Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sub ruj 07, 2024 21:47

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 839 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56
Autor Poruka
PostPostano: Pon pro 30, 2013 16:47 

kalimero je napisao/la:
Sto se tice otvorenosti zivotu, ja sam iznijela svoje misljenje u svojoj zajednici, a to je da nam se ne govori
potpuni stav i nauk KC o tome. Nikad se nije ni natuknulo da imas izbor plodnih i neplodnih dana, ukoliko zelis/trebas
napraviti razmak izmedju poroda... i time pokrenula lavinu.

Nama ne da se nije rekao potpuni stav nego se izbor plodnih i neplodnih dana naziva "katoličkom pilulom". Ljude se baš ucjenjuje.
Meni su rekli "dali ti misliš da si pametniji od pape Pia (neznam kojeg)". Mislim ja netrebam bit teolog da vidim da su križarski ratovi , ubijanje vještica i manipuliranje ljudi bili loša stvar, a ako i neki papa kaže da je to sve bilo opravdano onda to nešto govori o njemu a ne o meni.

Citat:
Kako je to tko cuo, ne bih ulazila u to,
jer godinama smo zadojeni jednom retorikom, pa se to tako stoji ukopano negdje duboko i tesko je otvoriti svijest
(ako me kuzis)

Ljudi čuju što hoće i što očekuju da je istina a ovo drugo ne razumiju. Jako dobro kužim. Mene je odgovorni poslao katehistima i rekao mi da sam u krizi jer sam rekao da nesmijemo izmišljati o ateistima i muslimanima i da trebamo sa njima ulaziti u dijalog i upoznati ih. Zato i kažem da Put ima strukturnih problema jer nema dovoljno nadzora nad zajednicama jer svi pretpostavljaju da "Bog stvari izvede na dobro". Tamo više vladaju evolucijski mehanizmi koji eliminiraju slabije nego Bog. "Bog " je izgovor za nemar i neodgovornost.

Citat:
Zapravo, cim se spomene planiranje obitelji, to bude shvaceno = sebicnost.
Ne ulazi se previse u razloge, koji mozda cesto i budu neopravdani, pa se valjda zbog toga katehisti
zadrzavaju na ohrabrivanju za djecu.

Uzrujam se jako na ovakve stvari.
Kome se ti trebaš opravdavati što ti ne želiš imati još jedno dijete baš sada? To nije sebičnost, tvoj život je tvoj život. Mili bože tamo nerođena djeca i zigote imaju veća prava nego odrasli ljudi. Svi se bore za pravo jedne stanice da se rodi a čim se rodiš odmah ti se daju nameti, ovo papi , ovo kiku, ovo Bogu a ovo Liniću. Kao da je cijela svrha tvog postojanja da živiš i umireš za nekog drugog, da daješ durgom jer su drugi toga vrijedni.
A jesi li ti vrijedan??? Jesi li ti osoba koja ima pravo da joj se daje, da daješ sam sebi??? Prva stvar koju sam napravio odkad sam otamo otišao je da sam naučio voljeti sam sebe. I to ne znači da sam sebičan jer ja dajem i drugima. Ja nemogu opisati mir koji imam na momente koji nisam nikada imao tamo. Tamo se ljude praktički uči da mrze sami sebe jer tu i tamo žele nešto za sebe. Katehiste doživljavam kao osobe koji ti zabijaju svoje kandže u tvoj um, u tvoje srce i u maternicu ako je imaš. Oni nisu takvi stalno. Znaju biti obzirni i suosjećajni ali na momemnte ih ovako doživljavam.
Od slobodnih ljudi koji su tamo došli da riješe svoje probleme stvore robove koji moraju živjeti samo za druge.
Tamo je nemoralno živjeti život kako ti hoćeš, kao da nije tvoj nego ga netko drugi posjeduje. Pa da bar katehisti snose odgovornost za posjedovanje tuđih života ali kad oni nešto zaj... onda te otpile ko staru krpu i odgovornost prenose drugdje.
Dali oni umiru za nas kao što oni žele da mi umiremo za Put? Oni neće potrošiti 5 minuta telefonskog poziva na tebe od kojeg su tražili tolike žrtve nakon što odeš sa Puta. Oni se neće udostojiti dati ti jedan normalan odgovor nego te otpile sa nekakvim parolama koje kao da čitaju iz nekakve tablice. I onda žele da ja na njima vidim Isusa Krista. Jel se ovako ponaša Isus ili sotona koji te cijedi za svoje ciljeve.

Svi oni koji ne poštuju tvoj integritet i ne priznaju da si osoba koja ima pravo da živi svoj život kako hoće i manipuliraju te sa krivnjom , strahom, egom itd... svi oni nisu spremni napraviti 1% onoga šta od tebe traže, nisu spremni dati niti jedan komadić sebe za nekog drugog ako njima nije u interesu.

Pošalji mi mail od Điacoma na PM molim te.

Vrh

PostPostano: Pon pro 30, 2013 17:13 

Vidim da je cenzura opet proradila pa ću samo raći da su me se dojmili ovi komandoski upadi ninje2 na svim forumima na kojima on djeluje. Ovi kritički šurikeni pogađaju duboko u neokatekumensko meso :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Pon pro 30, 2013 19:05 

niinja2 je napisao/la:
Nama ne da se nije rekao potpuni stav nego se izbor plodnih i neplodnih dana naziva "katoličkom pilulom".
...
Kome se ti trebaš opravdavati što ti ne želiš imati još jedno dijete baš sada? To nije sebičnost, tvoj život je tvoj život.

Da, govorila sam o opravdanim razlozima, misleci spram Boga, a ne da se pravdamo nekome.
Jer kad zivis u zajednistvu s Bogom, srce ti se otvara za takav zivot, dobivas snagu, strpljivost, ljubav,
sve sto ti treba za odgoj te djece i saljes ih u Zivot. Tako da ti zapravo vrlo malo razloga za ne imati dijete
ostaje "opravdano", pretpostavljam da si potkovan u tom polju sa Humane Vitae :)
Na Putu se zapravo bore protiv tog kontraceptivnog mentaliteta, jer u njega lako zapadnes ako gledas samo sebe i
svoje zelje.
Na koncu, Bog je taj koji daje ili ne daje zivot, vec sam se uvjerila
da i neplodni parovi nakon 15-20 godina braka dobiju dijete, potpuno prirodno, ne obaziruci se na sve pritiske okoline za MPO,
ostajuci u vjernosti i pouzdanju u Boga.

Citat:
Svi se bore za pravo jedne stanice da se rodi a čim se rodiš odmah ti se daju nameti, ovo papi , ovo kiku, ovo Bogu a ovo Liniću. Kao da je cijela svrha tvog postojanja da živiš i umireš za nekog drugog, da daješ durgom jer su drugi toga vrijedni.

Cuj, nista se ne mora, osim Linicu :D jer ti drzava sjedne za vrat, a Crkva ne.
Ma gle, na kraju i sam naziv krscanin=zivis kao Krist pa ako tako ne zelis, ne moras biti krscanin.
Vrlo sturo i skraceno receno. Ne mislim da se ti kao pojedinac gubis u jednolicnoj masi,
vec da jesi poseban u onome sto je Bog dao bas tebi i takav zivis i djelujes tamo gdje si stavljen ili gdje te vec Zivot nosi ;)

Citat:

poslano ;)

Vrh

PostPostano: Čet sij 02, 2014 04:09 

kalimero je napisao/la:
Na Putu se zapravo bore protiv tog kontraceptivnog mentaliteta, jer u njega lako zapadnes ako gledas samo sebe i
svoje zelje.

Ja razumijem borbu protiv mentaliteta u kojeg ljudi znaju zapasti inercijom ali oni isto tako ljude manipuliraju.

Ja nisam protiv toga da čovjek kojem srce izgara jer ga Bog poziva za tim da ima još jedno dijete to i napravi ali mnoge ljude se navede manipulacijama i uvjetovanjem u nešto šta za što njima srce ne izgara a onda je i upitno dali je to na kraju Božja volja i dali je to najbolje za te ljude. i povrh svega katehisti neće preuzeti odgovornost za ništa šta naprave.

Citat:
Citat:

poslano ;)

Hvala

Vrh

PostPostano: Sri ožu 19, 2014 11:41 

Gledam malo statistički. Pa, o NP ima najviše postova! Što će reći?!?

Vrh

PostPostano: Sri sij 14, 2015 19:41 

Barnaba je napisao/la:
Jučer sam čuo izvještaj da je Papa stvarno priznao liturgiju jedino nije dozvoljeno primati euharistiju sjedeći.
Čestitam.

Sad kad je Benedikt XVI. u penziji, možda i to bude dozvoljeno! Samo strpljivo... još ćete možda i ležećki. 8)

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Sri sij 14, 2015 21:25 

Ignisardent je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
Jučer sam čuo izvještaj da je Papa stvarno priznao liturgiju jedino nije dozvoljeno primati euharistiju sjedeći.
Čestitam.

Sad kad je Benedikt XVI. u penziji, možda i to bude dozvoljeno! Samo strpljivo... još ćete možda i ležećki. 8)

A ja ne vidim razlog zlobe i zločestoće - iz neokatekumenske obitelji su tri djevojke u bosonogim karmelićankama u Avili a dva su brata svećenika - to su konkretna djela

Vrh

PostPostano: Sri sij 14, 2015 21:34 

sara je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
Čestitam.

A ja ne vidim razlog zlobe i zločestoće - iz neokatekumenske obitelji su tri djevojke u bosonogim karmelićankama u Avili a dva su brata svećenika - to su konkretna djela

Nije zločestoća, nego tuga u pitanju.

A za ovu obitelj mi je drago, dokaz da Duh puše gdje hoće, i da čini od nas ono što On želi.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Sri sij 14, 2015 21:43 

sara je napisao/la:

A za ovu obitelj mi je drago, dokaz da Duh puše gdje hoće, i da čini od nas ono što On želi.

A oni kao nisu surađivali s Duhom? Valjda ih je prisilio?!
Ako si tužan s obzirom na katekumene, jesi li tužan i na zvanja koja iz tih redova dolaze ili misliš da kod njih ništa ne valja, a zvanja tako, dolaze s Marsa?

Vrh

PostPostano: Sri sij 14, 2015 22:05 

sara je napisao/la:
sara je napisao/la:

A oni kao nisu surađivali s Duhom? Valjda ih je prisilio?!
Ako si tužan s obzirom na katekumene, jesi li tužan i na zvanja koja iz tih redova dolaze ili misliš da kod njih ništa ne valja, a zvanja tako, dolaze s Marsa?

Nisam rekao da ništa ne valja, mislim da to nije ni moguće. A za njihova zvanja mi je drago više nego tebi za zvanja u Franjevcima od Bezgrešne.

A što se tiče njihove suradnje s Duhom, u ovakvoj skoro hipotetičnoj situaciji mogu reći jedino da ne znam, kao ni ti. Pretpostavljam da su odgovorili na poziv, i nije mi uopće namjera obezvrijeđivati ničiji poziv ni svećeništvo. Ono što mi se ne sviđa je njihova inovativnost u bogoslužju, pa i to da su sjedećki primali pričest dok im nije bilo zabranjeno.

Vrh

PostPostano: Čet sij 15, 2015 00:06 

Nisam rekao da ništa ne valja, mislim da to nije ni moguće. A za njihova zvanja mi je drago više nego tebi za zvanja u Franjevcima od Bezgrešne.

A što se tiče njihove suradnje s Duhom, u ovakvoj skoro hipotetičnoj situaciji mogu reći jedino da ne znam, kao ni ti. Pretpostavljam da su odgovorili na poziv, i nije mi uopće namjera obezvrijeđivati ničiji poziv ni svećeništvo. Ono što mi se ne sviđa je njihova inovativnost u bogoslužju, pa i to da su sjedećki primali pričest dok im nije bilo zabranjeno.

A zašto bi se tebi (ili meni) sve moralo sviđat? Pa nisu ni prsti svi isti pa su isto ruka. Je li potrebna tolika uniformnost baš u svemu? Ni meni se ne sviđa njihova liturgija (mislim i na pjevanje i na subote i još štošta), ali gledam plodove - imaju djecu, donose zvanja, cijele obitelji idu u misije, ne boje se svjedočiti...

Vrh

PostPostano: Pon kol 29, 2016 21:43 

Hvaljen Isus,
Zanima me, postoji li mogucnost da se kateheze odrze u Mostaru? Ajme..bila bi preeesretna kad bi moglo!!!!!!

Vrh

PostPostano: Pon ruj 05, 2016 10:12 
Administrator

Najbolje da o tome pitaš svog župnika.

Vrh

PostPostano: Uto stu 15, 2016 18:05 

"Je li potrebna tolika uniformnost baš u svemu? "

Ako si neokatekumen (pogotovo u Zagrebu) da potrebna je uniformnost.

"Ni meni se ne sviđa njihova liturgija (mislim i na pjevanje i na subote i još štošta), ali gledam plodove - imaju djecu, donose zvanja, cijele obitelji idu u misije, ne boje se svjedočiti..."

Je... imaju plodove , i na svakog od ljudi koje reklamiraju kao uspjeh postoji barem jedan čije su vrijeme živce i novce potrošili a mozak mu isprali reklamirajući mu se kao nekakva totalna institucija koja će riješiti sve njegove probleme , tražeći od njega da stavi neokatekumenski Put na prvo mjesto u svom životu i da trpi jer onda " duh " djeluje a njegov "gdijeh se lomi". Da bi nakon 5 ili 10 godina tog puta u nikamo taj pojedinac bio šikaniran s parolama "tebe je prevario đavao, bio si u buntu" ili "ti si sjeme koje je palo u trnje". Pojedinci kojima se ovo dogodi odu iz zajednice a katehisti im se više nikada ne jave jer "nemaju vremena " za 30 sekundi telefonskog poziva ljudima kojima su propovjedali bezuvjetnu božju ljubav i da moraju umirati sebi da bi bili sretni.

Nije problem u plodovima nego je problem u načinu kako se do njih dođe...
A taj duh o kojem pričate...
Možda tamo i djeluje duh sveti ali onda mi nije jasno zašto ne štiti najslabije i one najmanje prilagođene , nego ih potroši kao da su nekakva roba.
Nije duh taj koji djeluje nego je sustavno pranje mozga nakon kojeg misliš da za tebe nema druge opcije u ovom svijetu jer su ih sve demonizirali i jedino što ti u tvojoj glavi ostaje je da se ženiš i imaš puno djece ili da odeš u svećenike/redovnice.

To nije ono što ti kažu na početku, na početku se lažno reklamiraju.
Svima kažu da ih je Bog izabrao i da za njih ima plan, da bi ti nakon 10 godina rekli da te je prevario đavao ako nisi ispao kako su oni htjeli.... jer je to čini se bio Božji plan. Oni funkcioniraju kao kult. O ljudima koji su na Putu se zapravo ne brinu jer se o njima navodno brine "Bog". Kada neke od tih ljudi "prevari đavao" jer se Bog nije brinuo za njih oni te ljude šikaniraju sa već poznatim parolama. Oni ovo mogu jer svake sljedeće godine dođe 40 novih budala koji slušaju iste laži o "nevjerovatnim stvarima", "izlasku iz ropstva" i "abrahamovom sinu (nečem što je Abraham htio imati --- to jest nešto što ćeš ti imati ako kao Abraham kreneš na Put). Sva ta priča o divnim stvarima i divnom životu kojeg ćeš dobiti se to svede na to da ti se na kraju uvjerava da je sreća život u kojem si ili svećenik ili muž s mnogo djece. Na par hodočašća na kojima sam bio se non stop pričalo o tome da te Bog poziva na to da budeš svećenik ii eventuano da se ženiš, ne priča se o ničem drugom, to je u zoni pranja mozga. TO što ti želiš i što tebi treba je zapravo manje bitno, svi drugi izbori se demoniziraju ili obezvrjeđuju.
U praksi bilo kakav način života koji neće zajednicu staviti na prvo mjesto se obezvrjeđuje. I to nije slučajno.
Citiram:
"Zašto toliko propitkuješ stvari, Ako ti na nama ne vidiš Isusa Krista ništa od ovoga nema smisla"
Jer je jedini smisao hodanja na neokatekumenski Put da se na katehistima vidi Isus...
To jest da im se podiže ego.
Kakve li poniznosti...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 839 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56

Vrijeme na UTC + 01:00 sata