http://katalog.kgz.hr/pagesResults/bibl ... =370001367Zdravko tomac - je prije pet godina izdao i "nastavak " knjige OBRAĆENJE
ja je nisam ranije primjetio i čitao...počeo sam je od prekjučer čitati...zanimljiva je , milsim bolja od knjige Obraćenje
Inače Tomca jedinoga cijenim kao političara od svih bivših komunista, članova SKH
on je jedini iskreni socijaldemokrat , netotalitarac ... ako nije evv. bio prije, zadnjih godina sigurno jest
mislim da se obratio...vidi se iz njegovog političkog djelovanja njegov veliki napredak prema čovjeku koji voli svoj narod-naciju, svoju državu i koji postaje tradicionalist i rodoljub do srži...možda i bolji od mnogih desničara
u prvoj knjizi Obraćenje dosta je bio navezan na psihoanalizu, Junga i druge psihijatre(psihologe)
tu mu je dr. biskup Perić na predstavljanju knjige u mostaru ukazao na neke teološke pogreške i lutanja koje je primjetio u knjizi
u toj knjizi tomac se više "dotica" filozofa, psihijatara , a puno manje teologa , crkvenih otaca, tj. teologije i katoličkog nauka
biskup Perić mu je tu sa razlogom prigovarao ...jer tomac je kroz svjedočenje svog obraćenja iznosio neke teze , u biti hereze...teze koje nisu u skladu s naukom KC
OVA nova knjiga je mali odmak od toga ( čini mi se), tomac tvrdi da je malo bolje proučio katolički nauk, pogotovo Stari zavjet ...kojega je u prvoj knjizi zanemario i bio potpuni početnik
on je tvrdio da Bog novog i sraroga zavjeti nije isti Bog...da se Bog poslije utjelovljenja kroz Krista promijenio isl. hereze...
uglavnom čini mi se da je sada zreliji, ali isto ne prihvaća do kraja iznesene kritike ...kolko sam uspio vidjeti u prvih 50 strana knjige
izgleda da njemu još ne sjedaju neke stvari u potpunosti...ali nije za zamjeriti...tu su neka teška teološka pitanja ( oko milosti i slobodne volje, pitanje nužnosti postojanja zla ,grijeha isl.
da li je netko još čitao / ili trenutno čita/ ovu njegovu noviju knjigu: Hvalospjev ljubavi : kultura života nasuprot kulturi smrti
šta mislite o knjizi i Tomčevom obraćenju?