Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned srp 26, 2026 16:02

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon sij 19, 2015 13:11 

sara je napisao/la:
....
Najprije Marija nije nikakav fenomen, nego majka Kristova koja je u svemu poslušna njemu i uvijek pokazuje na njega.

Najprije trebaš shvatiti da se Biblija ne može čitati kao dječija priča za laku noć, već se čita između redova!!
Ti imaš uši a nečuješ! Ženo Božja, ako se upuštaš davati kritiku o Međugorskom Fenomenu, trebaš poznavati najosnovnije pojedinosti Fenomena. Dakle, vidiocima se ukazuje "Žena iz Vječnosti" koja za sebe kaže da je Kraljica mira, da je Kristova majka i da je majka svih ljudi svijeta, - bez obzira na boju kože i vjeroispovjest!.... Vidioci su sami rekli, jedni drugome i narodu; "Eno Gospe!!!",i to prije nego se Ona sama predstavila!

Citat:
...Što dalje čitam, to mi se više čini da sve to ima toliko sumnjivih elemenata u odnosu na Boga i Evanđelje. Što se mene tiče, čim dalje od toga.

Šta ti se ovdje ne dopada, iz konteksta Međugorskih Poruka; "Molite, molite i samo molite,....postite dva puta tjedno, srijedom i petkom,o kruhu i vodi".... "Evo i danas vam u naručju nosm malog Isusa, on je vaš mir"....."Molite za svećenike, oni su vaši pastiri koje je Krist izabrao"
Samo da te još nešto pitam, tebe Saro; Životati koje si ti vjere?

Vrh

PostPostano: Pon sij 19, 2015 16:59 

Jeremija je napisao/la:
sara je napisao/la:
....
Najprije Marija nije nikakav fenomen, nego majka Kristova koja je u svemu poslušna njemu i uvijek pokazuje na njega.

Najprije trebaš shvatiti da se Biblija ne može čitati kao dječija priča za laku noć, već se čita između redova!!
Ti imaš uši a nečuješ! Ženo Božja, ako se upuštaš davati kritiku o Međugorskom Fenomenu, trebaš poznavati najosnovnije pojedinosti Fenomena. Dakle, vidiocima se ukazuje "Žena iz Vječnosti" koja za sebe kaže da je Kraljica mira, da je Kristova majka i da je majka svih ljudi svijeta, - bez obzira na boju kože i vjeroispovjest!.... Vidioci su sami rekli, jedni drugome i narodu; "Eno Gospe!!!",i to prije nego se Ona sama predstavila!

Citat:
...Što dalje čitam, to mi se više čini da sve to ima toliko sumnjivih elemenata u odnosu na Boga i Evanđelje. Što se mene tiče, čim dalje od toga.

Šta ti se ovdje ne dopada, iz konteksta Međugorskih Poruka; "Molite, molite i samo molite,....postite dva puta tjedno, srijedom i petkom,o kruhu i vodi".... "Evo i danas vam u naručju nosm malog Isusa, on je vaš mir"....."Molite za svećenike, oni su vaši pastiri koje je Krist izabrao"
Samo da te još nešto pitam, tebe Saro; Životati koje si ti vjere?

Katoličke sasvim sigurno i poštujem ono što Učiteljstvo Katoličke Crkve govori i o navodnom "ukazanju" Marije.

Vrh

PostPostano: Uto sij 20, 2015 06:57 

sara je napisao/la:
...
Katoličke sasvim sigurno i poštujem ono što Učiteljstvo Katoličke Crkve govori i o navodnom "ukazanju" Marije.

Važno je da poštuješ ukazanja, sad je stvar vremena, pitanje je kad će i tebe ta milost Božja dotaknuti da spoznaš, iskusiš i shvatiš!!

Vrh

PostPostano: Uto sij 20, 2015 11:17 

Jeremija je napisao/la:
sara je napisao/la:
...

Važno je da poštuješ ukazanja, sad je stvar vremena, pitanje je kad će i tebe ta milost Božja dotaknuti da spoznaš, iskusiš i shvatiš!!

Ti ne vidiš riječ navodna, niti navodnike na ukazanja?!

Vrh

PostPostano: Uto sij 20, 2015 13:34 

sara je napisao/la:
..

Vidim, itekako vidim, ta riječ i navodnici su samo jedna mala stepenica kojuju još nisi savladala!
Meni je trebalo dosta vremena, ti imaš priliku da sve ubrzaš i da sve iskusiš prije pojave "Velikog Međugorskog Znaka"!!!

Vrh

PostPostano: Uto sij 20, 2015 15:33 

Jeremija je napisao/la:
sara je napisao/la:
..

Vidim, itekako vidim, ta riječ i navodnici su samo jedna mala stepenica kojuju još nisi savladala!
Meni je trebalo dosta vremena, ti imaš priliku da sve ubrzaš i da sve iskusiš prije pojave "Velikog Međugorskog Znaka"!!!

Ma daj, sve je već davno Bog objavio u Pismu, ovo ostalo... :roll:

Vrh

PostPostano: Uto sij 20, 2015 19:16 

sara je napisao/la:
...
Ma daj, sve je već davno Bog objavio u Pismu, ovo ostalo... :roll:

U pravu si, Gospa često poziva na; obraćenj, post, molitvu krunice, ispovjed, Misu, čitanje Biblije....
Tko se pokrene na ovakav način shvatiti će sve Međugorske Tajne, - prije nego se objave!

Vrh

PostPostano: Sri sij 21, 2015 01:26 

Rekao bih ovako: o Međugorju kao fenomenu u širem smislu možemo govoriti o navodnim privatnim objavama koje se u vezi toga događaju i o mjestu pobožnosti prema Majci Božjoj.
O privatnim objavama općenito Katolička Crkva ima jasan stav: "Tijekom stoljeća bilo je takozvanih 'privatnih' objava.Neke od njih je priznao crkveni autoritet.One ipak ne pripadaju u polog vjere.Uloga im nije da 'poboljšaju' ili 'upotpune' konačnu Kristovu objavu,nego da pomognu da se od nje u određenom povijesnom razdoblju potpunije živi.Pod vodstvom crkvenog učiteljstva osjećaj vjernika znade razlučiti i prihvatiti ono što je u takvim objavama Crkvi istiniti poziv Krista ili njegovih svetaca.Kršćanska vjera ne može prihvatiti 'objava' koje bi htjele nadići ili ispraviti objavu koja je u njima dovršena.Toga ima u nekih nekršćanskih religija,a i u nekih novijih sekta koje se na takvim 'objavama' zasnivaju." (Katekizam Katoličke Crkve, 67)
Za pobožnost prema Majci Božjoj nije potrebna objava,a takva pobožnost ako donosi plodove je uvelike korisna.

Dakle,privatne objave nisu obvezatne ako ih Crkva i prizna.Moje je osobno mišljenje da objave koje se pojavljuju u troznamenkastim brojevima su već same po sebi protivne zdravom razumu i logici.Pogotovo ako su uvijek iste,a još je gore ako su logički protuslovne.U svakom slučaju,vjerniku one nisu potrebne.Za njih se više interesiraju mediji koji teže senzacionalizmu,osobe sklone duhovnoj narkomaniji koje nisu u svojoj vjeri ni poučene a niti ju žive,te neki turistički i drugi slični djelatnici koji tjeraju svoje interese.
Pobožnost prema Majci Božjoj je za katolike pohvalna stvar.Naravno,ako je u onim okvirima u koje ih Crkva smješta.Međutim,ako je pobožnost rezultat senzacionalizma i znatiželje,pitanje je je li to uistinu prava pobožnost.O tome će Crkva donijeti svoj sud.

No,kako sada stvari stoje,a kako kaže i papa Franjo da 'Gospa nije ravnatelj poštanskog ureda koji svaki dan šalje poruke", možemo zaključiti kakvo je prevladavajuće mišljenje.

Smatram da će u ovom (ponajviše financijski) delikatnom pitanju Crkva donijeti mudri,umjereni stav: Međugorje će postati marijansko svetište bez priznavanja objave.Tako će biti i vuk sit i ovce na broju.(Svojedobno se i raspravljalo o ideji na koji nacin ne zanijekati poslusnost mjesnom ordinariju Periću koji je protiv objava: kako je on dijecezanski upravitelj mostarsko-duvanjski i apostolski administrator trebinjsko-mrkanjski moglo se jednostavno Međugorje riješiti da se imenuje novog posebnog biskupa trebinjsko-mrkanjskog koji bi potvrdio objavu i time nista ne bi bilo kontra mjesnog ordinarija te bi to uvelike ubrzalo in favorem postupak.No takve pravno-tehničke ekshibicije su,nadam se napuštene.) :roll:

Vrh

PostPostano: Sri sij 21, 2015 10:00 

ivan9985 je napisao/la:
Rekao bih ovako: o Međugorju kao fenomenu u širem smislu možemo govoriti o navodnim privatnim objavama koje se u vezi toga događaju i o mjestu pobožnosti prema Majci Božjoj.
O privatnim objavama općenito Katolička Crkva ima jasan stav: "Tijekom stoljeća bilo je takozvanih 'privatnih' objava.:

Čovječe Božji daj se probudi!!!
Privatnim objavama nazivaš događanja koja se dešavaju svakodnevno više od 30-ak godina pred očima cijelog razumnog svijeta. Te su objave odgajale 6-ero mladih vidioca.Ti su mladi ljudi od prvog dana postali primjer svima, po poštenju i ponašanju, i po tome kako treba živjeti svoju vjeru i širiti Božanski nauk u svijetu. ...
Ma, kako možete taj izraz "privatna objava" prihvatiti za Međugorski Fenomen, Fenomen koji se prenosi izravno po cijelom svijetu??????

Ne budi tako slijep, pogledaj u Bibliji koliko ima objava koje su se odvijale između Boga i samo jedne osobe, - bez drugih svjedoka??? Za takve objave nikada nećeš niti pomisliti da su privatne,- zar ne?

Vrh

PostPostano: Sri sij 21, 2015 14:13 

Ukazanja u Fatimi i Louresu su isto tako privatne objave. Sta po vasem pisanju Medjugorje nije privatna objava vec fenomen?

Sva su ukazanja fenomen, samo sa jednom jasnom razlikom. Neka su od Crkve priznata kao "pravovjerna", a neka nisu ili mozda jos nisu. Kao sto su ukazanja privatna, tako je vjerovanje ili nevjerovanje u njih privatna stvar. Pa ukoliko Crkva i prizna neko ukazanje autenticnim, nevjerovanje u njega nije grijeh...ali ako Crkva zabrani, odnosno ne priznaje neko ukazanje "istinitim", ciniti suprotno je gresno.

O osobnim dojmovima je besmisleno raspravljati, kao o istinitim za sve, sve dok Crkva ne donese svoj sud. A za to je potrebno vrijeme i biti ce onako kako je Bozja volja...jer po plodovima cete ih raspoznati. Tako da guranje fenomenena ispred pologa vjere i Crkvenog nauka, odnosno prije konacne odluke Crkve, ne cini dobro niti fenomenu, a ne pridonosi niti crkvenom zajednistvu. Znajte, Bog ne moze nigdje zakasniti...ali mi ovako ograniceni mozemo prenagliti i forsirati nesto prije nego je Bozja volja da se dogodi...sto svakako steti nasem prebivanju u Istini, jer se izravno protivi Bozjoj volji.

Medjugorje je mjesto poboznosti i molitve svakako, ali priznanje ukazanja istinitim, ne bi trebalo niti pridonijeti niti oduzeti nista nasoj iskrenoj poboznosti prema Majci Mariji. Oni koji pak misle suprotno, nisu se susreli sa Marijom vec sa fenomenim tj. predodzbom kakva bi Marija trebala biti.

Tamo gdje je Krist, tamo je i Marija, jer ne postoji Marija bez Krista. A mi ovako ograniceni ne smijemo si dopustiti, da drugom sudimo koliko su blizu ili daleko toj spoznaji.

Vrh

PostPostano: Sri sij 21, 2015 18:50 

Fenomeni Lurda i Fatime jesu crkveno priznate privatne objave jer su od Crkve priznati.Nadam se da je dovoljno jasno.Fenomen Međugorja još nije priznat.O tome je li nešto privatna objava ili nije na kraju ostaje svakome vjerniku da odluči za sebe,pa čak i nakon pravorijeka Crkve,a pogotovo prije njega.Tako i ja mogu za sebe mogu smatrati o navodnim privatnim objavama.Uostalom,privatne objave tiču se ponajprije onih kojima su dane,a nas druge nipošto ne obvezuju.Možemo (ali ne moramo) ih jedino,tek nakon crkvenog odobrenja gledati kao na 'pomoć da se od njih u određenom povijesnom razdoblju potpunije živi' (KKC 67).

Vrh

PostPostano: Sri sij 21, 2015 22:05 

Zanimljivo svjedočanstvo obraćenja u Međugorju:

Slika

"Hodočasnik iz Engleske Liam Driver svjedoči da mu je Međugorje u potpunosti promijenilo život. Liam je za Međugorje doznao od svoje bake koja mu je redovito slala Gospine poruke, a prvi put u Međugorje dolazi u prosincu 2005. godine. Od tada dovodi skupine hodočasnika. Za radiopostaju „Mir” Međugorje govorio je o svome životu i plodovima Međugorja: „Moj stariji brat koji se drogirao ovdje je doživio obraćenje i sad je misionar u SAD-u. Sve su to plodovi Međugorja. Poruke je teško živjeti, ali Gospa kaže, ako joj se potpuno predamo, onda ništa neće biti problem. Za mlade je ljude danas posebno teško. Znam to po sebi jer sam bio u medijima i mladim ljudima su oni uzor. Mladi ljudi su impresionirani njima, a ne vjerom. I moj otac nije previše razmišljao o mojim odlascima u Međugorje dok mu stariji sin nije došao. Kad se moj brat obratio u Međugorju, otac je bio tako sretan da je i on došao. Rekao je tada da ne zna u što bi vjerovao, ali je došao zahvaliti Međugorju zbog dobra koje je učinilo njegovoj obitelji. Voli Međugorje i gleda kako su moji prijatelji postali katolici. Kad ljudi pitaju moga oca što misli o svemu, on im odgovori da je Crkva dobra za nas i da smo mi dobri za Crkvu. U Međugorju sam doživio jednu novu želju. Prije sam samo htio biti uspješan u svom poslu i to je bio smisao mog života. Sada je moja najveća želja uspjeti živjeti Gospine poruke u koje tako duboko vjerujem”-kazao je Liam."

Vrh

PostPostano: Pet sij 23, 2015 03:23 

Jeremija, da li ti želiš spoznati istinu?

Vrh

PostPostano: Pet sij 23, 2015 08:16 

Josip_Mo je napisao/la:

Da, ali nemoj mi ti pokazivati put do nje, već imam nekoga tko mi pomaže i kome bezuvjetno vjerujem!!!

"Za mene je put do istine vječan i nemam razloga u nju sumnjati.
U istinu sumnjaju samo oni koji misle da su je već pronašli!!"
..(nepoznati autor)

Zadnja izmjena: Jeremija; Pet sij 23, 2015 09:21; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pet sij 23, 2015 15:14 

Jeremija je napisao/la:
Josip_Mo je napisao/la:

Da, ali nemoj mi ti pokazivati put do nje, već imam nekoga tko mi pomaže i kome bezuvjetno vjerujem!!!

"Za mene je put do istine vječan i nemam razloga u nju sumnjati.
U istinu sumnjaju samo oni koji misle da su je već pronašli!!"
..(nepoznati autor)

Najteže je samom sebi priznati istinu. Priznavši samima sebi istinu često će mo morati sebi priznati da smo bili u zabludi. A to je mnogim ljudima teško.
Ali svejedno, bez istine i priznanja istine nema za nas vječnog života poslije smrti.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata