reći da je moguće da koješta drugoga lako provuče, prođe "ispod radara" - to mi jasno dao do znanja i sam Petar Balta (glavni urednik ako se ne varam) i zamolio ako nađem u knjizi (toj ili bilo kojoj drugoj) što sumnjivo da odmah javljam.
Pa onda dođe čovjeku da se zapita tko zapravo vodi uređivačku politiku i na koji točno način provodi istu.
No, debeli OT. Pozdrav svima.