Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 05:50

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 1111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 75  Sljedeće

Sviđa li vam se stil rada i komuniciranja pape Franje?
1. Da, jako mi se sviđa, mislim da možemo očekivati mnogo dobroga 62%  62%  [ 48 ]
2. Još ne znam, pričekat ću s mišljenjem dok ne vidim kako će se papa nositi s teškim problemima i izazovima 12%  12%  [ 9 ]
3. Ne, nije mi baš nešto, papa bi se trebao drukčije ponašati 26%  26%  [ 20 ]
Ukupno glasova : 77
Autor Poruka
 Naslov: Re: Papa Franjo
PostPostano: Pon vel 02, 2015 16:22 

Jeremija je napisao/la:
KRIŽAR2 je napisao/la:
papa franjo sigurno ne vjeruje u ukazanja u međugorju, ...

Kad papa Franjo sleti u Sarajevo za njega će se moliti milioni onih koji su doživjeli promjene u Međugorju; snaga te molitve jača je od svih isplaniranih protokola.
Sjetite se kako je molitva vjernika oslobodila generala Gotovinu, a tek kad se u molitvu uključi cijeli katolički svijet.

A što ako ne posjeti? Hoće li se tada tvoja vjera poljuljati? Vjera u međugorje?

Vrh

PostPostano: Pon vel 02, 2015 17:19 

Josip_Mo je napisao/la:
...

A što ako ne posjeti? Hoće li se tada tvoja vjera poljuljati? Vjera u međugorje?

Kao što vidiš ja s puno ljubavi širim Gospine poruke, i, svaka nova pozitivna gesta prema Međugorju u meni izaziva veliku radost!

Vrh

PostPostano: Pon vel 02, 2015 21:09 

Jeremija je napisao/la:
Josip_Mo je napisao/la:
...

Kao što vidiš ja s puno ljubavi širim Gospine poruke, i, svaka nova pozitivna gesta prema Međugorju u meni izaziva veliku radost!

Izbjegao si odgovoriti na moje pitanje. Nisi fer.

Vrh

PostPostano: Uto vel 03, 2015 08:17 

Josip_Mo je napisao/la:
....
Izbjegao si odgovoriti na moje pitanje. Nisi fer.

Tebi treba sve objašnjavati na sasvim drugačiji način, pa evo;

- Ne postoji ništa na svijetu što može poljuljati moj stav i moju vjeru o Međugorskim Ukazanjima.
-Plodove Međugorja svaki pojedinac treba iskusiti, žao mi je ako ljudi odugovlače i zavaravaju sami sebe.
- Ako Papa Franjo ne planirano navrati u Međugorje, sigurno da će me veseliti jer će mnogi još ozbiljnije razmišljati o Međugorju.

Vrh

PostPostano: Uto vel 03, 2015 14:34 

Jeremija je napisao/la:
- Ako Papa Franjo ne planirano navrati u Međugorje, sigurno da će me veseliti jer će mnogi još ozbiljnije razmišljati o Međugorju.

Imam ozbiljan dojam da je papa jako dobro upućen i u jednu i u drugu stranu cijele priče.
A i da ima svoj određen stav.

Vrh

PostPostano: Uto vel 03, 2015 15:47 

adrijana je napisao/la:
....
Imam ozbiljan dojam da je papa jako dobro upućen i u jednu i u drugu stranu cijele priče.
A i da ima svoj određen stav.

I ja tako mislim!

Vrh

PostPostano: Uto vel 03, 2015 21:12 

Priznajem svoju krivnju: u početku sam mislila da su neke geste i običaji pape Franje onakvi kakvi ne bi baš u toj poziciji trebali biti, ali sad vidim da je on, ne vrhunski teolog kako sam očekivala, nego svestran psiholog koji s jedne druge strane pristupa vjeri, a što se tiče Međugorja mislim da me ne će iznenaditi njegova reakcija kakva bude.
Pročitala sam njegovu pobudnicu Evangelii Gaudium i ima neke vrlo zanimljive i mudre dijelove...

Vrh

PostPostano: Čet vel 05, 2015 10:47 

ivica šola opravdano prozvao papu: http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/143 ... ljecu.html

Vrh

PostPostano: Pet vel 06, 2015 09:05 

Ignisardent je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
Papa je vidljivi i živi Krist na zemlji.

Što se tiče "vidljivog": na koji način i pod kojim uvjetima? Jer, to vrijedi za svakog Papu, njih 266 do sada. I, zar nije sam jedan i jedini Krist živ? Alter Christus ipak nije "živi" Krist, bar ja tako mislim.

Tu rečenicu, koju sam citirao, izrekao je blaženi Ivan Merc i treba ju tumačiti u smislu našeg poštovanja prema Papi, a ne u smislu kakav bi on trebao biti. Zar ne vidiš kako je tvoj pokušaj tumačenja nelogičan i uobičajeno dovodi do paradoksa.

Vrh

PostPostano: Sub vel 07, 2015 21:12 

KRIŽAR2 je napisao/la:
ivica šola opravdano prozvao papu: http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/143 ... ljecu.html

S obzirom da Papa često proziva kler i teologe, ovo se doima kao obrana ili loptica bačena natrag...

Vrh

PostPostano: Pon vel 09, 2015 14:21 

KRIŽAR2 je napisao/la:

Osim "zečje" usporedbe, koju nisam provjerio, pa se nadam da je još jedna greška u medijskoj prezentaciji, interesantno mi je ono o odnosu Crkve na Zapadu i u Trećem svijetu, posebno što se tiče zvanja. Da je fama o Latinskoj Americi kao glavnom uporištu Crkve istrunula poznato je odavno, ali da su tamošnje strukture Crkve trulije nego u Evropi, to baš nisam mislio.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Pon vel 09, 2015 14:27 

Barnaba je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
Papa je vidljivi i živi Krist na zemlji.

Što se tiče "vidljivog": na koji način i pod kojim uvjetima? Jer, to vrijedi za svakog Papu, njih 266 do sada. I, zar nije sam jedan i jedini Krist živ? Alter Christus ipak nije "živi" Krist, bar ja tako mislim.

Tu rečenicu, koju sam citirao, izrekao je blaženi Ivan Merc i treba ju tumačiti u smislu našeg poštovanja prema Papi, a ne u smislu kakav bi on trebao biti. Zar ne vidiš kako je tvoj pokušaj tumačenja nelogičan i uobičajeno dovodi do paradoksa.

Zašto?

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Uto vel 10, 2015 07:17 

Barnaba je napisao/la:

Zašto?

Odgovor ne može biti "zašto" već jedana od opcija "vidim" ili "ne vidim"!

Vrh

PostPostano: Uto vel 10, 2015 07:24 

adrijana je napisao/la:
KRIŽAR2 je napisao/la:

S obzirom da Papa često proziva kler i teologe, ovo se doima kao obrana ili loptica bačena natrag...

Ja se nadam kako će Šola uspjeti nadići povrijeđenost, a u tome mu može pomoći kontemplacija odnosa Krista prema apostolima. Ako bi Šola probao odgovoriti na pitanje: "Da li je Krist kritizirao apostole i da li ih zbog kritike nije volio"? Mislim kako bi mu stvari sjele na svoje mjesto.

Vrh

PostPostano: Uto vel 10, 2015 18:22 

Barnaba je napisao/la:
adrijana je napisao/la:

Ja se nadam kako će Šola uspjeti nadići povrijeđenost, a u tome mu može pomoći kontemplacija odnosa Krista prema apostolima. Ako bi Šola probao odgovoriti na pitanje: "Da li je Krist kritizirao apostole i da li ih zbog kritike nije volio"? Mislim kako bi mu stvari sjele na svoje mjesto.

Ivicu Šolu jako cijenim i kao novinara i kao teologa.. Jedini slučaj kad se dosad nisam slagala s njim bio je onaj u slučaju Dajla kad je Šola, po meni neopravdano, krivnju svalio na papu Benedikta i tako se priključio kolu onih koji su ga napadali..
Mislim da u ovom slučaju Šola nije povrijeđen (osobno) nego da jednostavno promišlja kao i mnogi (doduše na malo ironičan način) o pontifikatu ovoga Pape.
Slažem se sa Šolom o "krivim putevima" koje je naveo:
1. tradicionalizam
2. pozicija katakombi
3. odvajanje svjetovnoga od duhovnoga
4. pozicija katoličkog progresivizma

Zajedno se s njim također pitam što zapravo Papa želi i kakvu viziju ima kad kaže da bi Crkva trebala postati "siromašna Crkva za siromašne"... Razumijem važnost nenavezanosti na materijalna bogatstva i to mi je sve u redu, ali materijalno siromaštvo opet nije blagoslov, a niti apostoli nisu u svoje vrijeme bili okrenuti samo siromasima, a bogate kršćane prezirali.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 75  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata