Giovi je napisao/la:
I krštenje i pripadnost Crkvi su važni, nužni za spasenje za one koji su upoznali Katoličku Crkvu, no ucijepljenje u Krista je apsolutno nužno, bez Krista se apsolutno nitko ne može spasiti, pa ni oni koji nisu imali prilike upoznati Crkvu. Da dalje ne skrećemo, o tome treba raspravljati na temi:
viewtopic.php?f=3&t=1807Vezano uz ovu temu, oni koji se odjeljuju od Crkve
mada znaju da je ona od Krista ustanovljena kao potrebna,
ne mogu se spasiti (usp. KKC 856). Može se možda samo uzeti u obzir u kojoj mjeri je netko spoznao da je KC potrebna za spasenje, odnosno u kojoj mjeri se odjeljuje od Crkve na čelu sa papom.
Kad se netko konstantno hrani pisanjem protiv Crkve, i umjesto shvaćanja onoga što mu živa Crkva govori, fokusira se gdje i kako će ocrnjivati papu, onda se u toj mjeri svjesno zatvara Božjoj milosti i time udaljava od spasenja.
Dakle, vjera i povjerenje u Crkvu i papu je milost, ali tu milost mi možemo prihvatiti ili odbaciti.
nisam dugo bio na ovome forumu i nisam duže pratio kako tko piše, ili još važnije u kojoj namjeri kojem duhu
meni se forumaš Ignisardent čini jako dobar vjernik , čovjek dobrih namjera i velikog znanja što se tiče KKC...njegovo pisanje nadahnjuje, otvara vidike i poučava u mnogim stvarima
nisam stekao da maliciozno kritizira poteze pape koji su po njemu nekada u raskoraku s naukom KC isl. mislim da to radi u dobroj vjeri
Zadnji papa je definitivno imao nekoliko čudnih izjava, koje su u istom govoru sadržavale "konradikcije" pa su se njegove riječi stalno morale naknadno tumačiti od službenih tijela Vaticana...znači glasnogovrnici su nekoliko puta morali ispravljati šta je papa rekao, ili šta je u biti mislio kad je nešto rekao isl.
Kada bi se minuciozno uhvatili analize svake njegove riječi koje je izrekao vjerujem da bi se našlo tvrdnji koje nisu u skladu s naukom KC
meni je zanimljivo koliko su se svi teolozi koji ne vjeruju u Međugorje trudili na sve načine ocrniti međugorske vidioce ...i tada su secirali svaku riječ koju su ikada izrekli ( ili se barem tvrdi da su rekli...moguće samo čula-rekla-kazala nivo!)
i to sve u stilu kao da su vidioci najškolovaniji doktori teologije, ljudi ( a bili su tada svi maloljetni , tabule raze što se tiče teologije i poznavanja KKC-a!)koji ne mogu pogriješiti- nešto krivo shvatiti, ili barem krivo prenjeti ili protumačiti!??
i ona im se kao najveći dokaz da je Međugorje izmišljeno od franjevaca , navodila izreka da su rekli da je Gospa rekla ( parafrazirati ću jer se ne sjećam točno) nešto u stilu: da se mogu spasiti ljudi dobre vjere iz svih vjera , da su ljudi stvorili zbrku na zemlji oko raznih religija...tako nešto
a , takve ili slične tvrdnje izreklo je zadnjih sto godina barem na stotine biskupa, kardinala pa i neki papa vjerujem
a vjerujem kada bi se išlo vagati svaku riječ sadašnjeg pape da bi se isto tako mogla naći teološka pogreška , nedosljednost ili nekonzistentnost
u početku se kaže nešto što je skroz u skladu s naukom KC , a onda se poslije to razvodni i krene u drugom smjeru...ili obratno